Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Νέες απίστευτες προκλήσεις των Αλβανικών Αρχών στη Πρεμετή



 Γράφει ο Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

/politiki/item/2573-entoni-antidrasi-tou-ypeks-gia-ti-bia-se-baros-klirikon-kai-piston-stin-premeti.html

Γκρέμισαν ακόμη και το καμπαναριό και πήραν την καμπάνα...





Ο συνεχώς διογκούμενος, ανθελληνικός αλβανικός εθνικισμός, έδωσε και πάλι απτά δείγματα των προθέσεων της νέας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, η οποία ανέχεται βίαιες πράξεις ενάντια στην ελληνορθόδοξη μειονότητα των Βορειοηπειρωτών. 


Συγκεκριμένα, σκηνές αγριότητας σε βάρος κληρικών έλαβαν χώρα την Παρασκευή 16-8-2013 στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας.



Όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, μια ομάδα «δημοτικών υπαλλήλων» άδειασε τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!


Η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθούν μόνον το ζήτημα, ενώ «έντονη» (;) ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή.


Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του και χαρακτήρισε «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες», όπως η βίαιη απομάκρυνση κληρικών, τη σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του μεγάλου εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και την αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού. Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού και εκφράζω την ελπίδα, οι ενέργειες αυτές  να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης. Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στη χώρα αυτή, έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα». 


Τώρα μάλιστα, κ. Κούτρα, κατουρήθηκαν από το φόβο τους. Τους έκανες τα μούτρα κρέας.
Για απέλασε ΑΜΕΣΑ από την Ελλάδα καμμιά εκατοστή χιλιάδες Αλβανούς, σε πρώτη φάση και ανακοίνωσε ότι θα απελαύνονται ισάριθμοι κάθε έξη μήνες, να δεις για πότε θα μας κτίσουν καμμιά εικοσαριά εκκλησίες στη Βόρειο Ήπειρο και θα τις εξοπλίσουν με όλα τα απαραίτητα, ώστε να λειτουργούν σωστά και χωρίς προβλήματα.


Αυτές οι πολιτικές πράξεις κύριε Κούτρα μου θέλουν κυβερνήτες που φορούν «γεμάτα» τα παντελόνια τους  και όχι ανδρείκελα τύπου Σαμαρά και Βενιζέλου, που πρέπει για κάθε τους ενέργεια να πάρουν το Ο.Κ. από τα αφεντικά τους, τα ευρωπαϊκά ή τα υπερατλαντικά.


Θέλουν τσολιάδες του 40', και κυβερνήτες που λένε ΟΧΙ στον κάθε υποψήφιο εχθρό, κύριε Κούτρα και όχι στρατιώτες των έξη και εννέα μηνών, που δεν προλαβαίνουν να μάθουν, πώς να οπλίσουν το όπλο τους, ενώ οι αντίπαλοι παίζουν τα Καλάζνικοφ για κομπολόϊ...


Θέλουν τέλος, υπουργούς Εξωτερικών που δεν ανακαλούν υποτιμητικά πίσω στην Ελλάδα τον κάθε Έλληνα Πρέσβη ή και Πρόξενο, επειδή συμβουλεύει τους Έλληνες της Αλβανίας πώς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ή επειδή συμμετείχαν σε κάποια ελληνική εθνική γιορτή, που έλαβε χώρα στις Βορειοηπειρωτικές πόλεις της Αλβανίας... 


Ταυτόχρονα ο ελληνισμός της Αλβανίας πρέπει να στελεχώνεται από  Έλληνες κληρικούς, που δεν φοβούνται να κάνουν το ετήσιο μνημόσυνο δολοφονηθέντων, από ακραίους Αλβανούς εθνικιστές, Ελλήνων, όπως έγινε πρόσφατα στο μνημόσυνο του Γκούμα και τα αίσχη που επακολούθησαν με τα καμώματα των τοπικών κληρικών, ντροπιάζοντας το ένδοξο ράσο που άλλοι κληρικοί ανέδειξαν σε φάρο ηρωϊκών πράξεων και αγώνων...   


Εύκολα μπορεί να δεί ο καθένας στα παρακάτω βίντεο τα «κατορθώματα» των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων, που βαπτίστηκαν «δημοτικοί υπάλληλοι» και που ενήργησαν δήθεν ερήμην της παλιάς και της νέας «σοσιαλιστικής» αλβανικής κυβέρνησης.
Αλλά, μάλλον, βρήκαν και τα κάνουν...

http://www.youtube.com/watch?v=DcKwNXx_N-w 
http://www.youtube.com/watch?v=DL1-26lutW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου