Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκικού τύπου (tourkikanea.gr)

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr

O ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΜΑΡΑΝΤΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ


O πρόξενος Κομοτηνής της Τ.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε το χωριό Αμάραντα
ya-ft1Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, στις 25/10/2013 επισκέφτηκε το χωριό Αμάραντα όπου και έκανε την προσευχή της Παρασκευής μαζί με ομογενείς του χωριού. Ο κόσμος του χωριού Αμάραντα του δήμου Σαππών νομού Ροδόπης, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρόξενο Κομοτηνής της Τ.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, για τον υποπρόξενο Μουράτ Ακτάς όπως και για τους υπόλοιπους μουσαφίρηδες.
ya-ft2Μεταξύ των μετεχόντων στην προσευχή ήταν και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ταυτόχρονα εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου θρησκευτικών λειτουργών τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ και κόσμος της περιοχής.
ya-ft3Πριν από το ναμάζι, στην ομιλία που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, διάβασε τον πρώτο στοίχο του Κορανίου και περιέγραψε το πόσο σημαντικός είναι αυτός για τον άνθρωπο. Ο μουφτής Σερίφ αναφέρθηκε επίσης στον νόμο των 240 ιμάμηδων, και είπε ότι η μειονότητα πρέπει να συναντιέται συχνά για αυτό το θέμα και ότι δεν πρέπει να επιτραπούν διασπάσεις.
Στην σύντομη ομιλία που έκανε ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία που του επέδειξε ο κόσμος του χωριού και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση.
Εφ. Μπιρλίκ 25/10/2013

Κατηγορία: ΘΡΑΚΗΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΘΡΑΚΗΣ | Ετικέτα: Birlik | Edit Post

ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013

kadin2145_0Σύμφωνα με την αναφορά των διακρίσεων βάσει φύλου που δημοσίευσε το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (DEF), η Τουρκία σε θέματα ισότητας των δύο φύλων βρίσκεται στην 120η θέση.
Στην αναφορά περιέχονται δεδομένα σχετικά με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική θέση των γυναικών σε 136 χώρες, και φαίνεται ότι όσον αφορά την ισότητα αντρών-γυναικών, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται Ισλανδία, Φινλανδία και Νορβηγία.
Στην αναφορά γίνεται λόγος για την ένταξη στην πολιτική, για την οικονομική ισότητα, και για τα δικαιώματα σε τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση, και η Τουρκία στον άξονα ισότητας αντρών-γυναικών βρίσκεται στην 120η θέση.
Σύμφωνα με την είδηση του BBC Τουρκία, οι Φιλιππίνες και η Νικαράγουα βρίσκονται στις 10 πρώτες χώρες. Ως περιοχές στις οποίες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη σε σχέση με πέρσι αναφέρονται η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική. Στην τελευταία θέση των 136 χωρών βρίσκεται η Υεμένη.
Οι πρώτες 10 χώρες είναι οι εξής : Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Δανία, Ελβετία, Νικαράγουα.
………………….
Η αναφορά του 2013 σχετικά με την Τουρκία δίνει τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία :
Η ανεργία των γυναικών είναι 11% (στους άντρες 9%)
Η ημιαπασχόληση στις γυναίκες είναι σε ποσοστό 11% (στους άντρες 9)
Το ποσοστό απασχόλησης γυναικών σε πέραν της γεωργίας δουλειές είναι 23%
Το ποσοστό των γυναικών που έχουν αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα είναι 33% ( στους άντρες είναι 82%)
Στο 4% είναι οι γυναίκες που κατορθώνουν να φτάσουν σε ηγετικές θέσεις σε μια επιχείρηση.
………….
Haber.sol.org 25/10/2013

 

 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013
Μόλις λέχθηκε το ¨Μη μιλάτε τουρκικά¨ αποσύρθηκαν από τον αγώνα
iskecespor2Ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων-μίνι Αθλητική Ένωση Ξάνθης και Ελπίδες ΠΑΟΚ έμεινε στην μέση λόγω των τουρκικών. Μόλις λέχθηκε το ¨Μη μιλάτε τουρκικά¨ αποσύρθηκαν από τον αγώνα
Στο ματς μεταξύ των αγώνων-μίνι που έγινε στις 19 Οκτωβρίου, αναφέρεται πως κάποιοι γονείς αντέδρασαν όταν ο προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης μιλούσε στους παίκτες της στα τουρκικά. Μετά από την συνέχιση των αντιδράσεων ο προπονητής της ομάδας Ερκάν Κιρατζί άφησε στην μέση τον αγώνα.
Σχετικά με το περιστατικό ο προπονητής και μέλος της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης Χακάν Ισμέτογλου μίλησε στην Γκιουντέμ και είπε : ¨Συμφωνήσαμε με την ομάδα Ελπίδες-ΠΑΟΚ για φιλικό αγώνα των κατηγοριών μίνι, για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Οι ποδοσφαιριστές μας αποτελούνται από γεννηθέντες στα έτη 2006-2007. Η πιο μικρή μας ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας αυτής είναι ο φίλος μας ο Ερκάν Κιρατζί. Φυσικά και είχαν έρθει γονείς για να δούνε το ματς. Κατά την διάρκεια του ματς ο Ερκάν ο προπονητής μας φυσικά ορίζει την τακτική στα παιδιά. Και φυσικά αυτές οι συνομιλίες ήταν στα τουρκικά. Σχετικά με την τακτική. Εκείνη την στιγμή εις εκ των γονέων ήρθε και αντέδρασε προς τον προπονητή μας. Του είπε να μην μιλάει τουρκικά. Φυσικά τον απομάκρυναν από εκεί και το περιστατικό τελείωσε πριν πάρει έκταση. Λίγο αργότερα ήρθε ο πρόεδρος της ομάδας και αντέδρασε κατά τον ίδιο τρόπο. Αντέδρασε λέγοντας ¨η πλευρά μας προκαλείται από τις ομιλίες στα τουρκικά, εσκεμμένα το κάνετε ;¨. Μετά από αυτό κι εμείς αποσυρθήκαμε από το ματς. Το περιστατικό μεταδόθηκε στο τοπικό τύπο της Ξάνθης. Από την άλλη ομάδα ήρθαν κάποιοι γονείς και εξέφρασαν την λύπη τους για το περιστατικό και ζήτησαν να μην διακοπεί ο αγώνας. Και εμείς τους ζητήσαμε όταν πάνε σπίτι να εξηγήσουν στα παιδιά τους γιατί διακόπηκε ο αγώνας. Πρέπει όλοι να μάθουν καλά τα χαρακτηριστικά της περιοχής και ότι εδώ συμβιώνουν δύο πολιτισμοί. Ο πρόεδρος της ομάδας Ελπίδες ΠΑΟΚ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος των προπονητών Ξάνθης. Αυτό που έγινε είναι μια προσβολή σε παιδιά 6-7 χρονών. Ζητάμε και προσδοκούμε να ζητήσει συγγνώμη. Πιστεύω πως όταν σκεφτεί ξανά το περιστατικό θα πράξει το σωστό και θα ζητήσει συγγνώμη. Δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από πολλούς Έλληνες φίλους μας. Πολλά άτομα είπαν πως επρόκειτο για ένα θλιβερό περιστατικό. Εμείς πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι φιλία και αδερφοσύνη. Κοινό σημείο όλων μας είναι η αγάπη για τον αθλητισμό.
Εφ.Γκιουντέμ 25/10/2013



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 6ου ΑΙΩΝΑ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013

Βρέθηκε σε εκκλησία στο Ντένιζλι
1Στην αρχαία πόλη της Ιεράπολης ( στο Παμούκαλε του νομού Ντένιζλι) που συγκαταλέγεται στην λίστα των προστατευόμενων μνημείων της UNESCO, ο Ιταλός καθηγητής Φραντζέσκο Ντ΄Αντρία που είναι επικεφαλής των ανασκαφών, ανακοίνωσε πως δίπλα στον τάφο του Απόστολου Φίλιππου που ήταν ένας από τους 12 Αποστόλους του Χριστού και το όνομα του αναφέρεται σε ένα από τα 4 ευαγγέλια, βρέθηκε σε εκκλησία που είναι κοντά στον τάφο επιγραφή στα ελληνικά που γράφει ¨Θεέ μου φύλαγε με¨. Ο νομάρχης του Ντένιζλι Αμπντουλκαντίρ Ντεμίρ μαζί με την επιτροπή των ανασκαφών περιηγήθηκε επιτόπου στις συνεχιζόμενες ανασκαφές στην Ιεράπολη. Ο νομάρχης Ντεμίρ ενημερώθηκε σχετικά με τα ανευρεθέντα μνημεία και τις εργασίες στον τάφο του Φίλιππου από τον Ιταλό καθηγητή Φραντζέσκο Ντ΄Αντρία, και είπε πως κατασκευάστηκε δρόμος για να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται την εκκλησία και τον τάφο.

Εφ. Χουριέτ 25/10/2013
Σχ : Στο βίντεο ο καθηγητής λέει πως η επιγραφή είναι ενός επισκόπου Θεοδώρου που έζησε τον 6ο αιώνα. Προφανώς λόγω παρερμηνείας αναφέρεται πως λέει αυτό η επιγραφή. Όπως φαίνεται στο βίντεο η επιγραφή γράφει :     ΜΝΗΣΘΗΤΙΚΕΤΩΣΩΔΟΥΛΩ

 

 

 

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013

Πολυδιάστατη ιρακινή πολιτική από την Τουρκία
21912146ΑΓΚΥΡΑ – Η πολιτική της έντασης που ακολουθούσε η Τουρκία σε σχέση με την κυβέρνηση του Ιράκ, μετατράπηκε σε ¨πολυδιάστατη πολιτική¨
Η Άγκυρα από την μια κάνει βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων της με την κυβέρνηση της Βαγδάτης και από την άλλη εμβαθύνει την πετρελαϊκή συνεργασία της με την κουρδική διοίκηση στο βόρειο Ιράκ.
Την ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας-Βαγδάτης μπαίνουν στην οδό της εξομάλυνσης με την χτεσινή επίσκεψη του Κούρδου υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, η κουρδική ηγεσία στο βόρειο Ιράκ αθόρυβα και διακριτικά έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τον αγωγό πετρελαίου μέσω του οποίου θα ρέει το πετρέλαιο που βγαίνει στην περιοχή της, αγωγός ο οποίος παρακάμπτει την Βαγδάτη και βγαίνει απευθείας στην Τουρκία.
Ο αγωγός αρχίζει από την Χουρμάλα, και εκτείνεται ως την υπό επίσης κουρδικό έλεγχο περιοχή της Φισκαμπούρ. Από την στιγμή που ο αγωγός εκεί θα συνδεθεί εκεί με τον αγωγό Κερκούκ – Γιουμουρταλίκ που περνά από εκεί, πλέον η κουρδική κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ θα έχει αφήσει εντελώς από έξω την Βαγδάτη, στέλνοντας το πετρέλαιο της στο Γιουμουρταλίκ.
…………..
Εφ. Χουριέτ 25/10/2013

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ FEMEN-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013

Πρώτη δράση της FEMEN Τουρκίας η στήριξη προς το πανεπιστήμιο ODTÜ
BXXo6SoCIAA83Qk
Η παγκοσμίως γνωστή οργάνωση των γυναικών ακτιβιστριών FEMEN που έχει προκαλέσει ντόρο με τις διαμαρτυρίες της, άνοιξε τμήμα Τουρκίας.
Η ανακοίνωση της ίδρυσης FEMEN-Τουρκίας έγινε μέσω του λογαριασμού τουίτερ που έχουν FEMEN από τρίτες χώρες , και έγινε με την δημοσίευση φωτογραφίας της γυναίκας-στελέχους της οργάνωσης στην Τουρκία Γκιουντουλού .
Χτες από τον λογαριασμό της οργάνωσης στο τουίτερ κοινοποιήθηκε το μήνυμα ¨Δεν ήσουν μόνος, δεν είσαι μόνος και δεν θα είσαι μόνος. Αντιστάσου ODTÜ. Η FEMEN Τουρκίας είναι δίπλα σου¨.
Στο μεταξύ τα μηνύματα παρενόχλησης και σεξουαλικού περιεχομένου που γράφτηκαν κάτω από την φωτογραφία της Γκιουντουλού, έδειξαν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά της FEMEN-Τουρκίας.
 Εφ. Χουριέτ 25/10/2013

 

ΕΜΜΕΣΗ ΜΟΜΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Posted on Οκτωβρίου 26th, 2013
Ilhan
Ιλχάν Αχμέτ
Ο πατριάρχης Φαναρίου Βαρθολομαίος επισκέπτεται το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη και γράφει στο βιβλίο εντυπώσεων λόγια γεμάτα με θαυμασμό. …Μια πολύ καίρια επίσκεψη…Βλέποντας τον πατριάρχη που ξέρει 7 γλώσσες και είναι και κάτοχος διδακτορικού, αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις μας στην μειονότητα στο ίδιο πεδίο (προσωπικό θρησκευτικών ηγετών)…Εν έτει 2013 αυτό είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις στον έξω κόσμο….Η μειονότητα μας σε αυτό το πεδίο έχει ανάγκη από τους καλύτερους. Καλότυχη Παρασκευή σε όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου