Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αποδελτίωση τουρκόφωνου και τουρκικού τύπου με Ελληνικό ενδιαφέρον.

Επισήμανση : Ο όρος "τουρκικός" και τα παράγωγα που χρησιμοποιούνται από τις παρακάτω εφημερίδες, όταν αναφέρονται σε κατοίκους της Θράκης μας, ΔΕΝ υιοθετούνται σε καμία περίπτωση από το παρόν blog. Ό ορθός όρος είναι "Έλληνας μουσουλμάνος".
www.tourkikanea.gr


ΑΥΞΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013

Αριθμός ρεκόρ μαθητών στα δύο μειονοτικά λύκεια !
Αριθμός ρεκόρ μαθητών εμφανίστηκε φέτος στα δύο μειονοτικά γυμνάσια-λύκεια. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια, κορυφώθηκε στην εκπαιδευτική χρονιά 2013-2014
azinlikliseleri2Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής και για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Μουζαφέρ Σαλίχογλου της Ξάνθης, έφερε τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στην ιστορία τους. Στην φετινή χρονιά, ιδιαίτερα στην πρώτη γυμνασίου υπήρξε ρεκόρ αριθμού εγγραφών. Στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής γράφτηκαν συνολικά 695 μαθητές και στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Μουζαφέρ Σαλίχογλου της Ξάνθης 534. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα δύο σχολεία έφτασε τα 1.229. Και στα δύο σχολεία ο αριθμός αυτός αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Στην πρώτη γυμνασίου του Τζελάλ Μπαγιάρ υπάρχουν 205 μαθητές και στην πρώτη γυμνασίου του Μουζαφέρ Σαλίχογλου στην Ξάνθη 147 μαθητές. Ιδιαίτερα στην Ξάνθη παρατηρήθηκε αύξηση εγγραφών από άλλα σχολεία προς το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο.

Τα απανωτά ρεκόρ του αριθμού των μαθητών στα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια τα τελευταία χρόνια, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στους κύκλους που υποστηρίζουν πως ¨Η μειονότητα απομακρύνθηκε από την εκπαίδευση της και από τα μειονοτικά σχολεία¨.
Τουνάλπ Αχμέτ-σχολικός διευθυντής
Μιλώντας σχετικά με το θέμα αυτό στην εφημερίδα Γκιουντέμ ο Τουνάλπ Μεχμέτ-διευθυντής του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, είπε πως το σχολείο με τους 700 μαθητές του είναι το πολυπληθέστερο του νομού Ροδόπης. Ο Τουνάλπ Μεχμέτ ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το γυμνάσιο λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, και είπε : ¨ Αυτή την στιγμή έχουμε 695 μαθητές στο σχολείο μας. Πρόκειται για νούμερο ρεκόρ. Και μάλιστα για πολύ σοβαρό ρεκόρ. Μόνο στην πρώτη τάξη του γυμνασίου έχουμε 205 μαθητές. Εξ αυτών οι 182 είναι νέες εγγραφές. Η πρώτη τάξη πέρσι ήταν 5 τμήματα, ενώ φέτος 6¨.
Ο διευθυντής του σχολείου Τουνάλπ Μεχμέτ ανέφερε πως η αύξηση του ενδιαφέροντος για το σχολείο δεν είναι τυχαία και είπε τα εξής : ¨ Φυσικά υπάρχουν και οι λόγοι που οι μαθητές μας και οι γονείς τους προτιμάνε το σχολείο μας. Είναι ένα πλήρως πειθαρχημένο και εξοπλισμένο σχολείο. Με πλήρες προσωπικό. Ένα σχολείο πλήρες από κάθε σκοπιά. Εμείς ως προσωπικό που ξέρει την μειονοτική εκπαίδευση και τις ευαισθησίες των μαθητών μας, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Το προσωπικό μας είναι νεανικό, αλλά με την εμπειρία που απέκτησαν τα τελευταία έτη, έφτασαν σε πολύ καλό σημείο. Διασφαλίσαμε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, διοίκησης σχολείου, καθηγητών και γονέων. Το σχολείο μας με τις τάξεις του, το γυμναστήριο, τις αίθουσες υπολογιστών και μουσικής, και με το εργαστήριο του, προσπαθεί να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Πιστεύω πως τώρα δεχόμαστε τους καρπούς για αυτό. Είμαστε ευχαριστημένοι για το ετησίως αυξανόμενο ενδιαφέρον για το σχολείο. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας δεν έχουμε άδεια αίθουσα. Μάλιστα έχουμε ανάγκη για νέες αίθουσες. Διαθέτουμε 19 αίθουσες που λειτουργούν πλήρως¨.
Στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ ασκούν τα καθήκοντα τους 35 καθηγητές, εκ των οποίων οι 10 είναι μέλη της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, οι 8 είναι μετακλητοί από Τουρκία και οι 17 είναι Έλληνες.
Πρόεδρος συλλόγου Κηδεμόνων Μεχμέτ Ισμαήλ
Ο Μεχμέτ Ισμαήλ-πρόεδρος του συλλόγου Κηδεμόνων του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια το σχολείο αναπτύχθηκε και ο αριθμός των μαθητών έφτασε σε υψηλά επίπεδα. Ανέφερε τα εξής : Ο φετινός αριθμός των μαθητών μας είναι 695. Πέρσι ήταν 590. Σε σχέση με πέρσι έχουμε μια αύξηση 105 μαθητών. Η αύξηση αυτή σε μεγάλο βαθμό έγινε στις πρώτες τάξεις. Φυσικά πρόκειται για μια χαροποιό εξέλιξη. Εμείς ως κηδεμόνες του σχολείου είμαστε ικανοποιημένοι. Πλέον έχουμε ένα έμπειρο διδακτικό προσωπικό. Ως κηδεμόνες και ως καθηγητές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη ποιότητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως και κατά τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί το ενδιαφέρον. Για αυτό τον λόγο υπάρχει ανάγκη για ένα νέο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο στον νομό Ροδόπης. Οι κηδεμόνες άρχισαν να άρχισαν να στρέφονται στα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια. Εμείς ως γυμνάσιο-λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ εργαζόμαστε στο φουλ των δυνατοτήτων. Και με το παραπάνω. Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο μας σχεδόν από κάθε περιοχή του νομού Ροδόπης. Αλλά κυρίως από την περιοχή του δήμου Αρριανών¨.
Σαϊμέ Κιρλιντοκμέ-Ιδιοκτήτης του μειονοτικού γυμνασίου λυκείου Ξάνθης
Ο αριθμός των μαθητών φέτος έγινε 534. Στην δήλωση που έκανε ο Σαϊμέ Κιρλιντοκμέ-ιδιοκτήτης του μειονοτικού γυμνασίου λυκείου Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, είπε πως το σχολείο έφτασε σε αριθμό μαθητών-ρεκόρ στην 48χρονη ιστορία του. Περιέγραψε πως στην εκπαιδευτική χρονιά που βρισκόμαστε, ο αριθμός των μαθητών έφτασε τους 534, και δήλωσε : ¨ Αυτό αποτελεί αριθμό ρεκόρ από το 1965. Πέρσι οι μαθητές μας ήταν 478. Με μια σημαντική αύξηση φέτος έγιναν 534. Βλέπουμε πως ο κόσμος στηρίζει το σχολείο του. Μαθητές μας από πολύ μακρινά χωριά σηκώνονται νωρίς το πρωί, και έρχονται στο σχολείο με λεωφορεία. Πιστεύω πως αυτό είναι κάτι το πολύ σημαντικό, πάνω στο οποίο πρέπει να σταθούμε¨.
Ο Σαϊμέ Κιρλιντοκμέ δήλωσε : ¨ Στο σχολείο μας παρέχεται μια σοβαρή παιδεία. Δίνουμε σημασία στο να ακολουθείται μια εκπαιδευτική διαδικασία πειθαρχημένη, συστηματική και οργανωμένη. Συνεργαζόμαστε αρμονικά. Στα τελευταία χρόνια υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των μαθητών μας. Φέτος αυτό κορυφώθηκε. Το σχολείο μας λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητας του και ακόμη παραπάνω. Διαθέτουμε μαθητές που έρχονται από πολύ διαφορετικές περιοχές. Αυτό ξεκάθαρα δείχνει πως στην περιοχή μας υπάρχει ανάγκη για νέα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια. Εμείς υποβάλαμε αίτημα στο υπουργείο για νέο κτίριο όπως και για να ανοίξουμε παράρτημα μας στο χωριό Κένταυρος. Αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια σαφή και οριστική απόφαση¨.
αίμέ Κιρλιντοκμέ ανέφερε πως υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους στα τελευταία χρόνια αυξάνεται το ενδιαφέρον γονέων και κηδεμόνων για τα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια : ¨ Γίνεται αντιληπτό πως μαθητές και κηδεμόνες δοκίμασαν και άλλες οδούς και είδαν την ποιότητα εδώ. Εμείς όσο περνά από το χέρι μας ενδιαφερόμαστε για κάθε έναν μαθητή μας ξεχωριστά. Διότι στις ενδιάμεσες τάξεις υπάρχουν εγγραφές την τελευταία περίοδο. Εγώ επί τη ευκαιρία, ευχαριστώ όλους τους καθηγητές, τους μαθητές και τους κηδεμόνες μας και εύχομαι σε όλους μια επιτυχημένη εκπαιδευτική χρονιά.¨.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΚΜΕΤ ΣΑΚΙΡ
Ο διευθυντής του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, Χικμέτ Σακίρ δήλωσε επίσης ότι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της αύξησης του αριθμού των μαθητών είναι η εξύψωση της ποιότητας της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή ενός πειθαρχημένου συστήματος. Δήλωσε μάλιστα τα εξής: Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε 534 μαθητές. Από αυτούς, οι 147 είναι στην πρώτη τάξη του γυμνασίου. Στην τελευταία τάξη του λυκείου υπάρχουν 51 μαθητές. Οι 344 εκ των μαθητών μας φοιτούν στο γυμνάσιο και οι 190 στο Λύκειο. Παρέχουμε εκπαίδευση με 17 μαθήματα, μία αίθουσα υπολογιστών και ένα εργαστήριο. Πέραν των 18 Τούρκων δασκάλων, οι 13 Έλληνες συνάδελφοί μας, προσπαθούν να παρέχουν μόρφωση στο πλαίσιο του σχολείου μας με τον καλύτερο τρόπο. Μεταξύ μας υπάρχει μια πολύ αρμονική συνεργασία. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των μαθητών μας που εισέρχονται στα πανεπιστήμιο μετά από την αποφοίτησή τους από το λύκειο, που συνεχίζουν εκεί τις σπουδές τους και αποφοιτούν από πανεπιστήμιο. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι και να βάζουμε τον πήχη ψηλά. Καταβάλουμε προσπάθεια έτσι ώστε να ασχολούμαστε με τα προβλήματα και τις προσδοκίες κάθε μαθητή μας ξεχωριστά. Το νεαρό εκπαιδευτικό μας προσωπικό έχει πλέον αποκομίσει εμπειρία και έχει εξυψώσει το επίπεδό του. Το σχολείο μας είναι το πιο πολυπληθές σχολείο στο Ν. Ξάνθης. Έχουμε μαθητές από όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα από τα χωριά μας στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης. Αξιολογήσαμε κάθε γωνιά που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο κτήριό μας. Εγώ θεωρώ ότι το αυξανόμενο αυτό ενδιαφέρον για το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο θα συνεχιστεί. Μακάρι να λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και νέα μειονοτικά γυμνάσια-λύκεια και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει επίσης αύξηση στις κοινωνικές δραστηριότητες του σχολείου μας τα τελευταία χρόνια. Πέραν των δραστηριοτήτων μας όπως παραδοσιακοί χοροί, μουσική, θέατρο και ζωγραφική, τα μπαζάρ που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι μαθητές μας έχουν μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι και στη συνέχεια θα κάνουν ακόμη καλύτερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές μας και τους κηδεμόνες για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Να είναι καλά. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους».
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΖΕΛΑΛ ΜΠΑΓΙΑΡ
Τον Ιούνιο του 1952 η βασιλική οικογένεια της Ελλάδας επισκέφθηκε την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης και σε χορό που παραχωρήθηκε προς τιμήν του βασιλέως και της βασίλισσας της Ελλάδος στις 17 Ιουνίου 1952 στο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη η βασίλισσα της Ελλάδος Φρειδερίκη την ώρα που χόρευε με τον Tούρκο Πρωθυπουργό Τζελάλ Μπαγιάρ του είπε: «Εξοχότατε, θέλω να ιδρύσω ένα γυμνάσιο και λύκειο για τα παιδιά των Τούρκων στη Δυτική Θράκη και θέλω να του δώσω το όνομά σας». Ο μακαρίτης ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τζελάλ Μπαγιάρ απάντησε θετικά και έτσι ιδρύθηκε αυτή η εστία πολιτισμού μας.
Με την παραχώρηση του οικοπέδου του τουρκικού νεκροταφείου Κομοτηνής όπως λεγόταν, χτίσθηκε το πέτρινο κτήριο μέσα σε πέντε-έξι μήνες και εγκαινιάσθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1952 με μία φαντασμαγορική τελετή παρουσία ενός Πρωθυπουργού, μίας βασίλισσας και ενός βασιλέως.
Η ελληνική βασιλική οικογένεια εξέδωσε ειδικά για τη διοίκηση αυτού του σχολείου ειδικό νόμο.
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΟΥΖΑΦΕΡ ΣΑΛΙΧΟΓΛΟΥ
Τα μέλη της μειονότητας στην Ξάνθη αιτήθηκαν πολλές φορές από το 1963 και μετά την ίδρυση του σχολείου με σκοπό την ανύψωση του επιπέδου της μητρικής γλώσσας της μειονοτικής οικογένειας στην Ξάνθη στο επίπεδο γυμνασίου-λυκείου. Με βάση τα παραπάνω η ελληνική κυβέρνηση με την υπ’ αριθμ. 129905/17-10-1964 υπουργική απόφαση της 10ης Μαΐου 1965 έδωσαν στον τότε πρόεδρο της διαχειριστικής στην Ξάνθη Μουζαφέρ Σαλίχογλου την άδεια για την ίδρυση ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου και λυκείου.
Το πρώτο σχολικό έτος ήταν το 1965-1966. Το πρώτο κτήριο του μειονοτικού γυμνασίου Ξάνθης ήταν γυμνάσιο θηλέων που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως δημοτικό και βρίσκεται απέναντι από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ο αριθμός των μαθητών την πρώτη σχολική χρονιά ήταν 77. Το σχολικό έτος 1970-1971 με υπουργική απόφαση το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο μεταφέρθηκε στην οδό Χατζησταύρου της Ξάνθης, στο κτήριο όπου βρισκόταν το καπνομάγαζο του Κατίπ Χουσεΐν, που είχε παλαιότερα λειτουργήσει ως λύκειο θηλέων. Το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, παρέχει τις υπηρεσίες του στο ίδιο κτήριο μέχρι σήμερα.
 Εφ. Γκιουντέμ  4/11/2013

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013

Στις προσπάθειες για επίλυση στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο ξεπέρασε την πολιτική
page_kibristaki-cozum-cabalarinda-futbol-siyasetin-onune-gecti_053036366
Τουρκοκυπριακή και ελληνοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να μετάσχουν σε διεθνείς αγώνες υπό μια στέγη.
Στην σύνοδο στην οποίο θα μετάσχουν σήμερα αρμόδιοι των UEFA και FIFA, θα αναζητηθεί φόρμουλα ώστε η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή ομοσπονδία να μετάσχουν σε διεθνείς αγώνες υπό μια στέγη.
……………..
Για αυτό τον λόγο θα συναντηθούνε στα κεντρικά της FIFA στη Ζυρίχη οι πρόεδροι της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τις εργασίες τους θα στηρίξουν προσωπικά οι πρόεδροι των UEFA και FIFA.
Εάν βρεθεί μια φόρμουλα που θα αποδεχτούν οι δύο πλευρές, τότε οι Τουρκοκύπριοι ποδοσφαιριστές που τελούν υπό εμπάργκο, θα μπορέσουν να μετάσχουν σε διεθνείς αγώνες.
Το έγγραφο πάνω στο οποίο θα εργαστούν προβλέπει την συνέχιση με ανεξάρτητο τρόπο των δραστηριοτήτων των δύο ομοσπονδιών στο νησί, αλλά την μία και μόνη εκπροσώπηση του κυπριακού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο.
Το κείμενο της συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στην ιστορική σύνοδο στα κεντρικά της FIFA, στόχος είναι να τεθεί ταυτόχρονα σε δημοψήφισμα στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών ποδοσφαίρου.
Η επίτευξη συμφωνίας στον αθλητισμό, αναφέρεται πως θα επιδράσει θετικά και στις διαπραγματεύσεις για την πολιτική λύση που αναμένεται να αρχίσουν κατά τις επόμενες εβδομάδες.
T24.com.tr 5/11/2013

 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013

Έναντι της θεολογικής σχολής πρέπει να ανοίξει σχολείο ιμάμ χατίπ
toki3a3762fe
Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ που δεν είναι ενάντιος στο άνοιγμα της θεολογικής σχολής στην Τουρκία, δήλωσε πως ¨Σε περίπτωση που δοθεί άδεια στην σχολή, θα πρέπει να ανοίξει στην Δυτική Θράκη ένα σχολείο ιμάμ χατίπ (σημ μεταφρ : θρησκευτικό γυμνάσιο-λύκειο). 
Όταν τον τελευταίο καιρό τέθηκε στην επικαιρότητα της Τουρκίας το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έδειξε σχετικά την εκλογή των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη, κάτι που έφερε έναν ανοιξιάτικο άνεμο στην περιοχή. Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ αναφέρει πως επί 13 χρόνια έχει αφαιρεθεί από την Τουρκική Κοινότητα που ζει στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας, το δικαίωμα να εκλέγει τους μουφτήδες της και δήλωσε πως ¨Ως θρησκευτικός ηγέτης δεν είμαι ενάντιος στο άνοιγμα της θεολογικής σχολής. Αλλά ως αμοιβαιότητα σε αυτό θα πρέπει να ανοίξει στην Δυτική Θράκη ένα σχολείο ιμάμ χατίπ ή μια θεολογική σχολή¨.
Ακόμη και Έλληνες δυσφόρησαν
Ο Σερίφ ανέφερε πως η Τουρκία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα αποδίδοντας τα βακουφικά ακίνητα στους μη μουσουλμάνους πολίτες της, και είπε πως την ίδια καλή βούληση προσδοκεί και από την Ελλάδα : ¨ Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος γυρνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την Τουρκία οργανώνει άνετα προσευχές. Και εμείς λοιπόν ζητήσαμε από τις ελληνικές αρχές άδεια για να κάνουμε ένα μεβλίτ σε τζαμί που έχει απομείνει στην Ελλάδα από την εποχή των Οθωμανών. Αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε με ασήμαντες αιτιολογίες. Εξ αυτής της κατάστασης ακόμη και ψύχραιμοι Έλληνες αισθάνθηκαν δυσφορία.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ Η ΛΟΖΑΝΗ
Ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως ο ίδιος εξελέγη μουφτής με τις ψήφους της μειονότητας το 1990, και ότι στον δικαστικό αγώνα που άρχισε το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώσει αποζημίωση 10 χιλιάδες ευρώ. Ο Σερίφ αναφέρει πως η Ελλάδα συνεχίζοντας την παράβαση του νόμου, δεν του αποδίδει το αξίωμα του, και δηλώνει πως ¨Το μόνο που ζητά από την Ελλάδα η τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης είναι τα δικαιώματα που πηγάζουν από την Λοζάνη¨. Ο Σερίφ αναφέρει πως η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη δίχως τζαμί, και ότι οι 1 εκατομμύριο μουσουλμάνοι που ζούνε στην Ελλάδα προσπαθούν να άνουν τις προσευχές τους είτε κάτω από σκάλες, είτε μετατρέποντας τα υπόγεια των σπιτιών τους σε μετζίτ.
Εφ. Γενί Σαφάκ 2/11/2013
Σχ : Οι δηλώσεις αποδεικνύουν πως το η προσευχή σε παλιά οθωμανικά τζαμιά θα ήταν απλά ένα όχημα νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων. Καταλάβατε κ. Γιαννακάκη της ΔΗΜ.ΑΡ. ;

 

 

 

ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013
Θα γιορταστεί στις 23 Νοεμβρίου η ¨Μέρα του δασκάλου¨
393ccf232eeba2c1aca5c27106150ff3_XL
Ο εορτασμός της ¨Μέρας του Δασκάλου¨ που παραδοσιακά οργανώνεται ετησίως από την Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, φέτος θα τελεστεί το βράδυ της 23/11.
Στην γιορτή που θα γίνει στο Κέντρο διασκέδασης Αστραία κοντά στον Ίασμο, αναφέρεται πως θα παραβρεθούν προσκεκλημένοι από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία. Στην βραδιά θα υπάρχουν επιδείξεις μουσικής, παραδοσιακών χωρών και θα ακουστούν ποιήματα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή μπορούν να ληφθούν από την Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης.
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 4/11/2013
 Σχ : Που βρίσκουν άραγε τα χρήματα για την φιλοξενία αυτών που έρχονται από το εξωτερικό ; Άραγε….   

ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013
Μεγάλη αύξηση στους φόρους στην νέα χρονιά !
bankacilik34534645756_0
Μαζί με την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου, καθορίστηκαν και τα ποσοστά αύξησης των φόρων για το 2014. Σύμφωνα με το κείμενο της Αϊσέλ Αλπ από την εφημερίδα Χουριέτ , δεκάδες φόροι από ακίνητα, οχήματα και σκουπίδια μέχρι τα πρόστιμα της τροχαίας θα αυξηθούν με βάση το καλό σενάριο κατά 3,93% και με βάση το άσχημο σενάριο κατά 6%. Με τις νέες αυξήσεις το πρόστιμο για αυτόν που περνά με κόκκινο γίνεται 172 λίρες, για τον οδηγό που καπνίζει 91 λίρες, ενώ ο φόρος για τα μηχανοκίνητα οχήματα πάει από 1457 λίρες στις 1514.
………..
Σε περίπτωση παράβασης του ορίου ταχύτητας σε ποσοστό από 10 έως 30%, το πρόστιμο από 166 λίρες θα φτάσει μεταξύ 172 και 178 λιρών. Σε περίπτωση υπέρβασης ορίου πάνω από 30%, το πρόστιμο θα πάει από 343 λίρες σε επίπεδο μεταξύ 356 και 363 λιρών.
Με την νέα χρονιά τα αυτοκίνητα 1-3 ετών με κινητήρα που δεν ξεπερνά τα 1300 cc θα πληρώνουν φόρο που από 517 λίρες που ήταν θα πάει μεταξύ 537-547 λίρες. Στα οχήματα με κινητήρα από 1301 έως 1600 από 457 λίρες που ήταν ο φόρος τώρα θα πάει 859-876 λίρες.
………..
Haber.sol.org 4/11/2013

ΦΟΥΛ ΟΠΙΣΘΕΝ !

Posted on Νοεμβρίου 5th, 2013
erdogan352353_0_3Χάλασαν τα φρένα του Ερντογάν : Αγόρια και κορίτσια μένουν στο ίδιο σπίτι, θα το ελέγξουμε !
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σε συνάντηση μελών του ΑΚΡ στο Kιζιλτζαχαμάμ, δήλωσε ¨Φοιτήτριες μένουν στο ίδιο σπίτι με φοιτητές, Αυτό είναι κάτι το ενάντιο στην συντηρητική μας δομή¨, και είπε πως δόθηκε ήδη σχετική εντολή στους νομάρχες.
Μια ακόμη οπισθοδρομική επίθεση από το κόμμα ΑΚΡ. Αυτά που δήλωσε ο Ερντογάν στο Kιζιλτζαχαμάμ, σε κάνουν να λες ¨δεν είναι δυνατόν¨.
Ο Ερντογάν αναφερόμενος σε προβλήματα που προκύπτουν σε σχολές δήλωσε ¨Φοιτήτριες μένουν στο ίδιο σπίτι με φοιτητές, Αυτό είναι κάτι το ενάντιο στην συντηρητική μας δομή¨.
Ο Ερντογάν ανέφερε πως θα υπάρξουν κίνητρα προς τα ιδρύματα για την κατασκευή περισσότερων εστιών, δήλωσε : ¨ Υπήρξαμε μάρτυρες στο Ντένιζλι. Η ανεπάρκεια των εστιών επιφέρει διάφορα προβλήματα. Φοιτήτριες πανεπιστημίου νέα κορίτσια, φτάνουν να μένουν στο ίδιο σπίτι με φοιτητές-αγόρια. Δεν γίνεται έλεγχος για αυτό. Αυτό είναι κάτι που αντίκειται στην δημοκρατική-0συυντηρητική μας δομή. Δώσαμε την σχετική εντολή στον κύριο νομάρχη. Με κάποιο τρόπο θα γίνεται έλεγχος¨.
Haber.sol.org 4/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου