Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ, ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ...

Σε μια δίκη, πριν λίγο καιρό στο Εφετείο της Αθήνας ένας πολίτης εξηγούσε στο δικαστήριο, ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, με την οικονομική κρίση, οι τράπεζες του έκοψαν την ως τότε νόμιμη ρύθμιση πληρωμών-δανείων-κεφαλαίων κίνησης, την οποία υπηρετούσε πιστά και σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα. Από την αιτία αυτή περιήλθε σε αδυναμία ανταπόκρισης και σε άλλες υποχρεώσεις, που είχε η επιχείρησή του και εκείνος ατομικά, αν και δεν είχε κάνει καμία απολύτως σπατάλη, υπερβολή, παράβαση κλπ.

Μάλιστα είπε, ότι κάποια στιγμή έχασε το σπίτι του στα Βόρεια προάστια των Αθηνών, τα παιδιά του πήγαν για φαγητό στα εκκλησιαστικά συσσίτια, η σύζυγός του εργάζεται πλέον, ως καθαρίστρια και πλήρωσαν και την τελευταία δεκάρα σε υποχρεώσεις τους.


Εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους, ότι εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής στάσης των Τραπεζών, συνέβησαν και σε αυτόν, όλα αυτά, όπως σε πολλούς άλλους.


Η πρόεδρος του είπε στο τέλος: Το δικαστήριο σε καταλαβαίνει, αλλά δυστυχώς ο νόμος είναι νόμος. Ετυμηγορία: 8 χρόνια κάθειρξη.


Ο πολίτης έδωσε τα χέρια του, του πέρασαν χειροπέδες και έφυγε για τον Κορυδαλλό, αμίλητος. Ούτε μια τόση δα ύβρη, στο δικαστήριο.Τέτοια περιστατικά, είδαμε άπειρα όπως και δεκάδες θανάτους στον Κορυδαλλό, από άδικες καταδίκες…
Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε πρωθυπουργός, τα περισσότερα όμως χρόνια ήταν βουλευτής, που σημαίνει ελάχιστα, αν όχι μηδενικά μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα. Επομένως, σιτίζεται κατά βάση από το λεγόμενο κρατικό πρυτανείο. 

Όταν πριν κάποια χρόνια συναντηθήκαμε τυχαία και περάσαμε μαζί 2,5 ώρες περίπου, στο γνωστό εστιατόριο, «πρυτανείο» της Κηφισιάς, μου έκανε εντύπωση θετική, ο πολιτισμός του και η στωϊκότητά του...
Εκεί, μεταξύ άλλων, μου έλεγε και εκείνος για τις ευθύνες των κυβερνήσεων, οι οποίες είχαν φτιάξει ένα σύστημα διαφθοράς πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και στο οποίο οι επώνυμοι είχαν άλλη μεταχείριση, όπως και στη δικαιοσύνη, από τους απλούς πολίτες.
«Βρήκα την ηρεμία μου. Τα σιχάθηκα όλα αυτά. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα επανέλθω παρότι προτάσεις έχω πολλές και τώρα» κατέληξε…
Αυτά ήταν τα λεγόμενα "πέτρινα χρόνια" του Σαμαρά, όταν έγινε αυτή η συζήτηση στο εστιατόριο «πρυτανείο» της Κηφισιάς.
Επανήλθε όμως σύντομα, στο κρατικό πρυτανείο. Έγινε ευρωβουλευτής, έγινε πρωθυπουργός, χωρίς να αλλάξει τίποτα από εκείνα που σιχαινόταν, μεταξύ των οποίων η διαφθορά, η διαπλοκή, η αδικία κλπ.
Από τον Αύγουστο του 2016, κάποιοι γνωρίζαμε, ότι ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν υποβάλει στις ΗΠΑ μήνυση κατά της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, για χρηματισμούς χιλιάδων γιατρών και κρατικών στελεχών.
Από τον Δεκέμβριο του 2016, η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ είχε εκπομπή, στην οποία μίλησε ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και γνωστός του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είπε ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είχε χρηματίσει μέχρι και ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, στην Ελλάδα!!!
Αυτή η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας στις 4 Ιανουαρίου του 2017.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν φόρους και από τις πληρωμές τους αυτές σιτίζονται στο κρατικό πρυτανείο, οι βουλευτές και οι δικαστικοί.
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν σε εκτίμηση τους Έλληνες δικαστές, στην πλειοψηφία τους και ασφαλώς πολλοί που έχουν σε εκτίμηση και την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο:
Ο πάντα καλά πληροφορημένος, Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε μάθει για την προσφυγή στις ΗΠΑ των Ελλήνων, για τους χρηματισμούς της ΝΟΒΑΡΤΙΣ;


Με δεδομένο ότι η φίλη του, Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτησή της το 2011, ζητούσε μέτρα για το φαγοπότι με υπερτιμολογήσεις και στημένες προμήθειες στα φάρμακα, ενισχύοντας καταγγελία και του Κ. Καραμανλή το 2004, δεν ήξερε τί συνέβαινε, ώστε να είναι υποψιασμένος;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο:
Δεν είχε μάθει για το ρεπορτάζ της ΕΛΒΕΤΙΚΉΣ τηλεόρασης και την καταγγελία του γνωστού, στο εξωτερικό και στον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερα, Έλληνα πολιτικού, για χρηματισμούς υπουργών για τα φάρμακα της εταιρείας ΝΟΒΑΡΤΙΣ στην Ελλάδα;


Αν είχε ρωτήσει τότε και είχε μάθει, πρέπει σήμερα να αποδείξει ότι ρώτησε, καθώς και τί έμαθε.
Αυτό είναι απαραίτητο για να διαπιστώσουμε πόσο αιφνιδιάστηκε και άρα πόσο αληθινά, αγανάκτησε, από την εμπλοκή του ονόματός του, στη συγκεκριμένη υπόθεση.


Ιδιαίτερα να αποδείξει και αν έστειλε ποτέ μια επιστολή στον συνεργάτη του, Σταύρο Παπασταύρου, για να έχει γραπτή απάντησή του, για κάθε τι που σχετίζεται με την παρουσία του, στους φορολογικούς παραδείσους του Εξωτερικού.


Αυτό κάνουν οι σωστοί και άφθαρτοι πολιτικοί. Και εμείς το πράξαμε προς προϊσταμένους και συνεργάτες μας, για τέτοια θέματα, ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν...


Αν το έπραξε, λοιπόν, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή και την απάντηση. Αν δεν το έπραξε, η απλή λογική δίνει την εξήγηση και άρα και τα εύλογα συμπεράσματα...


Αυτά όλα, είναι πολύ κρίσιμα, για να εκτιμήσουμε και το γιατί αποκάλεσε τους δικαστές «συμμορίτες», σε αυτή τη μήνυση, που περιέχει τόσο δηλητηριώδεις εκφράσεις, ώστε να μην έχει προηγούμενο από άλλους από πολιτικούς στην Ελλάδα, μετά τη Χούντα.


Φυσικά δεν δικαιολογείται η επίθεση αυτή, διότι απλά ανοίγει το δρόμο σε κάθε πολίτη (και μάλιστα στους άδικα φυλακιζόμενους, όπως αυτός στον πρόλογο) να καθυβρίζουν, αν μη τι άλλο, τους δικαστές τους, όταν η απόφαση είναι άδικη.


Όμως από έναν σιτιζόμενο στο κρατικό πρυτανείο, τόσα χρόνια, αξιώνουμε είτε πολιτισμένη αντίδραση, παραδειγματική για τους πολίτες, ή αν δεν μπορεί, τότε καλύτερα να βγάζει τον...σκ..μό…


Πολύ σύντομα, ίσως και αύριο, βγαίνουν νέα στοιχεία, για το πότε ακριβώς, άρχισε να ξετυλίγεται το 2016, το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ποιοί το έφεραν στη δημοσιότητα… 


Με ντοκουμέντα, όμως, γιατί σε αυτή τη χώρα, επειδή η μνήμη είναι σκόπιμα κοντή για ορισμένους, οι οποίοι γίνονται κατόπιν τιμητές και οι ίδιοι, που ήταν συνδαιτυμόνες στο μεγάλο φαγοπότι των κρατικών χρημάτων...
ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΟΧΙ ΑΝΤΩΝΗ;
Ο Α. Σαμαράς διατείνεται ότι έκανε αγώνα για τα φάρμακα και για τη Νοβάρτις ιδιαίτερα.
Του αφιερώνω λοιπόν το κείμενο της Μαριάννας Κορνάρου, που κυκλοφορεί ευρύτατα και αν μπορεί, ας εξηγήσει γιατί συνέβαιναν όλα αυτά ΚΑΙ δη επί της πρωθυπουργίας του.
Οι υπουργοί του τα ήξεραν;
Ο ίδιος τα ήξερε;
Είναι ψέμματα αυτά;
Είναι δικαιολογημένα;
Είναι αδικαιολόγητα;
Είναι εγκληματικά;
Και αν είναι αληθινά, άρα και εγκληματικά, ποιούς θα πρέπει να αποκαλέσουμε συμμορίτες;

Ιδού λοιπόν μια μαρτυρία για τη NOVARTIS, χωρίς ...κουκούλα!
Γράφει η Μαριάννα Κορνάρου*
«Πολλοί ακούνε το σκάνδαλο Novartis και αδυνατούν να καταλάβουν τί πρακτικά συνέβη, ή έστω, καταλαβαίνουν πως κάποιοι απλώς έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι…
Ε λοιπόν, αφήστε με να σας περιγράψω μια ανθρώπινη ιστορία, για κάποιους άλλους, που για χάρη της Novartis δε χώθηκαν στο μέλι, αλλά στην απόλυτη απόγνωση.
Και επειδή πήξαμε στους κουκουλοφόρους μάρτυρες, επιτρέψτε μου να σας την καταθέσω χωρίς …κουκούλα.

Ήταν περίοδος των Δημοτικών εκλογών του 2010: Παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα σε δημοσιογραφικό γραφείο, όταν ξαφνικά ο Α. άρχισε να παραπονιέται για την ευκρίνεια της
εικόνας στην οθόνη. Τον αποπήραμε, αφού η εικόνα ήταν κανονικότατη. Στην αρχή σάστισε. Μετά περιέφερε το βλέμμα στο χώρο και ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει απεγνωσμένα.


Έχετε δει άνθρωπο να χάνει απότομα το φως του; Το σκηνικό ήταν συγκλονιστικό. Πασχίζαμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Στο οπτικό του πεδίο, είχε ξαφνικά έναν τεράστιο μαύρο κύκλο στο κέντρο κι όπου κι αν κοίταζε έβλεπε ελάχιστα και μόνον κάτι να ξεκαθαρίζει στις απολήξεις αυτού του κύκλου.
Περιφερειακή όραση μόνο, του είπαν οι γιατροί την επόμενη μέρα και διέγνωσαν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μοναδική ελπίδα ίασης, ήταν το ενέσιμο σκεύασμα Lucentis: το ακριβό «καμάρι» της Novartis. Η θεραπεία μακροπρόθεσμη, επαναλαμβανόμενη, αλλά πανάκριβη. 


Η δαπάνη του σκευάσματος εν μέρει (κατά €700) ήταν καλυμμένη από τον ΕΟΦ. Αυτό όμως ίσχυε, μόνο για όσους είχαν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας. 


Κι οι νεώτεροι; Μπορούσαν απλώς να αποδεχτούν την τύφλωση, ή να ξεπουληθούν εντελώς, γιατί το πολύτιμο Lucentis τιμόταν προς €1.900, ανά φιαλίδιο.


Ο Α. βρέθηκε να περιφέρει το σαρκίο του στους καλύτερους οφθαλμιάτρους της χώρας και να συγκεντρώνει από όλους την ίδια γνωμάτευση: LUCENTIS και μάλιστα σε σταθερά επαναλαμβανόμενες δόσεις.


Ξεκίνησε λοιπόν την πολυδάπανη θεραπεία το 2011. Την ίδια εποχή που η Ελλάδα πάγωνε για την επόμενη δόση του Μνημονίου, εκείνος πάγωνε όταν οι γιατροί συνιστούσαν την επόμενη ένεση. Η δική του δόση κόστιζε €1.900. Η βελτίωση βέβαια ήταν αργή και σταθερή, αλλά το κόστος της εξοντωτικό. Τον Μάϊο του 2012, που ο Φρουζής της Novartis, κόμπαζε για τις υψηλές γνωριμίες του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ελλάδας,(κ.Πικραμμένο), ο Α. είχε ήδη χάσει το σπίτι του. Απώλεια όρασης, σήμαινε απώλεια εργασίας. Και συνάμα εξάρτηση από τις πανάκριβες δόσεις, που καθόρισαν οι διαπλεκόμενοι για το Lucentis.


Και κάπου εκεί αποφάσισε να προσφύγει στην Ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ. Κάτι σαν ζητιάνος και επαίτης της όρασής του πια. Η ζωή του διαλυόταν σταδιακά. Η ψυχολογία του ήταν στο ναδίρ, όπως και τα οικονομικά του. Αγνοούσε βέβαια, πως «με πόνο ψυχής», οι κύριοι Αβραμόπουλος, Σαλμάς και Λοβέρδος, πάσχιζαν να ρίξουν τις τιμές των φαρμάκων και το αγνοούσε, γιατί κάθε φορά που έφτανε να πληρώσει τη δόση, η τιμή παρέμενε ίδια. 


Και η Ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ, του έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα. Προηγουμένως του εξήγησε ευγενικά, πως όταν φτάσει το 67ο έτος της ηλικίας, του θα του χορηγήσει το ενέσιμο με την προαναφερθείσα έκπτωση. Μόνο που μέχρι τότε, θα ήταν εντελώς τυφλός…
Η περίπτωσή του Α. δεν ήταν μοναδική. Από το 2010-2011, ξαφνικά στην Ελλάδα πύκνωσαν οι διαγνώσεις ασθενών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Οι τότε στατιστικές κατέγραψαν περίπου 50.000 περιπτώσεις και 200.000 με συναφείς βλάβες. Η πάθηση θεωρείται σπάνια στους νέους ανθρώπους και Novartis κρατούσε το μοναδικό κλειδί της ίασης: το Lucentis!!! 

Ένα πανάκριβο φάρμακο, που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή μέσα στο μάτι, με σχετικά καλό αποτέλεσμα, σε επαναλαμβανόμενη χρήση (συνήθως 1-2 φορές ανά μήνα).


Έτσι την εποχή που οι συνέλληνες χώνονται για τα καλά στην μνημονιακή κρίση, ο Α. χρειάζονταν περίπου 4.000 ευρώ το μήνα, μόνο για τη θεραπεία του. Θα μπορούσα να σας περιγράψω πόση απελπισία σημαίνει αυτό, αλλά στις μέρες μας τα σκάνδαλα περιορίζονται σε αριθμούς και λέω να μείνω απλώς σε κάποια συγκλονιστικά νούμερα, που δεν ειπώθηκαν.


Εκείνη την περίοδο ο Α. γνωρίζεται με έναν γιατρό, που δεν βρίσκεται στο payroll της Novartis. Σπάνια περίπτωση, αν σκεφτείς πως 45.000 Έλληνες γιατροί ήταν αρχειοθετημένοι και περίπου οι μισοί από αυτούς, είχαν πάρει δώρο το σημαντικό λογισμικό του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τον Ελβετικό κολοσσό. Όχι τυχαία, αλλά γιατί έτσι η εταιρία μπορούσε να ελέγχει τους τζίρους της, από τις συνταγές τους. Ο γιατρός αυτός, λοιπόν, του αναφέρει για πρώτη φορά το Avastin: ένα οφθαλμικό φάρμακο, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και την ίδια δραστική ουσία. Μόνο που η συσκευασία του δίνει 50 δόσεις για ενδοβολβικές ενέσεις και μειώνει το κόστος ανά θεραπεία σε μόλις €25 !!!.
Ο ίδιος γιατρός -μη αντέχοντας όσα συνειδητοποιεί πως παίζονται με το Lucentis- έχει βρει τρόπους να το εισάγει από την Αμερική και το ιατρείο του έχει μετατραπεί σε «κρυφό σχολειό», για τους ταλαίπωρους της ωχράς κηλίδας.


Μόνο που οι «ιατρικές» απόψεις διίστανται για το αποτέλεσμα. Οι καλοπληρωμένοι γιατροί της Novartis, επιμένουν πως μόνο το καμάρι τους, το Lucentis, κάνει δουλειά. Ο γιατρός που χορηγεί το Avastin αφήνει την ευθύνη της επιλογής στους ασθενείς του. Και εν τέλει μόνο όσοι ξετινάζονται οικονομικά καταλήγουν στο «κρυφό σχολειό»του, της ωχράς κηλίδας.


Ο Α. έχοντας φτάσει σχεδόν στην ένδεια, όχι απλώς συνεχίζει τη θεραπεία του με Avastin αλλά έχει και το «θράσος» να καταγγείλει στους ιθύνοντες, πως υπάρχει και εναλλακτική θεραπεία. Τους ζητά το αυτονόητο: να τη συμπεριλάβουν στον κατάλογο των σκευασμάτων που χορηγεί ο ΕΟΦ. Όμως η εταιρία που λανσάρει το παρεμφερές σκεύασμα στην Ευρώπη, αρνείται να υποβάλλει αίτημα ένταξης, για να μη χαλάσει η μπίζνα της Novartis στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι προφανής: Η Ψωροκώσταινα είναι χώρα leader για τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη.
Ένα χρόνο μετά, καθηγητής Οφθαλμιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει υπόμνημα για την υπόθεση στο Υπουργείο Υγείας.


«Από κάθε φιαλίδιο του Avastin μπορούν να εξαχθούν 40-50 δόσεις για κάθε ενδοφλέβια έκχυση, με αποτέλεσμα το κόστος ανά θεραπεία να είναι περίπου μόλις 10-20 ευρώ», αναφέρει. Η ίδια έκθεση καταγράφει το εξής εκπληκτικό συμπέρασμα: το ετήσιο κόστος από την υπόθεση Lucentis, έχει σκαρφαλώσει ήδη στο αστρονομικό ποσό του €1.000.000.000!!! Μάλιστα ο συντάκτης κάνει λόγο για «κολοσσιαίο σκάνδαλο» και επικαλείται κορυφαίο Αμερικανό Καθηγητή Οφθαλμολογίας, που έχει μιλήσει για «απάτη της Φαρμακευτικής Εταιρείας, με τη συνέργεια διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών». Και τότε ξεκινά η έρευνα από τους Αμερικανούς.


Στο μεταξύ ο Α. έχει διαλύσει ό,τι ήξερε ως ζωή: το σπίτι του, τη δουλειά του, την οικογένειά του, το κουράγιο του, την περιουσία του…


Έχει σώσει όμως, τελικά την όρασή του…
Έτσι σήμερα, μπορεί να βλέπει πλέον όλη την οθόνη της τηλεόρασης, τώρα που «παίζεται» το σκάνδαλο Novartis, σε καθημερινά επεισόδια. Και μπορεί να εννοεί απόλυτα, τί είδους πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και πόσο σπουδαίο είναι να καταλογιστούν. Μπορεί ακόμη να θυμώνει, που με το νόμο Βενιζέλου η υπόθεση θα πέσει -ειρήσθω εν παρόδω- στα μαλακά,


γιατί η δική του η ζωή δεν είχε την ίδια τύχη. Κι ακόμη περισσότερο, γιατί στη θέση του, με την ίδια ευκολία, μπορεί οποτεδήποτε να βρεθεί ο καθένας μας. Επειδή η κάθε Novartis πορεύεται με NoMάρτυς στις διαπλοκές, ξέροντας πως έτσι μόνο θα μείνει ατιμώρητη…
Ακόμη κι αν οι πρακτικές της σκοτώνουν ανθρώπινες ζωές».
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου