Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

«ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ»

Τη ληστεία που συντελείται σε βάρος των αποστράτων, με τις ευλογίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την ανοχή ή την εντολή των συναρμόδιων Υπουργών, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς αυτούς τους ίδιους τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Μέγα Σκάνδαλο», στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης όσων θίγονται «αρπάζει κανονικά από την τσέπη στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», μεγάλα ποσά από την σύνταξή τους, αναδρομικά από το 2005».

Όπως αποκαλύπτει απόστρατος αξιωματικός, που πήρε την κρυάδα, «το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό (προθεσμίες κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν  καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ ....δεκαετίας και πλέον) και τη βεβαίωσή τους στις αρμόδιες ΔΟΥ προς είσπραξη».

Δυστυχώς, το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους,  αφορά δε εκατοντάδες αν όχι  χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες), οι οποίοι μάλιστα εν  μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013.

«Με ποιο δικαίωμα, ζητάτε αναδρομικά χρήματα από τους ανώνυμους αυτούς ΗΡΩΕΣ που με πείσμα και αυταπάρνηση, υπηρέτησαν την πατρίδα και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας; Κατανοείτε ότι τους καταδικάζετε, σε αργό και βασανιστικό θάνατο, δεδομένου ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, καθίσταται όλο και περισσότερο δυσχερής η κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κατάθεση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ακυρωθεί η ισχύς των Τροποποιητικών Συνταξιοδοτικών Πράξεων που εστάλη στους αποστράτους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

κ.κ. Υπουργοί,

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας  megaskandalo.blogspot.gr:

«Οι περικοπές, η κρίση και η αδικία δεν πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Οι απόστρατοι στρατιωτικοί πρώτοι «γεύονται» τη νέα «επιδρομή» στην τσέπη τους. Αυτή τη φορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης όσων θίγονται «αρπάζει κανονικά από την τσέπη στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», μεγάλα ποσά από την σύνταξή τους, αναδρομικά από το 2005!!!
Απόστρατος στρατιωτικός που «πήρε την κρυάδα» ενημερώνει τους συναδέλφους του για την «αναδρομική ληστεία»:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με έκπληξη, και σωρεία άλλων συναισθημάτων, πληροφορήθηκα σήμερα ότι από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ έχει αρχίσει η αποστολή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ,  με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν κανονιστεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους συναδέλφους (Από Αντισυνταγματάρχη  και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι αποστρατεύονται «ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ».

Από την επισυναπτόμενη Πράξη (έχω διαγράψει το ονοματεπώνυμο, αν και έχω εξουσιοδοτηθεί να το δημοσιοποιήσω) του συναδέλφου, θα διαπιστώσετε ότι το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό (προθεσμίες κ.λ.π.), με βάση τον Ν. 4151/2013, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν  καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ ....δεκαετίας και πλέον) και τη βεβαίωσή τους στις αρμόδιες ΔΟΥ προς είσπραξη (δείτε την πρώτη παράγραφο του εγγράφου).


Αντιλαμβάνεσθε ότι το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους,  αφορά δε εκατοντάδες αν όχι  χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες ....), οι οποίοι μάλιστα εν  μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013, αφού το έγγραφο αποστολής της  πράξης που σας στέλνω φέρει ημερομηνία 29/5/2013, ενώ παραλήφθηκε από τον συνάδελφό μας σήμερα.
Το ίδιο έγινε και με άλλο συνάδελφο της Επαρχίας (Κόρινθο), ο οποίος μάλιστα Υποστράτηγος ων, έχει λάβει σύνταξη στον βαθμό του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. και τώρα του κανονίζεται η σύνταξη στον Αντιστράτηγο.

Σας επισυνάπτω τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα τόσο για ενημέρωσή σας, όσο και ενημέρωση άλλων συναδέλφων για να έχουν υπόψη τους  το θέμα που δημιουργείται και για τις όποιες ενέργειες κρίνουν σκόπιμες.
Σημείωση: Αν κάποιους από τους παραλήπτες συναδέλφους δεν τους αφορά το θέμα ας μας συγχωρήσουν την ενόχληση.

Την ΠΟΑΑΣΑ παρακαλώ, αν το κρίνει σκόπιμο,  να ενημερώσει και τις άλλες Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κ.λ.π.).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου με Κοινή Υπουργική Απόφαση να ακυρωθεί η ισχύς των Τροποποιητικών Συνταξιοδοτικών Πράξεων που εστάλη στους αποστράτους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;

2.Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αποτελούν δύο από τους νευραλγικότερους τομείς λειτουργίας του Κράτους. Πώς καταδικάζετε τους πρώην σε αυτά υπηρετούντες, σε αργό και βασανιστικό θάνατο, δεδομένου ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, καθίσταται όλο και περισσότερο δυσχερής η κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών;

3.Με ποιο δικαίωμα, ζητάτε αναδρομικά χρήματα από τους ανώνυμους αυτούς ΗΡΩΕΣ που με πείσμα και αυταπάρνηση, υπηρέτησαν την πατρίδα και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας;

4.Τι θα απογίνουν όσοι εκ των αποστράτων δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για την άσκηση όλων των ενδίκων μέσων εντός του Σεπτεμβρίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου