Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου με θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος

Το δελτίο το ΕΚΔΙΔΟΥΝ τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ . www.tourkikanea.gr . 

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013
Lozan
Ο Αίχάν Καρά Γιουσούφ είναι ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και νυν πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.  Στενές σχέσεις με το προξενείο.
Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έχει αναλάβει σχεδόν επαγγελματικά την διαπόμπευση της Ελλάδας. 











 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ…

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013

Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου στο Μπαχρέιν
…………….
Turkey_mapO Nταβούτογλου αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονες της, σχολίασε λέγοντας ¨Εκτός από την Συρία με όλους τούς γείτονες μας έχουμε καλές σχέσεις.
Οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι υπέροχες. Έτσι είναι και με Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράκ, Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν. Αύριο θα βρίσκομαι στο Ιράν. Και εκεί έτσι είναι. Με όλους τους γείτονες μας έχουμε εξαίρετες σχέσεις¨.
…………
ΑΑ 24/11/2013
Σχ : Η αλήθεια βέβαια είναι μακριά από αυτά που λέει ο Αχμέτ. Με το Ιράκ οι σχέσεις πολύ καιρό τώρα ήταν χείριστες καθώς είχε ανακαλυφθεί πως τρομοκράτες σουνίτες εκπαιδεύονταν στην Τουρκία και έκαναν βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ…
 Με την Κύπρο χείριστες, καθώς από το 1974 κατέχει παράνομα το 36% της νήσου.
 Με την Ελλάδα δε….ας μην το σχολιάσουμε και πολύ. Αποβατικά απέναντι από τα νησιά μας, επιθετική διάταξη στρατού στον Έβρο, χιλιάδες πράκτορες στην Θράκη, κάζους μπέλι εν ισχύ….και άλλα φιλικά !
 Η δε Αίγυπτος απέλασε χτες τον Τούρκο πρεσβευτή από το Κάιρο, κατηγορώντας τον για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας (άντε και στα δικά μας). Ιλχάν μην παρεξηγείσαι, δεν είναι προσωπικό !
 Με την γειτονική της Αρμενία έχει κλείσει τα σύνορα της εδώ και 20 χρόνια, λόγω του Ναγκόρνο Καραμπάχ….
 Καλά για την Συρία τι να πεις… Πως η ΝΑ Τουρκία έχει καταστεί ορμητήριο των ανθρωποφάγων κατσαπλιάδων που καταφτάνουν εκεί από διάφορες ισλαμικές χώρες ;….
 Γείτονας μάλαμα !

 

 

 

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013
Υπό καθεστώς απειλής οι χριστιανοί στην Συρία
ob-uc648_review_g_20120809131948
Οι χριστιανοί υποχρεώθηκαν να φύγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες λόγω των σφαγών που έγιναν, και απειλούνται όχι μόνο από τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ομάδες αλλά και από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO) που ενισχύεται από τις δυτικές χώρες.
Οι χριστιανοί της Συρίας που είναι μια από τις πιο παλιές κοινότητες της χώρας, εγκαταλείπουν την χώρα λόγω των επιθέσεων που διαπράττονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και από την επονομαζόμενη ένοπλη ομάδα του ¨Ελεύθερου Συριακού Στρατού¨, και λόγω των περιστατικών με απαγωγές, βιασμούς και δολοφονίες. Από τα 2 εκατομμύρια της χώρας περίπου 500 χιλιάδες έχουν διαφύγει κυρίως προς Τουρκία και Λίβανο, αλλά και σε άλλες χώρες. Παρά τις κάποιες ανακοινώσεις που κάνει ο στηριζόμενος από το εξωτερικό Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (SUK) για να μειώσει τους φόβους των χριστιανών, αυτές δεν πείθουν και πολύ την ώρα ου αυξάνεται ο αριθμός των χριστιανικών χωριών που πέφτουν θύματα σφαγών.
¨Φοβόμαστε για γενοκτονία¨
Σε δηλώσεις που έκαναν στην αμερικανική εφημερίδα Daily Beast χριστιανοί που έφυγαν από την χώρα τους, αναφέρουν πως η τυραννία σε βάρος των χριστιανών στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες στον βορά χειροτερεύει και εξέφρασαν φόβους πως σύντομα θα αρχίσει μια θρησκευτική γενοκτονία. Οι χριστιανοί αυτοί τόνισαν ότι απαγωγές, βιασμοί και εκτελέσεις δεν γίνονται μόνο από τις ομάδες των φανατικών της τζιχάντ αλλά και από τους σουνίτες μαχητές του στηριζόμενου από την Δύση ÖSO. Αναφέρουν πως μεγαλύτερος φόβος τους είναι μήπως κερδηθεί ο πόλεμος από τους αντάρτες, και υπενθυμίζουν τις σε βάρος των χριστιανών σφαγές μετά από την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν στο γειτονικό Ιράκ και το ότι οι μισοί χριστιανοί εξαναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί.
Μεγάλη σφαγή στο Σαντάντ
Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην Συρία, έγινε τον περασμένο μήνα στην χριστιανική πόλη Σαντάντ. Εκεί μαχητές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκός (IŞİD) σκότωσαν 50 περίπου πολίτες. Ο Selvanos Butros Elnime-αρχιεπίσκοπος της Χουμούς δήλωσε πως ¨Όλα τα σπίτια στο Σαντάντ απογυμνώθηκαν και λεηλατήθηκαν. Εκκλησίες υπέστησαν ζημιές και προσβολές, αρχαία βιβλία και πολύτιμα έπιπλα διαγουμίστηκαν. Σχολεία, κυβερνητικά κτίρια και δημοτικά κτίρια κατεστράφησαν¨.
Η 45 ετών διευθύντρια σχολείου Ράχελ που διέφυγε από το χριστιανικό χωριό Γιακουμπίγιε προς το Μίντιατ του νομού Μάρντιν, ανέφερε πως υπεύθυνοι για αυτά που έγιναν στο χωριό της δεν ήταν οι τζιχαντιστές αλλά οι μαχητές του ÖSO : ¨ Στο χωριό μας δεν ήρθε η οργάνωση Ελ Νούσρα, αυτοί που ήρθαν ήταν μαχητές του ÖSO και άνθρωποι από γειτονικά χωριά¨. Η Ράχελ λέει πως οι χριστιανοί στοχοποιούνται επειδή τους βλέπουν σαν οπαδούς του Άσαντ, και ότι κάποιες εκτελέσεις γίνονται μόνο για την λεηλασία. Υποστηρίζει πως οι πλούσιοι χριστιανοί πρώτα εκτελούνται και μετά τα υπάρχοντα τους μοιράζονται μεταξύ των ισχυρών σουνιτικών οικογενειών. Η Ράχελ δηλώνει : ¨Ο σύζυγος μου πολύ δύσκολα κοιμάται, όταν κοιμάται βλέπει εφιάλτες. Την περασμένη εβδομάδα απήγαγαν έναν συγγενή μας¨.
Φεύγουν φοβούμενοι βιασμούς
Η 40 ετών Οαρντά Σελιμπέ που έχει 5 κόρες ηλικίας από 5 ως 20 δήλωσε : ¨ Είναι πολύ δύσκολο για τους χριστιανούς να μείνουν στην Συρία, υπάρχουν πολλά κακά που μπορεί να συμβούν σε βάρος τους. Οι οπαδοί της τζιχάντ βλέπουν τις χριστιανές ως δικαίωμα τους. Δεν θέλησα να θέσω σε κίνδυνο τα κορίτσια μου. Στο δρόμο τις ακουμπάνε και τις παρενοχλούν σεξουαλικά. Δεν ξέρω αν ήταν μέλη της Ελ Νούσρα, αλλά κάποιοι εξ αυτών ήταν Λίβυοι και Τυνήσιοι. Αλλά όπως και να έχει ήταν τρομοκράτες¨.
Η Νετζλά Τσαχντά-υπεύθυνη της καθολικής θρησκευτικής οργάνωσης Caritas, δήλωσε πως μεγάλο τμήμα των χριστιανών προσφύγων που φτάνουν στον Λίβανο, είναι σε τραυματική κατάσταση. Δήλωσε πως ¨ Κάποιοι εξ αυτών μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες φρίκης, άλλοτε για χριστιανούς που υποχρεώνονται από τους μαχητές να γίνουν μουσουλμάνοι, για εκκλησίες που δέχονται επιθέσεις, για απαγωγές θρησκευτικών λειτουργών και για το πώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν σπίτια και χωράφια¨.
Haber.sol.org 24/11/2013
Σχ : Σχετικά με αυτή την είδηση διαφωτιστική είναι και η παρακάτω διεύθυνση 
Αν μπορέσετε δείτε και τα βίντεο… Αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα μεν κανάλια μας ασχολούνται τις ανοησίες που πετάνε διάφοροι Πάγκαλοι και Τατσόπουλοι, και ο πατριάρχης με τους Εσφιγμενίτες πατέρες…..

ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΥΛΟ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΥΧΕΣ…

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013
Πλάκα κάνει η αστυνομία με τους δασκάλους ; ¨Είμαστε έργα σας¨
polis_6_
Η αστυνομία μετά από την χτεσινή άγρια επίθεση σε δασκάλους στην Άγκυρα, σήμερα σε κάνε να πεις ε μα φτάνει πια με το ¨Είμαστε έργα σας¨ στην Κωνσταντινούπολη.
Χτες στην Άγκυρα η αστυνομία επιτέθηκε με αγριότητα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς μέλη του συνδικάτου Eğitim-Sen που διαμαρτύρονται για την οπισθοδρομική και αγοραία στροφή στην εκπαίδευση και για την καταστρατήγηση των ατομικών τους δικαιωμάτων. Κατά την αστυνομική επίθεση ένας δάσκαλος τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι, και δεκάδες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σήμερα στο Μπακίρκοϊ πανό που κρέμασε η αστυνομία ήταν σαν να έκανε πλάκα στους αστυνομικούς. Η Αστυνομική Διεύθυνση του Μπακίρκιοϊ σε πανό που ανήρτησε σχετικά με την 24η Νοεμβρίου-Ημέρα Δασκάλων αναφέρει ¨Ευχόμαστε σε όλους τους δασκάλους μας για την 24η Νοεμβρίου-Ημέρα Δασκάλων. Εμείς είμαστε έργα σας¨.
Haber.sol.org 24/11/2013
Σχ : Με μια απλή αναζήτηση βρήκαμε ένα βίντεο που δείχνει την….ευγνωμοσύνη των αστυνομικών όπως αυτή εκφράστηκε στην Άγκυρα στην διαδήλωση των εκπαιδευτικών.

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013

H εκδήλωση ¨90 χρόνια μετά από την συνθήκη της Λωζάνης¨ που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της νομαρχίας στον νομό Ροδόπης, έληξε ως φιάσκο
karaiskos 1 (1)
Η εκδήλωση που άρχισε με τις εξωπραγματικές ομιλίες της πρώτης μέρας συνεχίστηκε με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευτικών Υποθέσεων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή. Η ένταση στην αίθουσα ανέβηκε, τα νεύρα εντάθηκαν.
Ο Φαίκογλου πήρε το μικρόφωνο στο χέρι, και όταν μιλούσε ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων που βρίσκεται στην Ξάνθη πρέσβης Πιπερίγκος μακράν της σοβαρότητος του συνέδριου, άρχισε να γελά και σφιγμένος από αυτά που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του, άλλοτε κοιτούσε το ταβάνι και άλλοτε έπαιζε το κομπολόι. Τον ακολούθησε και ο Φαίκογλου που έβγαλε το κομπολόι του και έτσι αμφότεροι πέρασαν την ώρα τους με τα κομπολόγια.
piper
Και αυτό δεν ήταν αρκετό, ο ομιλητής Χρήστος Κτιστάκης έφτασε με ένα ύφος που έφτανε στην προσβολή των μειονοτικών, σαν να επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα για τους ανθρώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και βάφτισε τους Τούρκους μουσουλμάνους που ζούνε στην Δυτική Θράκη ως Έλληνες μουσουλμάνους.
Και αυτό δεν ήταν αρκετό, ο Γενικός Γραμματέα Θρησκευτικών Υποθέσεων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζής που ήταν στο πάνελ ως ομιλητής, δήλωσε πως ¨συγχωρέστε με αλλά φεύγω για τι θα χάσω το αεροπλάνο¨ και εκνευρισμένος εγκατέλειψε την αίθουσα.
………….
………….
Μετατράπηκε σε ¨χάνι περαστικών¨!
Τέλος, ο Κώστας Καραϊσκος που είναι αντίθετος σε όλα απέναντι στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης και η ομάδα του μπήκαν στην αίθουσα με λευκά μπλουζάκια με μαύρα γράμματα, σφραγίζοντας την εκδήλωση και χειροτερεύοντας την ακόμη περισσότερο. Μοίρασε μια ανακοίνωση σε κίτρινο χαρτί μετατρέποντας την εκδήλωση σε ¨χάνι περαστικών¨.
Ανησυχείτε για το αποτέλεσμα ; Το αποτέλεσμα είναι φανερό. Κρίμα και μάλιστα πολύ κρίμα. Ξεκάθαρα φάνηκε πως η μονόπλευρη εργασία μιας ομάδας εξοπλισμένης με τις σούπερ αρμοδιότητας του ελληνικού κράτους και με εκατομμύρια ευρώ που έρευσαν στην περιοχή μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ από την Ε.Ε. , στην πραγματικότητα δεν βοήθησε καθόλου. Στην πραγματικότητα αυτά που είπε μια δασκάλα-υπεύθυνη για τα ελληνικά που βρισκόταν στην αίθουσα ήταν αρκετά για να τα φανερώσει όλα. Η δήλωση της εκπαιδευτικού πως ¨ Τα μουσουλμανάκια δεν μπορούν να μιλήσουν ελληνικά, εγώ προσπαθώ να τα βοηθήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ¨, φανέρωσε πως η επί χρόνια εφαρμοζόμενη μονόπλευρη πρακτική, λόγω του ήταν μακριά από την πραγματικότητα και από αυτά που έπρεπε να γίνουν, δεν διασφάλισε όφελος. Άραγε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα βρούνε το θάρρος να ρωτήσουν σχετικά με την μοίρα των εκατομμυρίων ευρώ, ή θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν ένα μονόπλευρο κουτσό σύστημα ; Πιστεύουμε πως ήρθε και πέρασε μάλιστα ο καιρός για να φανούν οι αλήθειες. Χωρίς την μητρική γλώσσα την τουρκική, είναι αδύνατο να εκληφθεί και να μάθει καλά κάποιος τα ελληνικά. Εκπαίδευση στα ελληνικά σε ένα παιδί που ζει με τα τουρκικά στο σπίτι, μιλά τουρκικά, θρέφεται με τα τουρκικά και κοιμάται και σηκώνεται με τα τουρκικά, δεν θα είναι επωφελής για τη χώρα. Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αφομοίωση του ελληνικού κράτους ποτέ δεν ¨πιάνει¨
Ναι στην ένταξη, όχι στην αφομοίωση !!! 

Τι δουλειά έχει στην Κομοτηνή το ΕΛΙΑΜΕΠ των διαδρόμων της παρα-εξουσίας;
Πέρα από την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ του ΕΣΠΑ, έχει …κι άλλο ενδιαφέρον το συνέδριο; Όπως π.χ. στην Κύπρο, όπου έναν ολόκληρο χρόνο δούλευαν για το ΝΑΙ στο προδοτικό ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; Είχαν παίξει ρόλο τα αμερικάνικα δολάρια που αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου; Κι αν υπήρχε μια ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ στη χώρα, ποιος θα την χρηματοδοτούσε; Μήπως η αμερικάνικη Πρεσβεία, οι δήθεν ΜΚΟ, ο Σόρος, οι Ροκφέλερ, η Παγκόσμια Τράπεζα; Γιατί καμμία θέση του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν συνάδει με τα συμφέροντα και το αίσθημα του λαού μας; Γιατί σε ΟΛΑ τα ζητήματα είναι με τους Αμερικανοβρετανούς και απέναντί μας;
Υπέρ του σχεδίου Αννάν, υπέρ της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας, υπέρ της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, υπέρ της λαθρομετανάστευσης, κατά της ¨εθνικιστικής¨ ελληνικής ιστορίας (βλ. ¨1821¨), κατά της ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ και της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια…
Τώρα, με την νέα γερμανική κατοχή, συνεργάζονται και με γερμανικά ιδρύματα και υπηρεσίες (Friedrich Ebert, Konrad Adenauer, EDAA). Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ;
Οι πρόστυχες ελίτ της χώρας μας, που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν με θράσος να πλασάρουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους για δικά μας.
Τώρα οι ιδεολογικοί τους μπράβοι θα σώσουν και…. την Θράκη ; !
ΟΧΙ στο ΕΛληνικό Ίδρυμα ΑΜΕρικανικής Πολιτικής !
ΕΞΩ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ του καθεστώτος !
Εφ. Μπιρλίκ 24/11/2013
Σχ : Προσέξαμε πως ο Τούρκος αρθρογράφος είναι πολύ πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς απέναντι  μας από κάποιους ελληνόφωνους. π.χ. της Ξάνθης ( ή Ισκέτσε όπως την λέει ο βουλευτής του κόμματος τους….).

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ

Posted on Νοεμβρίου 24th, 2013
Διαμαρτυρία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
diamartiria23112013
Διαμαρτυρία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, για την απαγόρευση – αποτροπή της χρήσης της τουρκικής γλώσσας στο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή με αντικείμενο τα 90 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης.
Στην προγραμματισμένη συνεδρία της 22-11-2013 συνέβη ένα γεγονός που προκάλεσε θλίψη και αμηχανία, καθώς και μια πληθώρα ερωτηματικών σχετικά με την πρόθεση και τον σκοπό του συμβάντος. Συγκεκριμένα ο κ. Εβρεν Δεδέ ζήτησε να χρησιμοποιήσει ως γλώσσα στην ομιλία του την τουρκική. Η ομιλία αυτή δεν έγινε ποτέ, χωρίς να αιτιολογηθεί επαρκώς ο λόγος της ματαίωσής της. Οι διοργανωτές του συνεδρίου ανέλαβαν εξολοκλήρου την ευθύνη, παραλείποντας όμως να διευκρινίσουν εάν επρόκειτο για αποτροπή ή απαγόρευση και κυρίως από ποιον και γιατί επιβλήθηκε μια τέτοια ενέργεια.
Πέρα όμως από την αιτιολόγηση των ανωτέρω και τις απαραίτητες εξηγήσεις που οφείλεται να δοθούν, η ουσία του θέματος παραμένει ατόφια: Στο 1ο Συνέδριο με θέμα τα 90 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μια ομιλία στα τουρκικά! Ακούστηκε στην αίθουσα ένα επιχείρημα περί ‘τεχνικού κωλύματος’, μια που δεν είχε προβλεφθεί η χρήση άλλη γλώσσας στο παρόν συνέδριο και κατ’ επέκταση η παροχή ‘επίσημης’ μετάφρασης. Λίγες μέρες μετά την δημοσίευση μιας εντολής από τον απερχόμενο διοικητή του νοσοκομείου της Κομοτηνής, η οποία μιλούσε για τα ενδεχόμενα τεχνικά κι εδώ προβλήματα που προκύπτουν από την χρήση ‘ακατάληπτων’ γλωσσών μεταξύ των ειδικευόμενων ιατρών και των ασθενών στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών..
Επιτάσσεται λοιπόν η προσκόλληση στο γράμμα του νόμου, σε αντιδιαστολή με την ουσία των πραγμάτων! Μια ουσία όμως που δεν προκύπτει αυθαίρετα, αλλά είναι κι αυτή αποκύημα των αναγκών της ίδιας της ζωής και προστατεύεται από τη διεθνή νομοθεσία όπως ορίζεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από τις επεκτάσεις της που καθορίζουν και την χρήση της μητρικής γλώσσας, ιδίως σε σχολεία και πανεπιστήμια.
Η Αριστερά σαν ουμανιστική ιδεολογία, προτάσσει πάνω από την εμμονή του νομικίστικου πνεύματος και της ψυχαναγκαστικής γραφειοκρατίας, τον σεβασμό στις αξίες του Ανθρώπου. Ίσως να ηχεί κοινότυπα και παρωχημένα σε κάποιους ακροατές που έχουν ενστερνιστεί παθητικά μια πιο ‘πραγματιστική’ θέαση και ερμηνεία του κόσμου, όμως:
Τί είναι ισχυρότερο από την Ειρήνη και την Αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων;
Ποιοί ‘κανόνες’ μπορούν να φιμώσουν το δικαίωμα του ανθρώπου στην έκφραση και με ποιές νόρμες μπορεί να οριοθετηθεί η επιλογή της εκφοράς του λόγου;
Πόσα άλλα προβλήματα χρειάζεται να προκύψουν ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές, εθνοπολιτισμικές και θρησκευτικές ομάδες για να ανακηρυχθεί ως υπέρτατο πανανθρώπινο αξίωμα το αυτονόητο που διατυπώθηκε από τον Πρωταγόρα μέχρι το Νίκο Εγγονόπουλο και εκφράζεται καθημερινά από τον κόσμο της Αριστεράς… ‘Το μέτρο: ο Άνθρωπος’
Με αυτή μου τη διαμαρτυρία σας κοινοποιώ μετά λύπης την αδυναμία μου να παραστώ και να πραγματοποιήσω την προγραμματισμένη ομιλία μου στο παρών συνέδριο.
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ροδόπης
Σχ : Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στα ελληνικά στην προσωπική ιστοσελίδα του εν λόγω βουλευτή και όπως φαίνεται ΔΕΝ αποτελεί μετάφραση του κειμένου των τουρκικών. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει αλλά δεν θεωρούμε σωστό να βγαίνει άλλη ανακοίνωση για τους μουσουλμάνους και άλλη για τους χριστιάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου