Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με εργαζόμενους ΥΗΣ Πουρναρίου Ι & ΙΙ Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με εργαζόμενους ΥΗΣ Πουρναρίου Ι & ΙΙ Άρτας
Την Παρασκευή 14/3 το απόγευμα, στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Άρτας, παρόντων του πολιτευτή Άρτας Αντώνη Βασιλείου, του περιφερειακού γραμματέα Ηπείρου Κώστα Ευθυμίου, του συντονιστή Άρτας Σπύρου Τριανταφύλλου και των μελών της συντονιστικής επιτροπής, έγινε δίωρη συνάντηση με εξαμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΥΗΣ Πουρναρίου, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.
Μέσα σε άριστο κλίμα, έγινε λεπτομερής ενημέρωση από πλευράς των εργαζομένων, για το ιστορικό κατασκευής των δύο Υ/Η σταθμών, την ζωτική και οικολογική σημασία τους για την περιοχή της Άρτας, τη διαχείριση των υδάτων, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα θέματα ασφαλείας από πιθανή αστοχία ορθής συντήρησης, τις υπάρχουσες δυνατότητες μελλοντικής αξιοποίησης επ΄ ωφελεία των κατοίκων και της αγροτικής περιοχής καθώς και την ετήσια οικονομική απόδοση.
Σημαντικό μέρος της ενημέρωσης αφιερώθηκε στα θέματα ασφάλειας της πόλεως της Άρτας και των λοιπών κατάντι κατοικημένων περιοχών καθώς και στις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή και στους κατοίκους του νομού μας η σχεδιαζόμενη από την συγκυβέρνηση δημιουργία  της μικρής ΔΕΗ, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι δύο Υ/Η σταθμοί Πουρνάρι Ι & ΙΙ και η εν συνεχεία πώληση της σε ιδιώτες.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστοί στις αρχές μας και το πρόγραμμα μας δηλώνουμε ότι :
·        Οι δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο.
·        Η δημόσια περιουσία δεν εκποιείται.
·        Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται.
·        Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές κρύβεται ο ορυκτός πλούτος της Χώρας και η διαχείριση των υδάτων.
Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στους δύο Υ/Η σταθμούς Άρτας για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.
Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ότι το θέμα είναι εθνικό και ζωτικό για την περιοχή μας, και συμφωνήσαμε μαζί και με τους λοιπούς φορείς και τον λαό της Άρτας, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την εγκληματική αυτή ενέργεια της συγκυβέρνησης η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μακροχρόνιο πλήγμα για την Άρτα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου