Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αποδελτίωση Τουρκικών Εφημερίδων που αφορούν την Ελλάδα

πηγή: tourkikanea.gr

ΠΑΡΑΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ !

Posted on Αυγούστου 20th, 2013
Η ομορφιά, της έφερε μπελάδες στο κεφάλι !
fft64_mf1597649
Η Ιρανή Νίνα Σιακαλί Μοραντί που εξελέγη δημοτική σύμβουλος, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα της καθώς κρίθηκε πως είναι ¨πολύ ελκυστική¨ για την πολιτική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times η Μοραντί εξελέγη 14η μέσα σε 164 υποψηφίους παίρνοντας πάνω από 10 χιλιάδες ψήφους, αλλά οι συντηρητικοί την απέβαλλαν από το δημοτικό συμβούλιο. Οι προεκλογικές της αφίσες έστω και με τα μαλλιά της πλήρως καλυμμένα, θεωρήθηκαν παραβίαση του ισλαμικού νόμου και το αποτέλεσμα των εκλογών ακυρώθηκε. Σε ανακοίνωση υποστήριξης της που δημοσιεύτηκε στο facebook αναφέρεται πως οι συντηρητικοί που ανησύχησαν για την εκλογή μιας γυναίκας βρήκαν ως πρόφαση την ομορφιά της. Ανώτατο μέλος της διοίκησης του δήμου δήλωσε πως ¨δεν θέλουμε μανεκέν στον δήμο¨.
 Εφ. Ραντικάλ 16/8/2013


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ

Posted on Αυγούστου 20th, 2013
Η μειονότητα δεν θέλει, το κράτος επιμένει !
eskicami1
Παρά την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ανακοινώθηκαν τα άτομα που κατ΄εφαρμογή του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ θα αναλάβουν καθήκοντα τον Σεπτέμβριο. Στα πλαίσια αυτού του νόμου, τις περασμένες μέρες ανακοινώθηκαν τα πρώτα 71 άτομα που θα αναλάβουν καθήκοντα ως κρατικοί υπάλληλοι.
……………………..
Στις 4 Αυγούστου ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ παρέθεσε δείπνο ιφτάρ προς τις διαχειριστικές επιτροπές τζαμιών Ροδόπης και Έβρου.
………………..
Ιμπραήμ Σερίφ
Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες τα τζαμιά ανήκουν στον Τουρκομουσουλμανικό Λαό της Δυτικής Θράκης και συνέχισε λέγοντας : ¨ Κατά το επόμενο διάστημα, μας περιμένουν σκληρές μέρες. Εσείς είστε οι ιδιοκτήτες των τζαμιών. Ο διορισμός των 70 ατόμων για τον ¨νόμο των 2540 ιμάμηδων¨ γίνεται, έγινε ή καθορίζονται τώρα. Βλέπουμε πως δεν πρόκειται για ανθρώπους που ασκούνε καθήκοντα. Είναι δηλαδή άνθρωποι που δεν ασκούν καθήκοντα σε τζαμιά. Και επίσης βλέπουμε πως αυτοί που υπέβαλλαν αιτήματα είναι από 2-3 δυναστείες στην Δυτική μας Θράκη. Δηλαδή με 2-3 δυναστείες κάλυψαν την δουλειά τους. Δηλώνω πως αυτό είναι κάτι το χαροποιό για την μειονότητα. Φαίνεται ότι η μειονότητα μας έχει μεγάλη ενότητα και ομοψυχία. Γίνεται προσπάθεια με μερικές δυναστείες να κλείσει αυτή η δουλειά. Εσείς είστε οι ιδιοκτήτες των τζαμιών. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε κατά τις επόμενες μέρες, αλλά εάν υπάρξει οποιοσδήποτε διορισμός στα τζαμιά μας, τότε το πώς θα απαντήσετε μαζί με τους ιμάμηδες και σε συντονισμό με τους χωρικούς εγώ το ξέρω, δεν χρειάζεται να το πω. Σύμφωνα με την Λοζάννη εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες των τζαμιών. Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες των βακουφικών περιουσιών. Αυτά θα γίνονται όταν θα θέλουμε εμείς, όχι όταν δεν θέλουμε. Αυτό δοκιμάστηκε στο παρελθόν και φάνηκε και από τώρα και μετά θα δοκιμαστεί. Αλλά εάν εμείς σκεπτόμενοι αυτά τα δεδομένα αποφασίσουμε ψύχραιμα, δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να σταθεί απέναντι μας¨.
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν στην ομιλία του είπε ¨Δεν μπορεί να βάζετε ανθρώπους που μαζέψατε από τον δρόμο να διδάξουν την θρησκεία μας στα παιδιά μας¨. Ο Χατζηοσμάν ανέφερε τα εξής : ¨Εδώ είναι η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Εδώ είναι οι άνθρωποι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που έχουν λόγο. Άνθρωποι εκτός αυτών δεν εκπροσωπούν την κοινότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν την μειονότητα και την περιοχή βρίσκονται εδώ. Εσείς φυσικά εκτελείτε το πολύ ωραίο καθήκον να κρατάτε όρθιους τους ιερούς χώρους στα χωριά σας. Χάρη σε εσάς, απαγγέλλεται 5 φορές την μέρα το εζάν στα τζαμιά μας, τα οποία παραμένουν ορθά και στολίζονται όμορφα. Εσείς με το φως των ματιών σας προσέχετε τα τζαμιά μας και τα βακουφικά μνημεία μας. Ταυτόχρονα είστε εκπρόσωποι εκλεγμένοι από το χωριό. Εδώ ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του εκλεγμένου μας μουφτή. Εκπροσωπείτε τα χωριά σας και τις περιοχές σας. Το δηλώνω επειδή είναι στην επικαιρότητα. Νόμος των 240 ιμάμηδων.Εμείς άλλωστε ποτέ δεν δεχτήκαμε και δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτόν τον νόμο. Και ας κάνει και ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Βλέπουμε πως άτομα που δεν εκπροσωπούν αυτούς τους ανθρώπους, άλλωστε και εμείς θεολόγοι είμαστε και βλέπουμε άτομα που δεν έχουν την ισχύ να διδάξουν το Κοράνι στο γυμνάσιο και στο Λύκειο, κάτι που ανέφερα και στην βουλή : Δεν μπορεί να βάζετε ανθρώπους που μαζέψατε από τον δρόμο να διδάξουν την θρησκεία μας στα παιδιά μας. Αυτό δεν αποτελεί δείγμα καλής βούλησης.Χάρη σε εσάς λοιπόν αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να μπούνε στα τζαμιά μας. Μα και η κοινότητα δεν θα τους δεχτεί. Για όσο εμείς παραμένουμε ισχυροί, εργαζόμαστε με υγιή τρόπο για να μείνει ορθή αυτή η κοινότητα, και αυτή η εργασία θα συνεχιστεί και από τώρα και μετά. Για όσο είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία κανείς δεν θα μπορέσει να μας καταστρέψει¨
 ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, μιλώντας κατά το δείπνο που δόθηκε στις διαχειριστικές επιτροπές χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις : ¨Μέλη διαχειριστικών επιτροπών να ξέρετε πως τα καθήκοντα σας δεν τελειώνουν στα τζαμιά μας. Πρέπει να αποτελεί επίσης προτεραιότητα η εκλογή των ατόμων που είναι θρησκευτικοί λειτουργοί και ιμάμηδες. Αυτό είναι και η δική μου ταπεινή γνώμη, αλλά αποτελεί και μια άποψη και πραγματικότητα που την περάσαμε στο πρόγραμμα του κόμματος στο οποίο είμαι μέλος. Ο νόμος των 240 ιμάμηδων αποτελεί μια κατάσταση που μας πονοκεφαλιάζει από το 2007 ως τώρα. Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία δεν είναι στα χέρια μας. Μακάρι όταν στο μέλλον αναλάβει τα ηνία μια δημοκρατική κυβέρνηση, να διασφαλίσει πως τα θρησκευτικά καθήκοντα θα τελούνται από άτομα που εκλέγονται από τους ανθρώπους. Έτσι γίνεται στις δημοκρατικές χώρες. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε να μην περάσει ο νόμος. Διότι δεν έχουμε εμείς την πλειοψηφία. Επιθυμώ να σας δώσω το εξής μήνυμα. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε στην επιλογή ατόμων που θα είναι ιμάμηδες στα τζαμιά μας, επιλογή που γίνεται χωρίς να ερωτηθεί η μειονότητα και από άσχετους φορείς. Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μου¨
………………………
Εφ.Γκιουντέμ 12/8/2013
Σχ : Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως εννοούν την αντίδραση οι εκλεγμένοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου…Αυτή η έκκληση δεν αποτελεί αδίκημα ;
Δεν είναι κλήση σε απείθεια ; 


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Posted on Αυγούστου 19th, 2013
Ιλχάν Αχμέτ στο Facebook  16/8/2013
Haciosman icin
O πρωθυπουργός Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση εκπληρώνει σε κάθε επίπεδο τα καθήκοντα και τις ευθύνες της απέναντι στις μειονότητες, ενώ σε εμάς δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε η ελάχιστη πρόοδος, Ο Χατζηοσμάν που είναι βουλευτής από το 2007 ως τώρα τι σκέφτεται να κάνει για αυτό το θέμα ;
Αυτοί οι οποίοι μιλάνε μια φορά τον χρόνο στην βουλή στον προϋπολογισμό, και δεν έχουν κάνει την παραμικρή προσπάθεια για τα μειονοτικά δικαιώματα, τι προτίθενται να κάνουν ; Οι βουλευτές δεν ξέρουν πως τα αιτήματα για τέλεση προσευχή Παρασκευής που υποβάλει ο σύλλογος θρησκευτικών λειτουργών Δυτικής Θράκης για μια σειρά από τζαμιά σε Σέρρες, Γιάννενα και Καβάλα, απορρίπτονται από την Ελλάδα ; Σε αυτό το θέμα γιατί τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν ούτε μια επερώτηση ; Γιατί δεν δόθηκε όπως στο μουσείο Παναγίας Σουμελά μια δίωρη άδεια ; Ιδιαίτερα στην περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου…

  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ…

Posted on Αυγούστου 19th, 2013

Κοσμήτορας που στήριξε τις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί διώχθηκε τηλεφωνικά !
fft64_mf1595951
Η κοσμήτορας του Οικονομικού πανεπιστημίου Σμύρνης καθηγήτρια Σεβντά Αλανκούς και η βοηθός κοσμήτορα Λιντον Γουέϊ απολύθηκαν τηλεφωνικά.
Εντύπωση προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πως η κοσμήτορας του Οικονομικού πανεπιστημίου Σμύρνης καθηγήτρια Σεβντά Αλανκούς και η βοηθός κοσμήτορα Λιντον Γουέϊ απολύθηκαν χωρίς δικαιολογία.
Η Αλανκούς μιλώντας στον ανταποκριτή του DHA είπε πως ¨Είναι αληθές πως με απέλυσαν τηλεφωνικά, αλλά δεν είναι σωστό να πω ποιος με πήρε τηλέφωνο. Αυτή την στιγμή είμαι σε διακοπές που θα διαρκέσουν ακόμη μια εβδομάδα. Δεν ξέρω την αιτία της απόλυσης μου. Δεν υπήρξε κάποια επίσημη επίδοση εγγράφου¨.
Αναφέρεται πως η Αλανκούς απολύθηκε επειδή κατά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί και του πανεπιστημίου ODTÜ, κράτησε αντικυβερνητική στάση. Το Οικονομικό πανεπιστήμιο Σμύρνης δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.
 Haber.sol.org  14/8/2013

  ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ…

Posted on Αυγούστου 19th, 2013

Συνεχίζονται οι περιορισμοί στο αλκοόλ : Εμπόδια στις αδειοδοτήσεις μαγαζιών με αλκοόλ στην Άγκυρα
rakiic_1_2
Η αστυνομία στην Άγκυρα απαντά αρνητικά στις νέες άδειες για πώληση αλκοολούχων. Και ο λόγος είναι πως δεν κρίνεται σωστό για την γενική δημόσια τάξη και ασφάλεια…
Σύμφωνα με το κείμενο του Φεβζί Κιζιλικογιού από την Χουριέτ, η αστυνομία της Άγκυρας επικαλούμενη λόγους ¨γενικής δημόσιας τάξης και ασφάλειας¨ ζητά να μην δοθεί άδεια σε κάποια μαγαζιά με αλκοολούχα ποτά. Η δε δημαρχία της Τσάνκαγιας (κόμμα CHP) επικαλούμενη αυτή την αναφορά δεν έδωσε τις άδειες. Οι επιχειρηματίες προσέφυγαν δικαστικά και πέτυχαν να παγώσει η διαδικασία, ενώ το δικαστήριο υπενθύμισε στην αστυνομία ¨το καθήκον της να διασφαλίζει την τάξη¨. Αξιωματούχοι της αστυνομίας υποστήριξαν πως εκείνοι ελέγχουν μόνο από πλευράς ασφάλειας και συμμόρφωσης προς τους νόμους και δήλωσαν πως ¨Την άδεια την δίνει ο δήμος, εμείς μόνο γνωμοδοτούμε¨.
………………
Haber.sol.org 25/8/2013

 

METAΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΤ

Posted on Αυγούστου 19th, 2013
Δύο ενδιαφέρουσες μεταγραφές στην ΜΙΤ
mit-ten-ilginc-iki-transfer_6291_b
Ο Νουχ Γιλμάζ διορίστηκε επικεφαλής της Μονάδας Τύπου της ΜΙΤ. Ενώ ο Γ.Γ. του πανεπιστημίου Αρτουκλού Μουράτ Ντιλμέν διορίστηκε στο Κέντρο Συντονισμού Τρομοκρατίας.
Δύο κρίσιμοι διορισμοί πραγματοποιήθηκαν στην ΜΙΤ. Σύμφωνα με αυτούς, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νουχ Γιλμάζ τοποθετήθηκε επικεφαλής της Μονάδας Τύπου της ΜΙΤ ενώ ο Μουράτ Ντιλμέν-φιλόλογος-συγγραφέας και Γ.Γ. του πανεπιστημίου Αρτουκλού του Μάρντιν, διορίστηκε στο Κέντρο Συντονισμού Τρομοκρατίας. Ο διορισμός του Νουχ Γιλμάζ προκάλεσε έκπληξη στην υπηρεσία. Διότι πριν από τον διορισμό του, η ΜΙΤ είχε ερευνήσει σχετικά με τον Γιλμάζ που δούλευε στον τομέα εξωτερικών ειδήσεων στην εφημερίδα Σταρ, και το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ¨αρνητικό¨. Στην σχετική με τον Γιλμάζ αναφορά που ετοιμάστηκε μετά από την έρευνα, εμπεριέχονται αρνητικές εκτιμήσεις. Στην αναφορά καταγράφεται πως ¨Λόγω των ποικίλων σχέσεων του, η τοποθέτηση του στην υπηρεσία θα είναι κατάλληλη, ενώ δεν έχει και καμία εμπειρία από πληροφορίες στο παρελθόν¨. Αλλά με εντολή του διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο Γιλμάζ τοποθετήθηκε επικεφαλής στην Μονάδα Τύπου της ΜΙΤ.
Και ενώ τα ΜΜΕ εστίαζαν σε αυτή την μεταγραφή στην ΜΙΤ, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια ενδιαφέρουσα μεταγραφή, αυτή τη φορά από το πανεπιστήμιο Αρτουκλού. Ο Γ.Γ. του πανεπιστημίου Μουράτ Ντιλμέν διορίστηκε στο Κέντρο Συντονισμού Τρομοκρατίας. Σχετικά με τον Ντιλμέρ υπάρχουν κατηγορίες πως ¨Διεξάγεται έρευνα και ΕΔΕ σε βάρος του από την πρυτανεία για τοποθέτηση κοριών και κρυφών καμερών σε χώρους εργαζομένων και καθηγητών του πανεπιστημίου¨. Επίσης καθώς από το παρελθόν ο Ντιλμέν είχε την φήμη ¨παιδιού της ΜΙΤ¨, ο διορισμός του στην ΜΙΤ αναφέρεται πως προκάλεσε ανησυχίες για ¨φακελώματα¨.
Εφ. Ταράφ 15/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου