Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΤΥΧΙΑ Υ.ΕΘ.Α Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ε.Δ.

Το ΥΠ.ΟΙΚ αποδέχθηκε την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των Ε.Δ. από το ΥΠΕΘΑ και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Π. Καμμένου.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, όταν του ζητήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόσφατη αναφορά του Υ.ΕΘ.Α., Πάνου Καμμένου, ότι το υπουργείο Άμυνας θα εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών.

Η απάντηση του κ. Παπαδημητρίου ήταν καταφατική: «Μπορεί να γίνει εξαγορά των δανείων  των υπαλλήλων από τον αυτόνομο οργανισμό αξιωματικών. Είτε αυτόνομα είτε με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας. Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση την οποία επεξεργαζόμαστε με προσοχή και η οποία θα γίνει. Η δράση αυτή του υπουργείου εθνικής άμυνας θα προσφέρει επωφελής λύσεις», είπε...

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επιχείρησε τότε να γενικεύσει την αποδοχή του σχεδίου για το υπουργείο άμυνας και για τα άλλα υπουργεία και πρόσθεσε πως οι υπουργοί θα πρέπει να αγοράζουν κι αυτοί τα «κόκκινα  δάνεια» των υπαλλήλων τους, λέγοντας:

«Καταλαβαίνω πως είναι πολιτική της κυβέρνησης απ’ ότι φαίνεται είναι επεξεργασμένες πολιτικές και προτείνω ο κ. Γαβρόγλου να έρθει να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα του κάνω ανάλογη ερώτηση. Ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης να αγοράσει τα δάνεια των αγροτών. Αυτό που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να το κάνουν όλα τα υπουργεία. Δεν θα υπάρχουν 2 μέτρα  και 2 σταθμά και σε κάποιους  θα έχουν πωληθεί τα δάνεια τους και σε κάποιους άλλους θα τα  εξαγοράζετε. Σήμερα ανοίξατε νέα δεδομένα για τους δανειολήπτες της χώρας…».
Στη δευτερολογία του όμως, ο υπουργός οικονομίας αντέδρασε, λέγοντας ότι ναι μεν η εξαγορά «κόκκινων δανείων» από φορείς του Δημοσίου, μπορεί να είναι μία επωφελής λύση που μελετά το υπουργείο, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκληθεί ούτε δημοσιονομικό έλλειμμα, ούτε στρατιά κακοπληρωτών. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Βάζετε λέξεις στο στόμα μου, που δεν είπα. Η εξαγορά των «κόκκινων δανείων» από φορείς  του Δημόσιου τομέα, μπορεί να είναι μια  επωφελής λύση, μελετάμε αυτό το δεδομένο και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην προκληθεί ούτε  δημοσιονομικό έλλειμμα, ούτε ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών. Επομένως δεν είπα ότι όλα τα  υπουργεία  μπορούν να το κάνουν αυτό και μη μου βάζετε τέτοιες λέξεις στο στόμα μου…».

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου