Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Όποιος φοβάται τον πόλεμο, τον έχει ήδη χάσει πριν ακόμη τον αρχίσει.


Γράφει ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Αντώνης Βασιλείου*.
Η Τουρκία εφαρμόζει την εισβολή και κατοχή εδαφών άλλων κρατών δια αντιπροσώπων. Αυτό έκανε στην Συρία, αυτό έκανε στη Λιβύη και αυτό προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα.
Προσπαθεί υπό το πρόσχημα των προσφύγων και μεταναστών να εισάγει στην πατρίδα μας ομάδες κρούσης, τις οποίες σε δεύτερη φάση θα εξοπλίσει και η συνέχεια είναι γνωστή από την εμπειρία της Συρίας και της Λιβύης.
Η μεθοδολογία του περιλαμβάνει ομάδες διάρρηξης συνόρων οι οποίες συγκροτούνται από μετανάστες τους οποίους συγκέντρωσε στη χώρα, μετά από άνοιγμα της βίζας με διάφορες υπανάπτυκτες μουσουλμανικές χώρες. Την ημέρα επιχειρούν μαζικά βάζοντας μπροστά τα γυναικόπαιδα και πίσω ακολουθούν άνδρες ηλικίας από 18 έως 40 ετών, ενώ τη νύκτα επιχειρούν μόνο άνδρες.

Μην πέφτουμε θύματα της τουρκικής προπαγάνδας. Οι Τούρκοι επεξεργάζονται τα βίντεο για να πλήξουν την εικόνα της χώρας μας για καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Δηλαδή εργαλειοποιεί στο μέγιστο βαθμό τους μετανάστες και πρόσφυγες για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα στόχο της. Την ίδια περίπου μεθοδολογία εφήρμοσε στη Συρία και στη Λιβύη, την ίδια εφαρμόζει και στην Ελλάδα. Δεχόμαστε εισβολή και δεν ισχύουν οι διατάξεις για την προστασία προσφύγων όταν μαζικά και με φανερή την στήριξη της γείτονος χώρας προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας. Το άρθρο 78 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της Επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους ή των εν λόγω κρατών μελών.».

Τα είπαμε, τα λέμε και θα τα λέμε, μέχρι το πολιτικό προσωπικό να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει το "βλέποντας και κάνοντας" με την Τουρκία, όπως έλεγε κάποιος αιθεροβάμων βουλευτής. Ο σουλτανίσκος μας κάνει πόλεμο χωρίς να ρίξει ούτε σφαίρα. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι και ενωμένοι και αν δεν το πιστέψουμε, θα τρέχουμε πάλι στα βουνά, όπως πριν 200 χρόνια να απελευθερωθούμε ξανά.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα Σώματα Ασφαλείας είναι παντού για την πατρίδα μας. Έχουν σχέδια, γνωρίζουν και εκπαιδεύονται στο πως θα εξασφαλίσουν την εθνική μας ακεραιότητα και ασφάλεια, περιμένοντας τις έγκαιρες εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Είναι κανόνας ότι μια επίθεση αν δεν επιτύχει τις πρώτες ώρες που ο αιφνιδιασμός είναι με το μέρος του επιτιθέμενου, δεν πρόκειται να πετύχει ποτέ! Αυτό συνέβη πρόσφατα στον Έβρο. Η επιτιθέμενη τουρκία έχασε τον αιφνιδιασμό επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ήταν προετοιμασμένες και δεν αιφνιδιάστηκαν.
Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και αποφασιστικοί γιατί οι μετανάστες δεν θα εγκαταλείψουν τα σύνορα μας όσο ο παρανοϊκός Ερντογάν τρώει χαστούκια στα υπόλοιπα μέτωπα που έχει ανοίξει. Απλά θα ανασυγκροτούνται με οδηγίες και συντονισμό της Τουρκίας, για την επόμενη μαζική προσπάθεια εισόδου στη χώρα μας.
Η Συρία και η Λιβύη ματαιώνουν τα σχέδια του Ερντογάν, ο οποίος τώρα στράφηκε προς την Ελλάδα γνωρίζοντας το μέχρι τώρα φοβικό της σύνδρομο και παίζει το τελευταίο του. Το ότι στρέφεται αποκλειστικά προς την Ελλάδα και όχι και προς τη Βουλγαρία, δείχνει τις προθέσεις του, αλλά και την ύποπτη στάση της Βουλγαρίας. Ας είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε εμείς τη χαριστική βολή. Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του Ερντογάν, θα το σκεπτόμουν πολύ και δεν θα τολμούσα να τα βάλλω με την Ελληνική ψυχή και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι ικανές να πλήξουν την τουρκία σε τέτοιο βαθμό που δεν το φαντάζεται.
Όμως δυστυχώς όπως σε κάθε μεγάλη εθνική μας προσπάθεια, υπάρχουν κάποιοι εθνοτερμίτες, που αυτή τη στιγμή αντί να στοιχηθούν πίσω από την εθνική προσπάθεια, ψάχνουν να βρουν χαραμάδες για να ραγίσουν το συμπαγές εθνικό μας μέτωπο με διεθνιστικές κορώνες και απόψεις.
Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας μας δίνουν τον αγώνα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί τους. Όταν λήξει η έκτακτη κατάσταση θα βρούμε το χρόνο για το εθνικό μας σπορ, να διχαστούμε ξανά.
Όλοι μαζί να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο δύσκολο έργο τους. Έχουν τη γνώση και τη δύναμη, αλλά μας θέλουν ενωμένους στο πλευρό τους.

* Ο Αντώνης Βασιλείου είναι Αντιστράτηγος (εα), Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, MSc Επιχειρησιακός Ερευνητής, τ. Σύμβουλος ΟΑΣΕ επί Συμβατικών Εξοπλισμών και τ. Μελετητής των Συστημάτων Διοικήσεως και Ελέγχου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου