Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Νεοχώρι Χαλκιδικής πίνουν σήμερα νερό με αρσενικό!!!



Γράφει ο Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης
 Τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και της κακοποίησης των εδαφών της Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δεν άργησαν να φανούν και να δώσουν το στίγμα για το τί έρχεται στη συνέχεια.

Εμφιαλωμένο νερό θα πρέπει να πίνουν στο εξής οι κάτοικοι Νεοχωρίου Χαλκιδικής, καθώς όπως τους ανακοινώθηκε από τον πρωτεργάτη του ξεπουλήματος γης, δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, στο νερό της περιοχής εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αρσενικού και δεν είναι πλέον πόσιμο.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό, διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού, λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού, συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στις πηγές του χωριού, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.


Δεν πρόκειται να τους απαντήσουν, διότι όλοι θα ξαναπάρουν τα όπλα και τότε...
Σύμφωνα με παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα του Βήματος στις 25-3- 2007, αρσενικό σε τοξικές συγκεντρώσεις ενδέχεται να εντοπιστεί στο νερό είτε από φυσικά αίτια, κυρίως σε περιοχές με ιζηματογενείς και ηφαιστειογενείς αποθέσεις, σε γεωθερμικά πεδία, σε ενεργές νεοτεκτονικές περιοχές κ.α., είτε λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, όπως είναι η εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι αγροτικές δραστηριότητες, η χρήση βιομηχανικών προϊόντων και η διάθεση βιομηχανικών αποβλήτων.
Εδώ η απάντηση είναι μία και μόνη και συνδέεται με τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και παρά τις εκτιμήσεις που έκαναν κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες, προβλέποντας την επερχόμενη καταστροφή της βόρειας Χαλκιδικής, από τις μεθόδους της εν λόγω εταιρείας, εκείνη συνεχίζει απτόητη το θανάσιμο έργο της, έχοντας την έγκριση της κυβέρνησης-μαριονέτας των Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι επίσης δεν νοιάζονται για της ζωές των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων των Ελλήνων, αρκεί να «τιμήσουν» την υπογραφή τους προς τους ξένους και να μην χάσουν τις καρέκλες τους, που τόσο «μόχθησαν» να τις αποκτήσουν...

Θα πρέπει τώρα όλοι οι κάτοικοι της βόρειας Χαλκιδικής, ακόμη και αυτοί που ξεγελάστηκαν για ένα προσωρινό μισθό, να ενωθούν και να εκδιώξουν για πάντα την εν λόγω εταιρεία, τον Πάχτα και κυρίως τους Σαμαρά και Βενιζέλο από την Ελλάδα, μήπως και καταφέρουν να σώσουν τη γη που τους γέννησε.

Η ευκαιρία παρουσιάζεται στα εγκαίνια της 78ης Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου οι ηθικοί αυτουργοί του προβλήματός τους, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα έλθουν και θα πούνε ψυχρά στους Έλληνες της βόρειας Ελλάδας ένα σωρό νέα ψέματα και υποσχέσεις, από το ίδιο «βήμα του ψεύδους» που μίλησε πριν λίγα χρόνια και ο Γ.Α.Π., εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και καταδικάζοντάς τον στην αιώνια φτώχεια τη δυστυχία και την υποταγή.

Να μην τους αφήσουμε, όχι να μιλήσουν, αλλά ούτε το πόδι τους να πατήσουν στη Θεσσαλονίκη!!!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου