Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου με Ελληνικό ενδιαφέρον.

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΛΕΡΟΥ ΙΝΤΖΕΜΕΜΕΤ

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

Ενώπιον δικαιοσύνης ο πρώην Δήμαρχος Σελέρου Ιντζέμεμετ
11062013-05a (1)
Ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση θα βρεθεί στις 19 Νοεμβρίου ο πρώην Δήμαρχος Σελέρου κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.
Τόσο ο πρώην Δήμαρχος Σελέρου, δήμος που πλέον έχει απορροφηθεί από τον Δήμο Αβδήρων, όσο και ο κ. Ταχήρ Ογλού Ραμαδάν, που διετέλεσε αρμόδιος αντιδήμαρχος, θα καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης σε μερικές ημέρες διότι κατά το χρονικό από 01-06-2008 έως την 31-12-2010 δεν ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ΝΕΦΕΛΗ» που βρίσκεται στο Άκαρπο του πρώην Δήμου Σελέρου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι που εμπλέκονται με την υπόθεση σήμερα είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Αβδήρων, με τον κ. Μπιρόλ μάλιστα να κατέχει θέση Αντιδημάρχου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο τους θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη για παράβαση των άρθρων 98, 259 ΠΚ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Εφ. Αζινλίκτσα  6/11/2013

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

Τουρκικά F-16 ακολούθησαν το ρωσικό αεροσκάφος
fft64_mf1751218
Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ακολούθησαν ρωσικό αεροσκάφος που κινούνταν εντός του διεθνούς εναέριου χώρου αλλά παράλληλα με τον τουρκικό εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Στην ανακοίνωση που έγινε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, δίνονται πληροφορίες για τις ημερήσιες δραστηριότητες των Τ.Ε.Δ. Εκεί αναφέρεται πως F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ακολούθησαν ρωσικό αεροσκάφος τύπου İL-20 που κινούνταν εντός του διεθνούς εναέριου χώρου αλλά παράλληλα με τον τουρκικό εθνικό εναέριο χώρο
…………….
Εφ. Ραντικάλ 6/11/2013

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΑΣ !

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

To Eφετείο Πειραιά στην Ελλάδα αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία το μέλος της DKHP-C Μεχμέτ Γιαγιλά.
22034564
Ο Γιαγιλά που είχε εμπλακεί στις επιθέσεις στα δικαστήρια Άγκυρας και στα γραφεία του ΑΚΡ, τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη από το ελληνικό λιμενικό ενώ κατευθυνόταν με ένα φουσκωτό γεμάτο πυρομαχικά από την Χίο προς την Τουρκία. Εάν εντός 24 ωρών υποβάλει η εισαγγελία προσφυγή, τότε η έκδοση του Γιαγιλά θα συζητηθεί σε ανώτερο δικαστήριο. Εάν δεν υπάρξει προσφυγή, ο Γιαγιλά δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία αλλά θα δικασεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα που διέπραξε. Ο Γιαγιλά που επί 40 μέρες έκανε απεργία πείνας στις φυλακές του Κορυδαλού, είχε δηλώσει πως θα σταματούσε αν η έκδοση του δεν παραπεμπόταν σε ανώτερο δικαστήριο.
Eφ. Χουριέτ 6/11/2013

 

ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

1385929_10151965000193374_1371415589_nΣύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μια νέα εφημερίδα αρχίζει να εκδίδεται στην Δυτική Θράκη…Από τώρα ευχόμαστε να είναι καλότυχη για τον τουρκικό λαό της Δυτικής Θράκης, για το τουρκικό έθνος και τον τουρκικό κόσμο…
Από τώρα συγχαίρουμε αυτούς που μοχθούνε για αυτό.
Πρακτορείο Ειδήσεων BTS
 Devriyehaber.blogspot.gr    4/11/2013
Σχ : Εμείς αναμένουμε να την δούμε.  Πάντως  ήδη ο τίτλος της νέας εφημερίδας (αν επαληθευτεί η είδηση) είναι ενδιαφέρων  : ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ…..

 

ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ…

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

Σφαίρα σε συνάδελφο στρατιώτη : 1 μάρτυρας
fft64_mf1749332Ανακοινώθηκε πως στρατιώτης που υπηρετούσε την θητεία του στο φυλάκιο Αμπαλί της Στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Λίτζε του νομού Ντιγιαρμπακίρ, έγινε μάρτυρας από σφαίρα που βγήκε από όπλο φίλου του με τον οποίο αστειευόταν στην σκοπιά.
Ο στρατιώτης στρατοχωροφυλακής Φαρούκ Ερασλάνογλου που υπηρετούσε στο φυλάκιο Αμπαλί, χτες ενώ ήταν στην σκοπιά άρχισε να αστειεύεται με φίλο του. Εκείνη την στιγμή το όπλο του φίλου του εκπυρσοκρότησε και ο Ερασλάνογλου τραυματίστηκε βαριά. Μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Ντιγιαρμπακίρ, όπου παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν έγινε δυνατόν να σωθεί.
Η σωρός του μετά από την νεκρώσιμη τελετή στο στρατιωτικό νοσοκομείο, στάλθηκε στην πατρίδα του στην Άγκυρα.
Διεξάγεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό.
Εφ. Χουριέτ 5/11/2013

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013

Δελτίο τύπου
138365579545797Το κόμμα DEB μεταφέρει σε διεθνή φόρα τις εξελίξεις σχετικά με το αίτημα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης για μειονοτικά νηπιαγωγεία που θα παράσχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.
Φάκελος ο οποίος εμπεριείχε το αίτημα που έστειλε το κόμμα DEB προς το υπουργείο παιδείας σχετικά με μειονοτικά νηπιαγωγεία, την αρνητική απάντηση του υπουργείου, όπως και τις σχετικές με το θέμα απόψεις του κόμματος DEB, στάλθηκε σε διεθνείς φορείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μερικούς εκπαιδευτικούς φορείς, στην ΟΥΝΕΣΚΟ, σε μειονοτικές οργανώσεις και διεθνή ΜΜΕ.
Ως κόμμα DEB ζητάμε την σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εφαρμογή του κερδισμένου δικαιώματος της μειονοτικής εκπαίδευσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και στο πεδίο της υποχρεωτικής από το 2006 στην Ελλάδα νηπιακής εκπαίδευσης. Για μια ακόμη φορά αναφέρουμε πως όπως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της Ελλάδας στα μειονοτικά δημοτικά παρέχεται παιδεία σε τουρκικά και ελληνικά, αντίστοιχα και τα μειονοτικά νηπιαγωγεία αποτελούν ένα συνταγματικό δικαίωμα των μειονοτικών , και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τον δημοκρατικό μας αγώνα.
 ΚΟΜΜΑ DEB 
Ιστοσελίδα του DEB 5/11/2013

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ

Posted on Νοεμβρίου 6th, 2013
Eπίσκεψη του κόμματος DEB-οργάνωση Ξάνθης, στο χωριό Γλαύκη
138358952589370
Η κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης στα πλαίσια των επισκέψεων σε χωριά, επισκέφτηκε στις 2 Νοεμβρίου το χωριό Γλαύκη.
Μια μεγάλη επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του DEB και υπεύθυνο των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, πήγαν στην Γλαύκη και εκεί άδραξαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στον κόσμο. Ο Οζάν Αχμέτογλου μαζί με την επιτροπή στα καφενεία, και το τμήμα γυναικών του κόμματος-Ξάνθης στα σπίτια, ενημέρωσαν για τις εργασίες του κόμματος.
¨ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ¨
Ο Οζάν Αχμέτογλου κατά την επίσκεψη ενημέρωσε τον κόσμο για τις εργασίες του κόμματος, και τόνισε πως το DEB συνεχίζει τις εργασίες του χωρίς να μειώνει ταχύτητα, και ότι αγωνίζεται για να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Ανέφερε πως ¨το κόμμα DEB είναι κόμμα όλων μας¨ και ότι το κόμμα αυτό αποτελεί μια αναγαγκιότητα για να ακουστούν ελεύθερα, ανεξάρτητα και με ισχυρή φωνή τα θέματα της μειονότητας. Ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, αναφέρθηκε στις εργασίες του κόμματος του κατά το τελευταίο διάστημα, και είπε πως ως κόμμα πριν από μικρό διάστημα έστειλαν αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας για ίδρυση δίγλωσσων (ελληνικά-τουρκικά) νηπιαγωγείων, αλλά όπως είπε και σε αυτό το δεύτερο αίτημα ήρθε αρνητική απάντηση. Ο Αχμέτογλου ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα λυπηρό η μειονότητα που για πολλά χρόνια δείχνει μια ειλικρινή και εγκάρδια προσέγγιση προς το ελληνικό κράτος, να μην βλέπει την ίδια θέρμη από την πλευρά των κυβερνώντων την χώρα : ¨ Παρόλες αυτές τις αντιξοότητες, εμείς ως μειονότητα και ως κόμμα DEB δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να ζητάμε το δίκαιο και δημοκρατικό αίτημα μας για νηπιαγωγεία. Πρόκειται για δικαίωμα μας αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο και αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε¨.
¨ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ¨ 
Ο Οζάν Αχμέτογλου αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεργίας που είναι το μεγαλύτερο θέμα της ορεινής περιοχής, και τόνισε πως επικεφαλής των περιοχών που επηρεάστηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση στην χώρα είναι η ορεινή περιοχή της Ξάνθης . Δήλωσε πως η κρίση ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό κλάδο, επηρέασε βαθιά τον κόσμο της ορεινής περιοχής που στην πλειοψηφία τους ήταν εργάτες σε οικοδομές και είπε : ¨Σήμερα ευρισκόμενοι στην Γλαύκη, το λέω όπως το ανέφερε, ο πρόεδρος των οικοδόμων Ξάνθης και μέλος της επιτροπής μας Σαλίχ Καγιά, πως δυστυχώς η ανεργία στους εργάτες οικοδομών έφτασε στο 60-70 % ¨.
Ο αντιπρόεδρος του DEB ανέφερε πως πολλά άτομα αναγκάζονται να φύγουν από τα μέρη όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και πάνε να δουλέψουν σε ανθυγιεινές δουλειές, προσθέτοντας πως ο σοβαρότερος λόγος για αυτό είναι ότι για χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες επενδύσεις στην οικονομία και την απασχόληση. Είπε πως ¨Εμείς πάντα τονίζουμε πως πρέπει ειδικά για αυτήν την περιοχή να πραγματοποιηθούν ειδικά προγράμματα οικονομίας και απασχόλησης¨ και τελείωσε ευχαριστώντας τον κόσμο της Γλαύκης για την θερμή τους φιλοξενία.
Ιστοσελίδα του κόμματος 4/11/2013
Σχ : περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Γλάυκη υπάρχουν στην ιστοσελίδα  
http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=2369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου