Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Θαυµάστε τη ΝΔ που συρρικνώνουν ο Κούλης και ο Άδωνις!!!

Μικραίνει το κόµµα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε τις -Αδωνικής προέλευσης- εµµονές του και δεν είναι µόνο ότι έχει ήδη µετατραπεί σε ένα κόµµα διαµαρτυρίας, που απλά λέει όχι σε όλα, αλλά και ότι αρχίζει να περιχαρακώνεται πίσω από επικίνδυνες κοµµατικές φόρµες… γκρουπούσκουλου!!!
Χίλιες φορές έχουµε αναρωτηθεί διαβάζοντας και τα κείµενα αντικειμενικών εφηµερίδων, και σήµερα… χίλιες µία:
Μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να βρει µια λογική εξήγηση, στο γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιµένει να επενδύει σε ένα ψέµα, που δεδοµένα θα σκάσει στα µούτρα του σε λίγες µέρες;
Ας το εξηγήσει αυτό κάποιος, µπορεί; (Εκτός από τον Άδωνι... Κάποιος λογικός, είπαµε…)
Το γαλάζιο ψέµα, που θα σκάσει στα µούτρα τους
Το πότε θα εφαρµοστούν τα αντίµετρα είναι κάτι που έχει εξηγηθεί επίσηµα και δηµόσια δεκάδες φορές. Και όµως!

Τα στελέχη της ΝΔ επιµένουν να λένε ψέµατα στον ελληνικό λαό, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δεν είναι µόνον ένα και δύο, είναι ΟΛΟΙ τους! Διότι αυτή την εντολή έχουν από τον «ευφυέστατο» αρχηγό τους, τον Κούλη...
Από το πρωί ως το βράδυ, σε τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα, τα γαλάζια στελέχη λένε διαρκώς ότι τα αρνητικά µέτρα θα εφαρµοστούν δεδοµένα, ενώ τα θετικά αντίµετρα µόνο για όσο ξεπεράσουµε το στόχο του 3,5%.
Φυσικά και δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι -µε την προϋπόθεση ότι µέχρι το 2018 θα είµαστε εντός στόχων προγράµµατος- τόσο τα αρνητικά µέτρα όσο και τα θετικά αντίµετρα, θα ψηφιστούν ταυτόχρονα και θα ισχύσουν ταυτόχρονα. Και αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ισχυρίζεται η ΝΔ!
Το ψέµα και η προπαγάνδα τους… µε παραδειγµα
Το πόσο τεράστια διαφορά χωρίζει τη γαλάζια λογική από την πραγµατικότητα, αποδεικνύεται από το παρακάτω παράδειγµα (που εδώ και δύο µήνες δηµοσιεύεται στον έντιμο Τύπο, αναλυτικά, προκειµένου να µάθει ο κόσµος την αλήθεια σχετικά µε τα αντίµετρα, που τόσο µανιασµένα πολεµάει όλο το σάπιο µιντιακό σύστηµα).
Έστω ότι το 2018 θα ξεπεράσουµε το στόχο πρωτογενούς πλεονάσµατος του 3,5% κατά 100 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτή την περίπτωση…
● Η ΝΔ λέει ότι θα πάρουµε (το 2019 και το 2020) αρνητικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ) και θετικά αντίµετρα µόνο για 100 εκατ. ευρώ. Οτι δηλαδή, στην τελική σούµα, η κοινωνία θα έχει επιβάρυνση συνολικά 3,5 δισ. ευρώ.
● Η αλήθεια είναι ότι θα πάρουµε (το 2019 και το 2020) αρνητικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ), επίσης θα πάρουµε θετικά µέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% επί του ΑΕΠ, που θα εξουδετερώσουν την επιβάρυνση των προηγούµενων) και θα περισσέψουν και άλλα 100 εκατοµµύρια ευρώ, για να επιστραφούν στην κοινωνία. Αρα, στην τελική σούµα, η ελληνική κοινωνία θα έχει ελάφρυνση, ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Τώρα ξαναδιαβάστε αυτά που λέει η ΝΔ και κρίνετε τη γαλάζια επιχειρηµατολογία.
Έχει καµία σχέση αυτό λένε οι Νεοδηµοκράτες βουλευτές µε αυτό που πραγµατικά συµφωνήθηκε; Απολύτως καµία… 
Παρουσιάζουν µια εικόνα επιβάρυνσης 3,5 δισ. ευρώ, ενώ η αλήθεια είναι ότι θα υπάρχει ελάφρυνση της κοινωνίας (βάσει των ίδιων δεδοµένων, που τα γαλάζια στελέχη παρερµηνεύουν).
Ούτε που να το φανταστούν…
«Αυτά είναι παραµύθια. Ο στόχος είναι τόσο υψηλός, που δεν πρόκειται να υπάρξουν αντίµετρα», δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφηµερίδα, συνεχίζοντας να ποντάρει στο ψέµα.
Το ίδιο ψέµα εξάλλου υποστήριξε µεσοβδόµαδα στον ΑΝΤ1 και ο Μάκης Βορίδης, όπως άλλωστε και νωρίτερα (αλλά και αργότερα) και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! 
Η ηγεσία του κόµµατος, δηλαδή, αναµασά το ψέµα χωρίς σταµατηµό.
Και το αποτέλεσµα ποιο είναι; Να ακολουθούν την ίδια ακριβώς γραµµή και οι υπόλοιποι βουλευτές, είτε από πίστη στα ιδανικά του Άδωνι (δηλαδή γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά λένε συνειδητά ψέµατα) είτε από ασχετοσύνη, είτε πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή που έδωσε η ηγεσία…(ποια ηγεσία, σιγά τα λάχανα, δηλαδή…)
Το δεδοµένο, πάντως, είναι ότι αναφορικά µε το κλείσιµο της αξιολόγησης ΟΛΑ τα γαλάζια στελέχη λένε ψέµατα. ΟΛΑ, µα ΟΛΑ…
Αυτό το κρεσέντο ψεύδους και αναξιοπιστίας ξεκίνησε από το Εurogroup του Φεβρουαρίου, τότε δηλαδή, που ανακοινώθηκε ο άξονας της µηδενικής δηµοσιονοµικής επιβάρυνσης. Γιατί το να καταφέρει µια κυβέρνηση να περάσει από το ΔΝΤ θετικά αντίµετρα ελάφρυνσης, ως αντιστάθµισµα στα αρνητικά µέτρα που απαιτούσε το Ταµείο µέχρι και την τελευταία στιγµή, προκειµένου να συναινέσει στο κλείσιµο της αξιολόγησης, ήταν κάτι που οι Νεοδηµοκράτες ούτε στον ύπνο τους δεν θα µπορούσαν να φανταστούν, µε τις ηγεσίες που είχαν τελευταία (Σαµαράς - Βενιζέλος - Κυριάκος - Άδωνις). 
Άλλωστε, οι καηµένοι οι γαλάζιοι βουλευτές, κάθε φορά που είχαν εκείνοι αξιολόγηση (επί των ηµερών των Σαµαρο-Βενιζέλων), το µόνο που άκουγαν ως αποτέλεσµα, ήταν νέα µέτρα λιτότητας! ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αξιολόγηση στα 2 πρώτα µνηµόνια, που να µην έφερε νέα µέτρα λιτότητας! ΚΑΜΙΑ δεν υπήρξε, ΠΟΤΕ…
Άρα, τώρα, πώς θα µπορούσαν να παραδεχθούν στους οπαδούς τους, ότι ο Τσίπρας (αυτός ο «κακός διαπραγµατευτής», που κατά τον αρχηγό τους, οδηγούσε «τη χώρα στα βράχια»), κατάφερε και κέρδισε το ΔΝΤ, εξασφαλίζοντας µηδέν µέτρα, για 2016 - 2017 - 2018, και θετικά αντίµετρα για µετά το 2019, ικανά να εξουδετερώσουν την επιβάρυνση;
Ενας γνήσιος βουλευτής της νέας Νέας Δηµοκρατίας (του Άδωνι και του Βορίδη) δεν θα µπορούσε ποτέ να το παραδεχθεί αυτό. Ούτε καν να το αντιληφθεί, δεν µπορεί, καθότι ο εγκέφαλός του αρνείται να συλλάβει αυτό που πέτυχε ο Τσίπρας…
Σύντοµα η διάψευσή τους!
Την ορθότητα του τελευταίου σχολίου, µπορεί να την αντιληφθεί κυρίως, όποιος θυµάται µεταξύ άλλων και τη γεµάτη απορία, φάτσα της Άννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου, τον περασµένο Φεβρουάριο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει για πρώτη φορά τη «µηδενική δηµοσιονοµική επιβάρυνση», που είχε ανακοινωθεί στο Εurogroup. Η πολιτική της θέση -που την έλεγε δηµόσια στην τηλεόραση, τότε- ήταν ότι θετικά αντίµετρα δεν υπάρχουν και πως πρόκειται για µια πολιτική απατεωνιά του ΣΥΡΙΖΑ... 
Έλεγε συγκεκριµένα, ότι εφόσον το ΔΝΤ ζητούσε νέα µέτρα (για να πάρει έξτρα χρήµα από την οικονοµία, προκειµένου να πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσµατος), δεν θα δεχόταν ποτέ ισοϋψή αντίµετρα ελάφρυνσης των βαρών, που θα εφαρµόζονταν µάλιστα ταυτόχρονα, γιατί σε µια τέτοια περίπτωση το έξτρα χρήµα δεν θα προέκυπτε! Και έτσι κατέληγε στο συµπέρασµα ότι κάτι τέτοιο δεν µπορεί να ισχύει και πως η κυβέρνηση ψεύδεται για τη συµφωνία! (Οσο δηλαδή του κόβει του καθενός…).
Είναι φανερό, στο µυαλό της Άννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου, ότι όταν µια κυβέρνηση διαπραγµατεύεται µε το ΔΝΤ, πάντα το ΔΝΤ είναι αυτό που κερδίζει. Με αυτό ως δεδοµένο, λοιπόν, ο εγκέφαλός της δε µπορούσε καν να συλλάβει το ενδεχόµενο, ότι αυτή τη φορά μπορεί να έχασε το ΔΝΤ! (Κοίτα, όµως, Αννα-Μισέλ, να που πράγματι έχασε…).
Με απλά λόγια, ο Τσίπρας πέτυχε κάτι, που οι Νεοδηµοκράτες, ακόµη και αν τους το εξηγήσεις, σου λένε «δεν µπορεί να το πέτυχε αυτό»!
Η προπαγάνδα… βρωµάει από το κεφάλι
Πέρα, όµως, από τα απλά στελέχη, το πολιτικά ενδιαφέρον κοµµάτι της ανάλυσης αυτής, είναι αυτό που έχει να κάνει µε την ηγεσία του κόµµατος. Γιατί -όπως γράφτηκε και πιο πριν- το τί λένε τα απλά στελέχη, εξαρτάται σε πολύ µεγάλο βαθµό (σε απόλυτο, σχεδόν) από τη γραµµή της ηγεσίας. Η κοµµατική ηγεσία είναι αυτή που κάνει την ποιοτική ανάλυση και χαράσσει την κοµµατική γραµµή, δηλαδή ο Κούλης, ή μάλλον ο … Άδωνις!!!
Ως προς αυτό, το δεδοµένο είναι ότι ο Κυριάκος φυσικά και ήξερε την αλήθεια, από την πρώτη στιγµή. Φυσικά και άκουσε τις ανακοινώσεις της Κοµισιόν, ήδη από τότε, φυσικά και κατάλαβε πολύ καλά το τί συµφωνήθηκε. Πράγµα που σηµαίνει, ότι φυσικά και αντιλαµβάνεται πως αυτό που λέει (αναφορικά µε το πότε θα εφαρµοστούν τα αντίµετρα) είναι ένα απόλυτο ψέµα. Από την αρχή ως το τέλος. Και όµως, συνεχίζει να λέει ψέµατα συνειδητά, γνωρίζοντας ότι µ’ αυτόν τον τρόπο δίνει γραµµή, αφενός στα υπόλοιπα κοµµατικά στελέχη του να λένε τα ίδια, αφετέρου σ’ όλα τα συστηµικά µίντια που τον λατρεύουν, να αναµασούν τα ίδια ψέµατα, από το πρωί ως το βράδυ! 
Κι’ αυτό μέχρι να πειστεί ο λαός, ότι δεν συµφωνήθηκε κανένα αντίµετρο και ότι έχουµε µόνο τα µέτρα. Αυτός ήταν και παραµένει ο στόχος του, ξεκάθαρα.
Όµως, µέχρι πότε θα µπορεί να το κάνει αυτό; Μέχρι αύριο; Και µετά τί θα λέει;
Το δίληµµα του Κούλη
Κάπου στα τέλη Φλεβάρη, τότε που έκλεισε η πολιτική συµφωνία, εξέλιξη που σηµατοδότησε και το επερχόµενο κλείσιµο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε µπροστά στο εξής δίληµµα: Να αλλάξει το αφήγηµά του, τα περί καταστροφής και να πάει σε δηµιουργική κριτική ή να συνεχίσει να λέει τα ίδια βλακώδη καταστροφολογικά, αρνούµενος τα πάντα;
1. Αν επέλεγε το πρώτο, θα έπρεπε να παραδεχθεί και δηµόσια, ότι η στρατηγική του έπεσε στο κενό! Θα έπρεπε να πάψει να ζητά εκλογές και να ανεβάσει τον ποιοτικό πήχη της ρητορικής του, λέγοντας ότι «εντάξει, τελικά ο Τσίπρας δεν έφερε την καταστροφή, απλά εγώ θα τα έκανα καλύτερα…».
2. Αν από την άλλη επέλεγε το δεύτερο, είχε το πλεονέκτηµα ότι θα µπορούσε να συνεχίσει να εµφανίζεται ως ο σούπερ καταστροφολόγος (σπορ που του αρέσει πολύ), διατηρώντας εν ισχύ και το αίτηµά του για εκλογές, λέγοντας «δεν υπάρχουν αντίµετρα, η κοινωνία θα λυσσάξει στη λιτότητα και εποµένως ζητώ εκλογές…».
Τελικά, όπως διαπιστώνουµε όλοι οι Ελληνες πολίτες, ο Κυριάκος διάλεξε το δεύτερο… Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα, µιας και αφού είναι αποτέλεσµα της διαπραγµάτευσης Τσίπρα, δεν πρέπει να εφαρµοστούν. Δηλαδή, είπε φωναχτά και δηµόσια, ότι δεν θέλει να ελαφρυνθούν οι νέοι γονείς, όσοι λαµβάνουν φάρµακα, οι ιδιοκτήτες, η µεσαία τάξη… Δεν θέλει να µειωθεί ο φορολογικός συντελεστής, ούτε των φυσικών, ούτε των νοµικών προσώπων. Για ποιο λόγο ακριβώς; Επειδή τα συγκεκριµένα αντίµετρα, τα έφερε η διαπραγµάτευση Τσίπρα! (Τί σπουδαίος οραµατιστής πολιτικός!).
Πρόκειται για την ίδια ακριβώς λογική, που διακατείχε την ηγεσία της ΝΔ και κατά τον περασµένο Δεκέµβρη, όταν ο Τσίπρας αποφάσισε να βοηθήσει νησιώτες και συνταξιούχους από το υπερ-πλεόνασµα του 2016. Θυμάστε ότι και τότε η ΝΔ είπε ΟΧΙ στις κοινωνικές παροχές. Γιατί ο Άδωνις προτιµά να του κοπεί το χέρι, παρά να ψηφίσει κάτι του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν βοηθά την κοινωνία!!!
To µοιραίο λάθος του Κούλη
Ποτέ δεν θα µπορέσει η ΝΔ να πείσει την κοινωνία για την επιλογή της, να µην ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα της κυβέρνησης. Τους µόνους που θα πείσει, είναι οι οπαδοί του Άδωνι και του Βορίδη. Μα, αν αυτοί ήταν πολλοί, τότε ο Βορίδης και ο Άδωνις θα είχαν κάνει δικό τους κόµµα, και δεν θα ακολουθούσαν αυτόν τον αλλοπρόσαλο…
Δεν µπορεί να το σκεφτεί αυτό ο Κυριάκος; Όχι, µέχρι εκεί δεν µπορεί, είναι σίγουρο...
Κατά την άποψή µου, αν όντως επιµείνει σ’ αυτό µέχρι τέλους, θα πρόκειται και για το µοιραίο λάθος της πολιτικής ζωής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί φυσικά δεν µπορεί να γίνει πρωθυπουργός, κάποιος τόσο ακραίος, κάποιος τόσο εµπαθής µε τον απλό λαό.
Στην ουσία, αυτό αποδεικνύει µε τη στάση του. Ότι το µίσος του για τον Τσίπρα είναι τόσο µεγάλο, που µπροστά σ’ αυτό θυσιάζει εύκολα και τον ίδιο τον ελληνικό λαό!!!
Ως υπουργός τον απέλυε, ενώ τώρα για τη µικροπολιτική -και ήδη αποδεδειγµένα αποτυχηµένη- στρατηγική του, τον θυσιάζει µε την πρώτη και δη πανεύκολα!!
Αυτός άλλωστε εφάρμοσε το «Όποιος ψηφίσει υπέρ της κοινωνίας, διαγράφεται»
Και δεν είναι ότι αρνείται να ψηφίσει τα µέτρα, γιατί µ’ αυτόν τον τρόπο µπορεί να προκαλέσει εκλογές. Ούτε κερδίζει τίποτα, ούτε ευελπιστεί να κερδίσει µ’ αυτή του την απόφαση. Δεν το κάνει από στρατηγική ο Κυριάκος. Το κάνει από θυµό! Για το πολιτικό του γινάτι! Για κάτι τόσο απλό, αποφασίζει να αρνηθεί την ελάφρυνση του ελληνικού λαού, για να δηλώσει για άλλη µια φορά φωναχτά, πίστη στο δόγµα Άδωνι, που τόσο αγάπησε… Τόσο, που θέλει τώρα να το επιβάλει µε το ζόρι και σ' όλο το κόµµα, θέτοντας ζήτηµα κοµµατικής υποταγής, καθότι όποιος ψηφίσει υπέρ της κοινωνίας, διαγράφεται, δηλαδή! (Μπορεί να τα κάνει χειρότερα; Μάλλον όχι, δεν µπορεί…).
Θα µπορούσε ο Κυριάκος να ψηφίσει µόνο τα θετικά αντίµετρα, χωρίς τα αρνητικά; ΝΑΙ, θα µπορούσε. Τα αρνητικά θα έρθουν ξεχωριστά από τα θετικά.
Τότε, γιατί δεν το κάνει; (Αυτό αν σκεφτεί κάποιος, διαπιστώνει το ταξικό του μίσος…).
Γιατί ο Κυριάκος δεν έδραξε την ευκαιρία να ψηφίσει µόνο τα θετικά µέτρα, χωρίς τα αρνητικά; Δεν µπορούσε να βρει επιχειρήµατα για να το κάνει αυτό; Και βέβαια!
Τον Άδωνι έχει αντιπρόεδρο, που σου πουλάει tablet στο πι και φι. Εύκολα θα µπορούσε. Θα έκανε καλό στην κοινωνία και θα διευκόλυνε αφάνταστα και τους βουλευτές του.
Γιατί όμως δεν το επέλεξε;
Γιατί πρώτον, η κοινωνία δεν τον ενδιαφέρει, και δεύτερον, προτιµά να έχει τους βουλευτές του ετοιµοπόλεµους µαχητές, παρά καλοπροαίρετους συναινούντες (...και άλλες τέτοιες αηδίες). Α! Και για έναν ακόµη λόγο. Γιατί µ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να στέλνει µηνύµατα αγάπης προς το ΔΝΤ και τον Σόιµπλε, που τότε είχαν σκυλιάσει εναντίον των θετικών αντίµετρων, που διεκδικούσε ο Τσίπρας στη διαπραγµάτευσή του. Πώς να τα ψηφίσει, λοιπόν, ο Κυριάκος; Μπορούσε; Ασφαλώς και όχι, διότι μετά, τί θα έλεγε στους διεθνείς του µέντορές του;
Στα χνάρια του πατέρα του…
Ο Τσίπρας φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία. Άµεσα έγινε γνωστό, ότι τα θετικά αντίµετρα θα έρθουν ξεχωριστά το καθένα σε διαφορετικό άρθρο, έτσι ώστε οι βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε όλα. Τι επιδιώκει µ’ αυτό; Μα, να στήσει τους βουλευτές της ΝΔ στον τοίχο. (Αλήθεια, θα είναι όλοι τους τόσο κοµµατικά συντεταγµένοι, σ’ αυτό το µονόδροµο της κοινωνικής απαξίωσης; Απορία το έχουµε, να το δούµε αύριο…).
Εδώ δεν θα έχουµε απλά µια επικοινωνιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ…
Εδώ, θα έχουµε την απόλυτη επικοινωνιακή τραγωδία της ΝΔ, που την κατάφερε από µόνη της! Ο Κυριάκος µε τις επιλογές του µικραίνει το κόµµα και αυτό συµβαίνει τώρα! Γιατί αυτό που περνά στη συνείδηση του ελληνικού λαού µε τρόπο ανεξίτηλο, είναι ότι η ΝΔ έχει για αρχηγό κάποιον, που ακόµη σκέφτεται µε τους όρους του 1990, της εποχής του πατέρα του, δηλαδή...
Σαν έτοιµος από καιρό, να χορέψει -και αυτός µε τη σειρά του- στο ρυθµό του σκληρού ροκ, που λάτρευαν οι προκάτοχοί του εκείνα τα παλιά καλά χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης µόλις βρήκε την ευκαιρία να δείξει το άτεγκτο πρόσωπό του, το έδειξε! (Για να καταχωρηθεί και εκείνος στο άλµπουµ µε τους σκληρούς δεξιούς).
Το µόνο όμως που λησµόνησε, ήταν ότι άλλαξαν οι εποχές. Και πως σήµερα, εκείνους που σκέφτονται µε όρους του 1990, τους λέµε «παλαιοκοµµατικούς». Τέτοιος είναι… 
Πιο παλιός και από τον παλιό! Και αυτό πλέον δεν θα είναι κάτι που θα του το χρεώνει απλά ο πολιτικός του αντίπαλος! Θα έχει περάσει στο dna της µεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού! Αυτό θα καταλάβουν οι περισσότεροι, ακόµη και από τους δικούς του οπαδούς! Γιατί αυτό που ακούν ως δικαιολογία από τα επίσηµα χείλη του αρχηγού τους, θα είναι ότι η ΝΔ πρέπει να πει όχι στα θετικά, για να µην αποδεχθεί έµµεσα τα αρνητικά, πράγμα που το αντιλαµβάνονται και οι ίδιοι, ότι είναι µια µπαρούφα και µισή,
αφού η κυβέρνηση θα φέρει τα θετικά αντίµετρα ξεχωριστά, ποιο είναι το πρόβληµα;
Οι Καραµανλικοί θα αντιδράσουν, όταν ξυπνήσουν!
Όµως, εκτός από τους δικούς του οπαδούς, που ασφαλώς µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο ζουν την απόλυτη κατάρρευση του αφηγήµατός τους, ο Κυριάκος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει και ο έξω κόσµος, ο λαός! Αλήθεια, πώς µπορεί να πείσει έναν ακοµµάτιστο Έλληνα με το επιχείρηµα, ότι «δεν ψηφίζω την ελάφρυνσή σου, γιατί θέλω να γίνω εγώ πρωθυπουργός»; Πώς το ακούει αυτό ο Κυριάκος, (ή ο Άδωνις), πειστικό;
Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι το πρόβληµα! Ότι ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι πειστικό! Ότι δηλαδή οι Έλληνες σκέφτονται σαν και αυτόν, και δεν θέλουν τίποτα θετικό, αν προέρχεται από αριστερούς! Γιατί ο καηµένος νοµίζει ότι ο εµφύλιος δεν τελείωσε και πως το µεγάλο του όνειρο, να ηγηθεί των δεξιών δυνάµεων (εναντίον των κοµµουνιστο-συµµοριτών) είναι πολύ πιθανό να ζωντανέψει στην αρρωστημένη φαντασία του!!! Άλλωστε, ο Άδωνις του το τονίζει καθηµερινά αυτό του Κούλη! Ότι για αυτό γεννήθηκε, για να µείνει στην Ιστορία! Και η πλάκα ποια είναι; Ότι ο Κούλης τον πίστεψε!
Εντάξει, όταν κάποια στιγµή ξυπνήσει (µε προσοχή, για να µη χτυπήσει), καλό θα είναι κάποιος δικός του άνθρωπος να τον πάρει από το χέρι και να τον πάει εκεί που ανήκει. Στο ψυχιατρείο. Και µετά, να τον κλείσει σ’ αυτό το γνωστό χρονοντούλαπο της Ιστορίας, στα ράφια του οποίου τοποθετούνται οι ξεπερασµένοι της κάθε εποχής. (Εκεί κοντά, στο ίδιο ράφι, θα βρει και τον υπαρχηγό του, τον Άδωνι και θα τα συζητάνε…).
Όσον αφορά τώρα τη ΝΔ, ως κόµµα, ασφαλώς τα πράγµατα δεν είναι καλά. Διότι όσο παραµένει Πρόεδρός της ο άνθρωπος που προτιµά να υπηρετεί τα συµφέροντα του Σόιµπλε, έναντι αυτών του ελληνικού λαού, τόσο το κόµµα θα βυθίζεται στην κοινωνική απαξίωση. Το κεντροδεξιό κόµµα του Καραµανλή µετατρέπεται στο ακροδεξιό κόµµα του Άδωνι Γεωργιάδη. Και αυτό είναι κάτι, που ασφαλώς και αντιλαµβάνονται πολύ καλά οι λεγόµενοι λογικοί δεξιοί. Το ερώτηµα, βέβαια, τώρα είναι τί θα κάνουν;
Για όταν ξυπνήσουν, µιλάµε. Γιατί προς το παρόν, κοιµούνται, τον ύπνο του δικαίου…
Ας µην τους ενοχλήσουµε, λοιπόν. Σσσσςςς…
 Ο Κεφαλογιάννης βγήκε στο αντάρτικο;
Και μέσα σ’ όλα αυτά, περίεργη τηλεοπτική εµφάνιση έκανε µεσοβδόµαδα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην «Πρωινή Γραµµή» του ΣΚΑΪ. Και γιατί τη χαρακτηρίζει κάποιος «περίεργη»; Γιατί -όπως φάνηκε- επέλεξε να πει κάτι που δεν ισχύει, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να βρει την ευκαιρία να διατυπώσει τη δική του θέση, χωρίς να κινδυνέψει να βαφτιστεί γαλάζιος αντάρτης! Συγκεκριµένα, όταν ρωτήθηκε ο γαλάζιος βουλευτής, αν θα ψηφίσει τα θετικά αντίµετρα της κυβέρνησης, εκείνος είπε ότι θα ήθελε να τα ψηφίσει μεν, αλλά δεν µπορεί να το κάνει, επειδή η κυβέρνηση δήθεν θα φέρει µέτρα και αντίµετρα σε ένα νόµο και σε ένα άρθρο! 
Μάλιστα, όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μαζί του στο τηλεοπτικό πάνελ, του αποσαφήνισε εκείνη τη στιγµή ότι αυτό δεν ισχύει, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν έδειξε καµία έκπληξη, παρά µόνο συνέχισε να λέει τα δικά του, ότι δηλαδή η ΝΔ πάντα θα στηρίζει τον µικροµεσαίο Έλληνα και φυσικά θα στηρίξει µε όποιον τρόπο µπορεί την κοινωνία, όταν ο αρχηγός του, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει τα θετικά αντίµετρα, µε τίποτα… Συγκλονιστικό, έ;.
Άρα, τί έχουµε εδώ; Δύο πράγµατα µπορεί να συµβαίνουν. Είτε ο Κεφαλογιάννης δεν έχει καµία επαφή µε την πραγµατικότητα και δεν γνωρίζει την επίσηµη θέση, ούτε του κόµµατός του, ούτε της κυβέρνησης (που είναι κάπως απίθανο), είτε μπορεί και να ξεκίνησε αντάρτικο! (Όλα να τα περιμένεις από τους τρελο-Κρητικούς…) 
Και για να µη φανεί ως τέτοιος, απλά δηµιούργησε ένα ψεύτικο περιβάλλον (ότι όλα θα έρθουν σε ένα νόµο και σε ένα άρθρο), µέσα στο οποίο θα µπορούσε να πει αυτά που ειλικρινά πιστεύει, ότι δηλαδή η ΝΔ ως κόµµα εξουσίας, θα πρέπει να στηρίζει κανονικά και θεσµικά, όλα τα µέτρα που συµφέρουν τον ελληνικό λαό! Κόντρα στον Κούλη όμως;
Το ποια από τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις ισχύει, θα το διαπιστώσουµε στην ψηφοφορία εντός της ημέρας.
Μείνετε συντονισµένοι…

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου