Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ολοήμερη επίσκεψη Βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ στην Άρτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ κας ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2014

Μετά από πρόσκληση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Άρτας, την Παρασκευή 28 Φεβ. 2014 η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα Ραχήλ Μακρή, υπεύθυνη τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πραγματοποίησε ολοήμερη επίσκεψη σε φορείς της Άρτας και της Πρέβεζας.
Σκοπός της επίσκεψης της ήταν κυρίως η επιτόπου ενημέρωση της σε περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα του Αμβρακικού κόλπου καθώς και άλλα θέματα της περιοχής.
Την κα Μακρή στην περιοδεία της συνόδευσαν ο πολιτευτής Άρτας Αντώνιος Βασιλείου, ο περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου Κώστας Ευθυμίου και ο συντονιστής Άρτας Σπύρος Τριανταφύλλου με μέλη της συντονιστικής Άρτας.

Η κα βουλευτής επισκέφθηκε και ενημερώθηκε σε βάθος για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και τα προβλήματα ελέγχου και επιτήρησης από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, από την Εταιρεία Ανάπτυξης Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ), τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και τον Δήμαρχο Αρταίων. Η κα Μακρή παρέλαβε υπομνήματα και προτάσεις και διαβεβαίωσε τους εν λόγω φορείς ότι θα φέρει τα προβλήματα άμεσα στο κοινοβούλιο και θα απαιτήσει απαντήσεις.
Σε σύντομη συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ενημέρωσε το προσωπικό για το επικείμενο νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης των Σωμάτων Ασφαλείας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση της αποστολής τους κυρίως λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.
Ακολούθως είχε συνάντηση για αρκετή ώρα και λεπτομερή ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη. Κύριο θέμα των συνομιλιών ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα του Αμβρακικού αλλά και γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής. Ο κύριος Δήμαρχος και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ενημέρωσε την κυρία Μακρή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική Αυτοδιοίκηση τον καιρό του Μνημονίου, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Η κυρία Μακρή εξεδήλωσε την στήριξή της στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και προσβλέπουν σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Άρτας, συναντήθηκε διαδοχικά :
·     Με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Άρτας Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα διαβίωσης των και για την καταλήστευση των μετοχικών ταμείων. Η βουλευτής άκουσε με προσοχή και ήταν αρκετά ενήμερη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι μετά τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις τους. Στη συζήτηση που ακολούθησε υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει άμεσα στη Βουλή, τις ερωτήσεις που της προτάθηκαν στο υπόμνημα που της επιδόθηκε και θα τους ενημερώσει επί των απαντήσεων που θα λάβει.
·     Με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ασφαλιστικό, Μισθολόγιο, Μεταθέσεις, Ωράριο εργασίας κ.α.). Στη κ. Βουλευτή δόθηκε έγγραφη πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ για τα παραπάνω θέματα. Η κα βουλευτής δεσμεύτηκε για την συνέχεια των επαφών.
·     Με το συνδικάτο εργαζομένων ΌΤΑ νομού Άρτας, από το οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου σε ότι αφορά στις απολύσεις, τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία, τα προβλήματα καθυστερήσεως πληρωμών κ.α. Η κα βουλευτής παρέλαβε υπομνήματα και διαβεβαίωσε το συνδικάτο ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα τους τα οποία θα προωθήσει στο κοινοβούλιο.
Τέλος στο χωριό Ανέζα Άρτας και στα γραφεία του Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Αρταίων η κα Μακρή συναντήθηκε με το προεδρείο και μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Δ. Αρταίων και με το ΔΣ του  Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού. Έγινε εκτεταμένη ενημέρωση και συζήτηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και τις πηγές ρύπανσης, καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των ελεύθερων αλιέων της περιοχής. Έντονα τονίστηκε το θέμα της εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας εντός του Αμβρακικού η οποία επιβαρύνει και παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία και αναζωογόνηση του υδάτινου οικοσυστήματος. Η κα βουλευτής παρέλαβε σχετικά υπομνήματα με προτάσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αναστροφή και βελτίωση της κατάστασης στον Αμβρακικό πριν είναι πολύ αργά και δεσμεύτηκε ότι θα τα προωθήσει άμεσα στο κοινοβούλιο και θα απαιτήσει απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου