Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΚΟΥΛΗΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΔΩΝΙΣ...

Πώς λέγεται αυτός που λέει όχι στην ελάφρυνση της κοινωνίας, µόνο και µόνο για να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, έτσι όπως αρέσει στον Άδωνι; Μην παιδεύεστε, Κούλης λέγεται και πληρέστερα, Κυρια-κούλης Μητσοτάκης…
Ο οίκος Moody’s χαιρέτισε την επίτευξη συµφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τα spreads των ελληνικών οµολόγων αποκλιµακώθηκαν δραµατικά (την Πέµπτη πήγαν στις 564,80 µονάδες από τις 704,80 μονάδες που ήταν στο τέλος Μαρτίου).
Τα αντίµετρα συµφωνήθηκαν και το staff level agreement έκλεισε και υπογράφηκε.
Όλα αυτά, αναµφισβήτητα πόνεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είδε µέσα σε λίγες ώρες να καίγεται το σενάριο της καταστροφής, που έγραφε και ήλπιζε εδώ και µήνες...
Περισσότερο από όλα, όµως, τον Κυριάκο τον πόνεσε η δήλωση του µέντορά του,
του Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, που εµφανώς αλλαγµένος τον τελευταίο καιρό, δήλωσε πριν από λίγες µέρες ότι:
«Οι υπουργοί Οικονοµικών της Ευρωζώνης θα µπορούσαν να κλείσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταµιευτεί εγκαίρως η επόµενη δόση. Οσο παρατείνονται (οι διαπραγµατεύσεις), τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονοµία…».
Αυτή ήταν και η µεγαλύτερη µαχαιριά στην πλάτη του Κυριάκου, που τον πλήγωσε τόσο πολύ, που ο άνθρωπος έχασε τα µυαλά του και τί αποφάσισε; Να πει ΟΧΙ στα θετικά αντίµετρα, που συµφώνησε η κυβέρνηση µε τους δανειστές, έχοντας ως γνώμονα της απόφασής του… τον παραλογισµό!
«Αν ψηφίζαµε τα αντίµετρα, θα ήταν σαν να παραδεχόµαστε ότι καλώς µπαίνουν τα φοροµπηχτικά αυτά τα µέτρα» είπε (χωρίς να το καταλάβει ακριβώς, ούτε και ο ίδιος) ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Μία µέρα νωρίτερα, µάλιστα, ο Κυρια-κούλης είχε πει στην τηλεόραση του ALPHA το άλλο µεγάλο ψέµα, ότι «τα αντίµετρα θα εφαρµοστούν, µόνο αν πετύχουµε υπέρβαση του στόχου του πλεονάσµατος, δηλαδή πλεόνασµα της τάξης του 5,5%. Ο κ. Τσίπρας φέρνει µέτρα 3,5 δισ. και φέρνει ένα φερετζέ µε τα αντίµετρα, που ποτέ δεν θα εφαρµοστούν».
Άρα, οι λόγοι που η ΝΔ δεν θέλει να ψηφίσει τα αντίµετρα είναι δύο: Ένα ψέμα κι ένας παραλογισµός. Αναφορικά µε τη λογική Κικίλια, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Το επαναλαµβανόµενο ψέµα του Κυριάκου, όµως, ότι δηλαδή τα αντίµετρα θα ισχύσουν µόνο για όσο υπερβούµε το στόχο, είναι απλά η απόλυτη απόδειξη ότι αυτός ο άνθρωπος είναι πεπεισµένος, ότι αξίζει να κάνει τα πάντα (και να πει κάθε ανοησία) προκειµένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση.
Άσχετα αν αυτό το ψέµα που λέει… θα καταρρεύσει την επόµενη στιγµή παταγωδώς και θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα!
Δεν τον ενδιαφέρει το τί θα γίνει µετά. Τον ενδιαφέρει µόνο το τώρα! Όπως ακριβώς κάνουν οι τηλε-πωλητές! Που θέλουν να κάνουν τον άλλον να τηλεφωνήσει και να παραγγείλει, και µετά ας το µετανιώσει…

ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
Είναι απολύτως ψευδές αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή τα αντίµετρα θα εφαρµοστούν, για όσο ξεπεράσουµε το στόχο του 3,5%. Και το πόσο µεγάλο ψέµα είναι αυτό, µπορεί να γίνει αντιληπτό µε το παράδειγµα που έχει χρησιµοποιήσει ο ελάχιστος, αλλά έντιμος Τύπος, δεκάδες φορές, πλην όμως, οι γαλάζιοι βουλευτές κάνουν ότι δεν διάβασαν και δεν άκουσαν...
Έστω λοιπόν ότι το 2018 ξεπεράσουµε το στόχο του 3,5% επί του ΑΕΠ κατά 100 εκατοµµύρια ευρώ.
Τι θα πρέπει να γίνει, βάσει της συµφωνίας;
■ Η ΝΔ λέει ότι θα ληφθούν 2% αρνητικά µέτρα επί του ΑΕΠ (δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ) και µόλις 100 εκατοµµύρια θετικά αντίµετρα. Δηλαδή, ότι στο τέλος θα υπάρχει µια επιβάρυνση της κοινωνίας 3,5 δισ. ευρώ.
■ Η αλήθεια είναι ότι σε µια τέτοια περίπτωση θα ληφθούν 2% επί του ΑΕΠ αρνητικά µέτρα (δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ) και 2% επί του ΑΕΠ θετικά αντίµετρα (δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ, που θα αλληλοεξουδετερώσουν τα προηγούµενα) και θα περισσέψουν και άλλα 100 εκατοµµύρια ευρώ ως υπερ-πλεόνασµα για να επιστραφεί στην κοινωνία. Δηλαδή, στο τέλος θα υπάρχει µια ελάφρυνση της κοινωνίας κατά 100 εκατοµµύρια.
Η διαφορά µεταξύ αυτού που λέει η ΝΔ (και ο αρχηγός της επίσηµα και δηµόσια) και της πραγµατικότητας, είναι μόλις 3,6 δις ευρώ. Τόσο απέχει η γαλάζια λογική από την αντικειμενική αλήθεια.
Και πότε θα αποδειχθούν όλα αυτά; Μα, σε λίγες µέρες, που θα έρθουν µέτρα και αντίµετρα στη Βουλή προς ψήφιση.
Μάλιστα, έγινε γνωστό, ότι τα αντίµετρα θα έρθουν στην Ολοµέλεια χωριστά (κάθε αντίµετρο και άρθρο), έτσι ώστε η πλειοψηφία να πολλαπλασιάσει τις επικοινωνιακές µαχαιριές στην πλάτη του Κυριάκου, που µε την απόφαση που πήρε, θα πρέπει οι βουλευτές του να λένε… «όχι σε όλα τα θετικά αντίµετρα, που είναι υπέρ της κοινωνίας».
Και με µε ποια λογική; Για να πείσει ποιον, τα κάνει όλα αυτά ο Κυριάκος; Μόνο και μόνο τα χειροκροτήµατα του Αδωνι σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος; Τις µούντζες και τις κατάρες του λαού που θα περιμένει να ωφεληθεί, δεν τις υπολογίζει καθόλου;



ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ

Είναι πραγµατικά αδύνατο για κάποιον πολιτικά σκεπτόµενο νου, να συλλάβει το τί πραγµατικά γίνεται στο κεφάλι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και για να είµαστε ειλικρινείς, εδώ δεν υπάρχουν και πολλά ενδεχόµενα να εξετάσουµε. Εδώ έχουµε το εξής ένα και απλό δεδοµένο: Ότι ο άνθρωπος έχει γίνει η µαριονέτα του Αδωνι!!
Εχει υιοθετήσει τη λογική του «λέµε ΟΧΙ σε όλα στον Τσίπρα», έχει αντιγράψει τη σκέψη του και αναπαράγει όλα τα βλακώδη επιχειρήµατα που δηµιουργεί ο Άδωνις, καθώς πουλάει tablet µε αρχαίους, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουµε να σχολιάσουµε το γεγονός ότι έχει οικειοποιηθεί µέχρι και το χαµόγελό του!
Και έτσι ο Κούλης έχει γίνει ένας µικρός και ανόητος Άδωνις!
Μόνον έτσι µπορεί να εξηγηθεί η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να µην ψηφίσει στη Βουλή τα θετικά αντίµετρα, που συµφώνησε η κυβέρνηση µε τους δανειστές, στο πλαίσιο της πολύµηνης διαπραγµάτευσης.
Άρα, ο Κυριάκος λέει στο λαό ότι:


Και όλα αυτά, είπαµε, µε το χαµόγελο του Άδωνι. Επομένως, δεν τον φωνάζουν τυχαία «Κούλη»…

ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ

Με σηµαία του, τη µανία του για την εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε τον τελευταίο ενάµιση χρόνο η προσωποποίηση της γνωστής λαϊκής ρήσης «ακόµη και µε το διάβολο θα πάω, αρκεί να χάσει ο εχθρός µου...».
Ξέρετε, αυτό είναι κάτι που το σκέφτονται πολλοί. Το πρόβληµα µε τον Κυριάκο είναι ότι το πίστεψε κιόλας!
Και όντως, ο αθεόφοβος, από τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ, δεν σταµάτησε να ψάχνει το διάβολο, για να συµµαχήσει µαζί του!
Από την πρώτη στιγµή πήγε µε τους δανειστές! Φουλ υπέρ τους, αρκεί να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.
Μετά, πήγε µε τους καναλάρχες! Φουλ υπέρ τους, αρκεί να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2016.
Έπειτα, όταν κατά τη διαπραγµάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, οι δανειστές χωρίστηκαν στους λογικούς Ευρωπαίους, που υποστήριζαν την Ελλάδα και στο ΔΝΤ µε τον Σόιµπλε, που ήταν οι δηλωµένοι εχθροί της Ελλάδας, πήγε µε το ΔΝΤ και τον Σόιµπλε… Αρκεί αυτοί να κατάφερναν να ρίξουν την σημερινή κυβέρνηση!
Και τέλος, όταν ακόµη και ο Σόιµπλε έκανε πίσω, υπό τις εντολές της Μέρκελ, στον Κυριάκο απέµεινε µόνο το ΔΝΤ, για να µπορεί να ακουµπήσει πάνω του στρατηγικά και αυτή η εικόνα του και η στρατηγική του, είναι που μας βάζει όλους να αναρωτηθούµε: Πέτυχε; Ή µήπως έσπασε τα µούτρα του παταγωδώς, όπως έγραφαν ελάχιστες, αλλά έντιμες εφημερίδες;


ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ

Από την πρώτη στιγµή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές. Τις περιµένει πώς και πώς, από την πρώτη µέρα που ανέλαβε το κόµµα. Όµως, εκλογές δεν έγιναν ούτε την άνοιξη του 2016, που ο Κυριάκος το διαλαλούσε ως τετελεσµένο, ούτε το καλοκαίρι του 2016, που κατέβασε τους «παραιτηθείτε» στο δρόµο και που σύντοµα, όλοι αυτοί του οι σχεδιασµοί του και οι κινητοποιήσεις, µετατράπηκαν σε «διαλυθείτε»…
Εκλογές, επίσης, δεν έγιναν ούτε το φθινόπωρο του 2016, που δήθεν η ΝΔ θα τις προκαλούσε, αξιοποιώντας το αδιέξοδο µε το ΕΣΡ (ούτε αυτό του βγήκε), ούτε φυσικά τα Χριστούγεννα, που ο Σόιµπλε έκανε τους παροδικούς τσαµπουκάδες του, µε αφορµή τις παροχές Τσίπρα σε συνταξιούχους και νησιώτες. Ακόµη και τότε, ο Κυριάκος πήγε µε τον Σόιµπλε, αλλά φυσικά έχασε και πάλι.
Οι εκλογές που περίμενε, δυστυχώς για τον Κούλη και τον Άδωνι, δεν έγιναν...
Στο τέλος, είχε µείνει µία και µοναδική περίπτωση για να επιβεβαιωθεί το σενάριό του. Να µην τα βρει ποτέ το ΔΝΤ µε τον Τσίπρα! Να µην κλείσει η αξιολόγηση και έτσι η χώρα, αναγκαστικά να οδηγηθεί σε εκλογές.
Όμως, δυστυχώς γι’ αυτόν, η αξιολόγηση έκλεισε και ο Κυριάκος στο τέλος της ηµέρας, πάλι έναν Κούλη βλέπει στον καθρέφτη...
Και έτσι, σαν Κούλης που ήταν, σκέφτηκε την επόµενη κίνησή του.

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ...

Κατά την κοινή άποψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε δύσκολες αποφάσεις να λάβει, όντας ο νέος αρχηγός της ΝΔ.
Τα κατάφερε, όµως, ο άτιµος και τα θαλάσσωσε και πάλι! Έχει μεγάλο ταλέντο σ’ αυτό…
Η κυβέρνηση σ' όλη τη διαπραγµάτευση, είχε απέναντί της δανειστές, που απαιτούσαν νέα λιτότητα για τον ελληνικό λαό.
Τελικά, κατάφερε να κλείσει µια συµφωνία µαζί τους, που λέει ότι όσα αρνητικά µέτρα ληφθούν, θα εξουδετερωθούν από αντίστοιχα θετικά ισοϋψή αντίµετρα. Άρα, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, αρνητικά και θετικά µέτρα.
Αναφορικά µε τα αρνητικά µέτρα της συµφωνίας, δεν υπάρχουν επιλογές. Η ΝΔ δεν τα ψηφίζει και τέλος. Και για να το ξεκαθαρίσουµε, εδώ δεν συζητάµε για το ποια είναι η πιο υπεύθυνη και ηθική στάση, αλλά η πιο ορθή επικοινωνιακά και µόνον.
Ως προς τα αρνητικά, λοιπόν, αυτό που κάνει ο Κυριάκος είναι το αναµενόµενο για την Αντιπολίτευση.
Ως προς τα θετικά, όµως, γιατί κάνει το αναπάντεχο;
Με ποια λογική ο Κυριάκος λέει όχι στα θετικά αντίµετρα, που θα ελαφρύνουν την κοινωνία;
Με ποια λογική λέει όχι στην ελάφρυνση των µισών νοικάρηδων, των νέων γονέων, όσων παίρνουν φάρµακα και γενικά της µεσαίας τάξης;
Μα, αν αφαιρεθούν και αυτοί από το αφελές ακροατήριό του, τότε ποιοι θα του µείνουν;

ΑNTIMETΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ
Κρίνοντας κανείς εκ του αποτελέσµατος, η διαπραγµατευτική στόχευση της κυβέρνησης, αναφορικά µε τα αντίµετρα, ήταν σαφής. Εφόσον από τα δηµοσιονοµικά αντίµετρα, όπως η µείωση φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων και η µείωση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εξασφαλίστηκε για ελάφρυνση των µεσαίων εισοδηµάτων, παρά τη µείωση του αφορολογήτου και παρά τις τηλεοπτικές ανοησίες γνωστών καναλιών.
Έτσι, η βασική µέριµνα της ελληνικής διαπραγµατευτικής οµάδας, ήταν, τα υπόλοιπα αντίµετρα, να τύχουν εφαρµογής στα χαµηλότερα εισοδήµατα, που έχουν και τη μεγάλη ανάγκη από κάθε είδους οικονομική ανακούφιση.
Εκεί στοχεύουν, λοιπόν, τόσο η µείωση της συµµετοχής στα φάρµακα όσο και η επιδότηση ενοικίου, που θα ενισχύσει, µε εισοδηµατικά κριτήρια, περίπου τους µισούς Έλληνες που µένουν στο ενοίκιο, ή έχουν στεγαστικό δάνειο, όπως επίσης και η αύξηση του αριθµού των δικαιούχων δωρεάν πρόσβασης στους παιδικούς σταθµούς.
Και τελικά, ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσµα;
Ότι στο σύνολο, η επιβάρυνση στην κοινωνία θα είναι σχεδόν µηδενική!!!
Άρα, είναι απλά τα πράγµατα και όχι όπως τα παρουσιάζουν ο Κούλης και ο Άδωνις, διότι όποιος λέει και διαδίδει, ότι έρχεται επιπλέον λιτότητα στην κοινωνία, απλά λέει τη µισή αλήθεια, που είναι χειρότερη από το ψέµα, όπως λέει και ο σοφός λαός...

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου