Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου με θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος

Το δελτίο το ΕΚΔΙΔΟΥΝ τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ . www.tourkikanea.gr . 

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος". 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Posted on Νοεμβρίου 23rd, 2013

§  Η ομιλία του Γιώργου Καλαντζή στο Συνεδρίο της Λωζάννης 90 χρόνια μετά

e1f5b3c90a48a0f6c33fb5af41763557_M

Εφ. Τρακιανίν Σεσί  23/11/2013


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Posted on Νοεμβρίου 23rd, 2013
kinama23112013Το κράτος για μια ακόμη φορά απέφυγε τον διάλογο μαζί μας
Αξιότιμοι φίλοι
Σχετικά με τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα στο κτίριο της νομαρχίας, καταρχήν επιθυμώ να αναφέρω τα εξής.
Σε αυτόν ή σε αυτούς που δεν επέτρεψαν στον Εβρέν Ντεντέ να μιλήσει τουρκικά είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τα εξής. Εμείς ως μειονότητα είμαστε από αυτούς που πάντα θέλαμε να υπάρχει αμοιβαίος διάλογος με το κράτος. Δεν είμαστε από αυτούς που έρχονται σε σύγκρουση με το κράτος. Αλλά τα χτεσινά δυσάρεστα περιστατικά δείχνουν πως το κράτος αποφεύγει τον διάλογο μαζί μας.
Σήμερα Σάββατο στην δεύτερη μέρα της εκδήλωσης ¨ Η συνθήκη της Λοζάνης 90 χρόνια μετά : ρυθμίσεις σχετικά με την μειονότητα¨ είχα κληθεί μαζί με άλλους φίλους να μετάσχω ως ομιλητής. Αλλά χτες στις 22/11 στην πρώτη μέρα που άρχισε το συνέδριο, με έκπληξη και θλίψη έμαθα πως παρά το ότι είχε ανακοινωθεί πως ο δημοσιογράφος Εβρέν Ντεντέ θα έκανε την ομιλία του στην τουρκική γλώσσα και είχαν προμηθευτεί και μεταφραστή, τελικά δεν του επετράπη η ομιλία στα τουρκικά.
Μετά από την εγκύκλιο των προηγούμενων ημερών της διοίκησης του νοσοκομείου Κομοτηνής που περιορίζει την ελευθερία γλώσσας και έκφρασης, και την εμφάνιση της ίδιας αντιδημοκρατικής και ρατσιστικής πρακτικής σε συνέδριο με θέμα τα μειονοτικά δικαιώματα, μετέχω και εγώ στις δίκαιες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τους ευαίσθητους ανθρώπους που ήταν παρόντες στο συνέδριο.
Αυτή η αδιανόητη συμπεριφορά των οργανωτών του συνεδρίου, αποτελεί ασέβεια προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και καταγγέλλω αυτούς που λόγω των αποφάσεων τους προκλήθηκε το γεγονός.
Και εγώ όπως και άλλοι ομιλητές-μέλη της μειονότητας, ως βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω προς την κοινή γνώμη πως δεν θα μετάσχω στο συνέδριο στο οποίο είχα προσκληθεί ως ομιλητής για την απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου και δεν θα παραβρεθώ υπό κανένα τρόπο στην αίθουσα.
Ελπίζω πλέον στην πατρίδα μας την Ελλάδα να λήξουν αυτές οι μεσαιωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εξοβελίζουν τον άνθρωπο της μειονότητας ή επιδιώκουν να τον αποκόψουν από την ρίζα του.
 Προσωπική Ιστοσελίδα του βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ 23/11/2013
Σχ : Θα ήταν καλύτερο κ. Αϊχάν τις καταγγελλίες σας να τις βγάζετε και στα ελληνικά. Δεν νομίζετε ;


Αντιφωνητής κατά ΕΛΙΑΜΕΠ – παρέμβαση Κ. Καραΐσκου

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OySXAUJYOWE

 

 

Κομοτηνη 23-11-13, συνεδριο για τα 90 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζανης .

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ



Τι δουλειά έχει στην Κομοτηνή το ΕΛΙΑΜΕΠ των διαδρόμων της παρα-εξουσίας ;
Πέρα από την επιδότηση του ΕΣΠΑ έχει… και άλλο ενδιαφέρον το συνέδριο ;
Όπως π.χ. στην Κύπρο όπου για ένα χρόνο δούλευαν για το προδοτικό ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ ; Είχαν παίξει ρόλο τα αμερικανικά δολάρια που αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου ; Και αν υπήρχε μια ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ στην χώρα ποιός θα την χρηματοδοτούσε ; Μήπως η αμερικανική πρεσβεία, οι δήθεν ΜΚΟ, ο Σόρος ; οι Ροκφέλερ, η Παγκόσμια Τράπεζα ; Γιατί καμμία θέση του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν συνάδει με τα συμφέροντα και το αίσθημα του λαού μας ; Γιατί σε ΟΛΑ τα ζητήματα είναι με τους Αμερικανοβρετανούς και εναντίον μας ;
Υπέρ του σχεδίου Αννάν, υπέρ της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας, υπέρ της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, υπέρ της λαθρομετανάστευσης, κατά της ¨εθνικιστικής¨ ελληνικής ιστορίας (βλ. ¨1821¨), κατά της ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ και της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια…
Τώρα, με την νέα γερμανική κατοχή, συνεργάζονται και με γερμανικά ιδρύματα και υπηρεσίες (Friedrich Ebert, Konrad Adenauer, EDAA). Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ;
Οι πρόστυχες ελίτ της χώρας μας, που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν με θράσος να πλασάρουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους για δικά μας.
Τώρα οι ιδεολογικοί τους μπράβοι θα σώσουν και…. την Θράκη ; !
ΟΧΙ στο ΕΛληνικό Ίδρυμα ΑΜΕρικανικής Πολιτικής !
ΕΞΩ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ του καθεστώτος !

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Posted on Νοεμβρίου 23rd, 2013

Έρχεται στην Αθήνα ο Σινιρλίογλου
sinirliogluΟ Γ.Γ.του υπουργείου Εξωτερικών της T.C. Φεριδούν Σινιρλίογλου θα έρθει στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που γίνονται ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας σε επίπεδο Γ.Γ. Γ.Γ.των  υπουργείων Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26/11 συνάντηση επιτροπών με επικεφαλής τον Γ.Γ.του υπουργείου Εξωτερικών Φεριδούν Σινιρλίογλου και τον Γ.Γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αναστάση Μιτσιαλή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στην διαβούλευση προβλέπεται να συζητηθούν παράλληλα με τις διμερείς σχέσεις , περιφερειακά και διεθνή θέματα.
Εφ. Μπιρλίκ 23/11/2013

 

ΣΦΟΔΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΡΛΙΚ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗ. ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ !

Posted on Νοεμβρίου 23rd, 2013

Ο Καλατζής ήρθε, έφερε ένταση, βομβάρδισε, και μετά παράτησε την εκδήλωση και έφυγε !
90 3Στην εκδήλωση με τίτλο ¨ ¨Η συνθήκη της Λοζάνης 90 χρόνια μετά¨ που πραγματοποιείται στο κτίριο της νομαρχίας, δεν φτάνει που άρχισε και όπως φάνηκε τίποτε δεν έχει αλλάξει, ξέσπασε και ¨κρίση τουρκικών¨ και ακολούθως ο Καλατζής στην ομιλία του βομβάρδισε την μειονότητα και την Τουρκία, και αντιλαμβανόμενος την πορεία της εκδήλωσης, την εγκατέλειψε.
Για μια ακόμη φορά φάνηκε καθαρά πως στα θέματα της εκπαίδευσης της μειονότητας και στα θρησκευτικά θέματα, σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη, δεν μπόρεσε να φανεί ως ένας ενωτικός και κατευναστικός αξιωματούχος που θα αντιμετώπιζε τα ευαίσθητα θέματα.
Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης σφραγίστηκε από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζή. Ουσιαστικά το φυτίλι αυτών που θα γινόταν το άναψε με την ομιλία του εδώ ο Καλαντζής.
Για πρώτη φορά οι άνθρωποι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ταπεινώθηκαν τόσο ξεκάθαρα. Ο Καλαντζής επιτέθηκε στους εκλεγμένους μουφτήδες και επιτέθηκε και στην Τουρκία. Όταν ο Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν τον ρώτησε ¨Πότε θα καλέσετε σε εκδηλώσεις τους εκλεγμένους μουφτήδες ;¨, χρησιμοποίησε την φράση ¨ούτε εξελέγησαν, ούτε μουφτήδες είναι¨.
Εν ολίγοις, ο Καλαντζής οργισμένος είπε βαριές κουβέντες και για μια ακόμη φορά φανέρωσε την οπτική γωνία του ελληνικού κράτους για την μειονότητα.
Διάβασε τα ¨μαύρα¨ στο λευκό χαρτί που έφερε μαζί του από την Αθήνα και τα διέλυσε όλα.
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής φέρεται να εναντιώθηκε στο να κάνει ο δημοσιογράφος-ομιλητής Εβρέν Ντεντέ την ομιλία του στα τουρκικά. Και όμως αυτό είχε αποφασιστεί εβδομάδες πριν και μάλιστα είχε έρθει επαγγελματίας μεταφραστής από την Θεσσαλονίκη που θα μετέφραζε τα τουρκικά σε ελληνικά.
Ο Ιλχάν Αχμέτ εγκατέλειψε την εκδήλωση και δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει το περιστατικό. Ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά επίσης εξοργίστηκε, και ανέφερε πως αυτά που ειπώθηκαν είναι απαράδεκτα και ότι αυτά που ακούστηκαν στην εκδήλωση είναι μακριά από την λογική ενός σοβαρού κράτους.
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανέφερε πως αυτό που αναφέρθηκε από ομιλητές πως η Τουρκάλα της Δυτικής Θράκης καταπιέζεται δεν αντανακλά την αλήθεια και αποτελεί και μια προσβολή ενάντια στην μειονότητα.
Όταν έγινε ερώτηση για ποιο λόγο δεν επετράπη στον δημοσιογράφο Εβρέν Ντεντέ να μιλήσει στα τουρκικά και ζητήθηκε να ξεκαθαριστεί το θέμα, η Θάλεια Δραγώνα πήρε το μικρόφωνο και ανέφερε πως επρόκειτο για οργανωτικό λάθος που δεν οφείλεται σε τρίτους αλλά προέρχεται από τους ίδιους.
Μετά από αυτό υπήρξε ξαφνικά ταραχή στην αίθουσα. Όταν αξιωματούχος που καθόταν στην πρώτη σειρά ανέφερε πως δεν είναι ενάντιοι στην ομιλία σε τουρκικά αλλά λόγω της έλλειψης επαγγελματία μεταφραστή θα μπορούσαν να υπάρξουν λάθη στην μετάφραση, η κυρία που είχε έρθει για την μετάφραση από τουρκικά σε ελληνικά από την Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που την προσβάλλει, πως δεν το αποδέχεται και φωνάζοντας πως είναι επαγγελματίας μεταφράστρια προκάλεσε στιγμές έντασης στην αίθουσα.
Από το σημείο αυτό και μετά τα νεύρα εντάθηκαν και ο Καλαντζής φάνηκε να εγκαταλείπει την αίθουσα με νευρικό τρόπο λέγοντας πως θα έχανε το αεροπλάνο. Έτσι λέχθηκε από ευρισκόμενους στην αίθουσα πως ένας διπλωμάτης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ευαισθησία του σχετικά με την Δυτική Θράκη σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση, και έφυγε.
¨Οι μουσουλμάνοι μπορούν να εκλέξουν τον μουφτή τους¨
Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης από την αρχή ανέφερε πως οι εκλεγμένοι μουφτήδες έχουν κερδίσει την δίκη στο ΕΔΑΔ, και ότι στην Δυτική Θράκη ακόμη και 10 άτομα αν θέλουν έχουν το δικαίωμα να συναντηθούν και να εκλέξουν τον μουφτή τους. Ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στην εκλογή μουφτήδων και ότι πρόβλημα συνιστούν οι δικαστικές τους αρμοδιότητες.
……………
Εφ. Μπιρλίκ 23/11/2013
Σχ : Πραγματικά πολύ καλός ο Καλατζής ! Ενδεικτικό του πόσο καλός ήταν είναι ότι στο κείμενο-κατηγορητήριο της Μπιρλίκ δεν εμφανίζει κάποια συγκεκριμένη φράση για να τον διαβάλλει, αλλά περιορίζεται σε γενικότητες του τύπου ¨επιτέθηκε στην μειονότητα, επιτέθηκε στην Τουρκία¨ και άλλες παρόμοιες γενικότητες-μπαρούφες. 
Επίσης να αναφέρουμε πως έστω και αν λήφθηκε την τελευταία στιγμή ήταν σωστότατη η απόφαση της κ. Δραγώνα να μην γίνει η ομιλία στα τουρκικά αλλά στα ελληνικά. 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Posted on Νοεμβρίου 23rd, 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κομοτηνή 22-11-2013
7830910Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι αποδέχθηκα πρόσκληση των επικεφαλής του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων κ.κ. Άννας Φραγκουδάκη και Θάλειας Δραγώνα προκειμένου να συμμετάσχω ως ομιλητής στο συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης που πραγματοποιείται από σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή και ειδικότερα στην πρωϊνή συνεδρία του Σαββάτου με θέμα τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις στην μειονότητα της Δυτικής Θράκης από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Μετά όμως από την ουσιαστική απαγόρευση από την πλευρά των διοργανωτών στον ομιλητή-δημοσιογράφο Εβρέν Δεδέ να μιλήσει στην τουρκική γλώσσα, γεγονός που συνιστά αυταπόδεικτη καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων και γελοιοποίηση του πνεύματος και του γράμματος της ίδιας της Συνθήκης της Λωζάνης για την οποία θα συζητούσαμε σε αυτό το συνέδριο, δηλώνω ότι
α) καταγγέλλω την απαράδεκτη, ανοίκεια και προσβλητική έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριφορά των διοργανωτών και
β) διαχωρίζοντας την θέση από ό,τι συνέβη, δεν δύναμαι πλέον να συμμετάσχω ως ομιλητής στην αυριανή πρωινή συνεδρία.
 Με τιμή
Αχμέτ Ιλχάν
Δικηγόρος, τέως βουλευτής
Facebook 22/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου