Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


«Πριν ξεκινήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο και λόγω των γεγονότων της Παρασκευής, που δεν σας κρύβω ότι μας έφεραν προ της σκέψεως να αναβάλλουμε το σημερινό Εθνικό Συμβούλιο, θα σας ζητήσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Παρίσι, τα θύματα της τρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού, τα οποία είναι θύματα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζούμε πλέον κάτω από μία νέα 11η Σεπτεμβρίου.

Αιωνία τους η μνήμη και εύχομαι να είναι η τελευταία δράση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο Γενικός Γραμματέας καλωσόρισε τα νεοεισελθέντα μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο, σας καλωσορίζω και εγώ. Αλλά οφείλω να πω ότι έχουμε και ένα μεγάλο απόντα από αυτό το Εθνικό Συμβούλιο και θέλω να αφιερώσω τη συνεδρίαση αυτή στον Φώτη Καλένη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ήταν από τα πρώτα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μόνιμο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και από τους μεγάλους αγωνιστές στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, μέσα από το διαδίκτυο, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε ένα Κίνημα
που αγκάλιασε ο ελληνικός λαός από την πρώτη στιγμή και καταφέραμε για πέντε εκλογικές μάχες όχι απλώς να επιβιώσουμε, αλλά να γίνουμε εκείνο το Κίνημα το οποίο για δύο φορές, με εντολή του ελληνικού λαού, έφερε την κυβερνητική σταθερότητα στην πατρίδα μας.

Ένα Κίνημα εξουσίας, το οποίο κατάφερε μετά από σκληρούς πολέμους, με όλα τα μέσα του συστήματος της μεταπολίτευσης, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να εξελιχθεί και να παραμείνει ο παράγοντας σταθερότητας στην πατρίδα μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο έγινε κατά τύχη. Έγινε λόγω της σκληρής δουλειάς όλων μας, των μελών μας, των στελεχών μας, των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της σημερινής αλλά και της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βεβαίως όλων των πολιτευτών, οι οποίοι έδωσαν μάχη και στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές, με αιχμή του δόρατος την Νεολαία μας. Τη Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που ήταν μπροστά σε όλες τις διαδικασίες και παραμένει εκείνο το κομμάτι του Κινήματος το οποίο έχει καταφέρει να κάνει τη μεγαλύτερη διείσδυση στους νέους ανθρώπους και να διατηρήσει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες τα υψηλά ποσοστά.

Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εκείνο το Κίνημα το οποίο διασφαλίζει τις αρχές για τις οποίες ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό. Τις αρχές εκείνες οι οποίες αποτελούν την προϋπόθεση για να στηρίξουμε τη σημερινή Κυβέρνηση.

Και αυτές οι αρχές είναι η διατήρηση των εθνικών μας θεμάτων στην πρώτη γραμμή της ατζέντας, η διατήρηση των σχέσεων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, η φιλελεύθερη οικονομία και η ελεύθερη αγορά, η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Από την ιδρυτική μας διακήρυξη υποσχεθήκαμε ότι το πρώτο το οποίο θα διασφαλίσουμε θα είναι η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα μας. Η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας την οποία είχαν παραδώσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Και επειδή κάποιοι λένε ότι «και εσείς ψηφίσατε μνημόνιο» η απάντηση είναι μία: Εμείς δεν ψηφίσαμε κανένα μνημόνιο που να παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Εμείς, είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη που κατάφερε μετά από πέντε χρόνια να βγάλει την Ελλάδα από το αγγλικό δίκαιο. Να βγάλει, δηλαδή, την Ελλάδα από την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, να βγάλει την Ελλάδα από την απειλή των δανειστών για κατάργηση των συνταγματικών επιταγών.

Τους επόμενους μήνες το Εθνικό Συμβούλιο, μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, θα προετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει το μεγάλο Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ένα Συνέδριο δημοκρατικό, το οποίο θα είναι η αφετηρία μίας καινούριας μέρας και μίας καινούριας πορείας για το κίνημα αυτό που χτίσαμε όλοι μαζί. Ένα Συνέδριο το οποίο θα επανεκλέξει δημοκρατικά όλες τις βαθμίδες, από τις συντονιστικές επιτροπές μέχρι και τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Διότι το Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι βαθιά πολιτικό, όπως ήταν και το προηγούμενο Συνέδριο, στο οποίο, πράγματι, με την έλλειψη εμπειρίας που υπήρχε, αλλά και με την ενεργοποίηση εκείνων που είχαν διεισδύσει στο Κίνημα για να το αλλοιώσουν, για να το μετατρέψουν σε μία «πατερίτσα» της εξουσίας, σε μία συνιστώσα εκείνου του συστήματος που είχε χτίσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Απέτυχαν, τους αποβάλλαμε και νικήσαμε. Παραμείναμε καθαροί, εμπιστευόμενοι εμείς τον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός εμάς.

Είναι σημαντικό ότι ο ελληνικός λαός σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις έθεσε ως προϋπόθεση τη συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε μία Κυβέρνηση η οποία πράγματι, και σας διαβεβαιώνω για αυτό, αποτελεί το τέλος της μεταπολίτευσης και την αρχή μίας καινούριας πολιτικής στον τόπο μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωθήκαμε σε όλα αυτά που είχαμε πει στον ελληνικό λαό από την ίδρυσή μας. Δικαιωθήκαμε σε σχέση με τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος και τη δύναμη που δίνει αυτή η γεωπολιτική θέση.

Από αυτό το βήμα πριν από έναν περίπου χρόνο είχα μιλήσει για τον κίνδυνο που έρχεται από τη μεριά της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και την οργάνωση του ISIS. Τότε κάποιοι έβγαλαν πρωτοσέλιδα ότι απειλούμε την Ευρώπη, ότι αν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα θα στείλουμε δήθεν εμείς τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη.

Βεβαίως, δεν στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη. Αντίθετα, δημιουργήθηκε μία πολιτική σχέση με το προσφυγικό, όπου πέρασαν, με τις διαδικασίες που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, το 80% των μεταναστών που ήρθαν στην Ελλάδα πιστοποιημένοι προς την Ευρώπη. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τα ακραία στοιχεία όχι μόνο να βρεθούν στην Ευρώπη, αλλά να δημιουργήσουν και θύματα.

Όταν εμείς προειδοποιήσαμε, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη η οποία ερχόταν, κάποιοι το μετέφρασαν ως κινδυνολογία. Άλλοι γελούσαν. Σήμερα δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

Η Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα, η οποία οφείλουν οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή, οικονομικά δυνατή, πολιτικά σταθερή και παράλληλα να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο άξονα ο οποίος θα ξεκινά από τα Βαλκάνια, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, θα προχωρά στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα εκτείνεται σε εκείνες τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες αποτελούν χώρες σταθερότητας, όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα και άλλες.

Σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το Ισραήλ και κρατώντας τη χώρα μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απαλειφθεί άμεσα αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της ισλαμοτρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού, που ζήσαμε τις προηγούμενες ώρες στο Παρίσι.

Όταν εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί, διότι αν καταρρεύσει, εάν μετατραπεί σε «αποθήκη ανθρώπων», όπως ήταν η εναλλακτική λύση τον Ιούλιο, τότε όχι απλώς δεν θα ελέγχονταν τα σύνορα της Ευρώπης και της περιοχής Σένγκεν, αλλά ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα ξέφραγο αμπέλι το οποίο θα οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις, κάποιοι θεώρησαν ότι εμείς βάζουμε προϋπόθεση προκειμένου να μη στείλουμε εκεί τους τρομοκράτες.

Καταφέραμε με τις υπηρεσίες ασφαλείας και με την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες, ιδίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, να περιορίσουμε αυτό τον «ποταμό» που ερχόταν προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις χώρες της Σένγκεν.

Με τα τελευταία γεγονότα της Παρασκευής θα πρέπει πλέον να καταλάβουμε ότι οδηγούμαστε σε μία νέα πολιτική όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο σταθερός παράγων, εκείνος που θα μπορέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες του ΝΑΤΟ να σταματήσει τη σφαγή στη Μέση Ανατολή, να διασφαλίσει τις δυνατότητες επιστροφής των προσφύγων στους τόπους κατοικίας τους και παράλληλα να διαφυλάξει το δυτικό πολιτισμό από τα ακραία αυτά φαινόμενα τα οποία δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική αλλά και στην Ευρώπη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εκείνοι, οι οποίοι στη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης, αρχικά των επτά μηνών και των δύο μηνών τώρα, εκεί που χρειάστηκε κάναμε παρέμβαση και σταματήσαμε πολιτικές τις οποίες δεν εγκρίνει το σύνολο του ελληνικού λαού και αφορούν τα εθνικά μας θέματα.

Είναι αλήθεια ότι απόψεις οι οποίες προσπάθησαν κάποια μεμονωμένα στοιχεία να περάσουν, σταμάτησαν στη βαλβίδα ασφαλείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η προάσπιση της ιστορίας μας είναι κάτι το οποίο δεν το διαπραγματευόμαστε. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην προσπάθεια που έγινε από κάποιους να χρησιμοποιήσουν μεμονωμένες απόψεις ενός στελέχους της Κυβέρνησης, του κ. Φίλη, σε σχέση με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αναφέρομαι, όμως, και σε σχέδια νόμου τα οποία μπλοκάραμε με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και αναφέρομαι και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις όπου η παρέμβαση των Υπουργών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως επίσης και των στελεχών, σταμάτησαν διαδικασίες οι οποίες ήταν αντίθετες σε αυτά που υποσχεθήκαμε και τη λαϊκή εντολή που λάβαμε.

Κάποιοι από το Κίνημα διερωτήθηκαν το καλοκαίρι για ποιο λόγο να στηρίξουμε την Κυβέρνηση και μετά από το δημοψήφισμα και το μεγάλο «όχι» να συμμετέχουμε σε μία Κυβέρνηση που θα υπογράψει μία τελική συμφωνία με την Ευρώπη.

Η απάντηση είναι ότι εάν δεν το κάναμε αυτό, τότε θέλω να ξέρετε και να είστε βέβαιοι, ότι μετά την επιστροφή μας από τις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό, το αποτέλεσμα θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η μετατροπή της Ελλάδος σε μία «αποθήκη ανθρώπων» - 2,5 εκατομμύρια είπε χθες ο Ερντογάν, είναι πολύ παραπάνω, είναι πάνω από 4 εκατομμύρια - η πτώχευση των τραπεζών αλλά και των ιδιωτικών εταιρειών, η απόλυση των εναπομεινάντων εργαζομένων στη χώρα και ουσιαστικά η δημιουργία ενός εμφυλίου πολέμου, με μία αποζημίωση, η οποία θα λεγόταν ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτός ήταν ο σχεδιασμός κάποιων κέντρων, ιδίως στη Γερμανία, όταν ο Σόιμπλε έδωσε την περίφημη λύση, το βράδυ του Ιουλίου, που έλεγε ότι «αν θέλετε, εμείς συμφωνούμε στο να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάρετε 40 δισεκατομμύρια ανθρωπιστική βοήθεια και ουσιαστικά να φύγετε από τις πιέσεις των δανειστών».

Ήταν προσχεδιασμένο να εκτελεστούν πολιτικά δύο κινήματα και δύο άνθρωποι, ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Βλέπουμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα και για ακόμη μία φορά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωθήκαμε. Είναι αλήθεια ότι επιλέξαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας αντί να πυροβολήσουμε την πατρίδα μας. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τους ήρωες εκείνο το καλοκαίρι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «εμείς διαφωνούμε» και να κρατήσουμε μία σκληρή αντίσταση απέναντι στην οποιαδήποτε συμφωνία. Πιθανώς να ήμασταν πολύ πιο αρεστοί σε ένα μέρος του ελληνικού λαού, αλλά θα είχαμε εκτελέσει την πατρίδα μας, δεν θα υπήρχε πλέον καμία σωτηρία. Και δεν θα υπήρχε καμία σωτηρία και γιατί δεν θα μπορούσε να στηριχθεί και η ίδια η κυβερνητική παράταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορούσε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το οποίο κάναμε ήταν μία εθνική επιλογή και όχι μία εθνική υποχώρηση.

Αν εμείς φεύγαμε, ακόμα και αν εκλεγόταν ως πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τον υποχρέωναν να κυβερνήσει τη χώρα, είτε με τα κόμματα τα οποία είναι υπεύθυνα για την κατάσταση όλη αυτή, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είτε με υβριδικά κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν ακριβώς για να μην υπάρχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Και εδώ φτάνουμε πλέον στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα και βάσει του οποίου πρέπει να αποφασίσουμε για το Συνέδριό μας.

Ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα; Υπάρχει αντιπολίτευση; Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Και δεν υπάρχει αντιπολίτευση για έναν κύριο και βασικό λόγο, διότι ουσιαστικά ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί πλήρως ποιος είναι ο ρόλος των κομμάτων του παρελθόντος.

Έχει αντιληφθεί πλήρως ο ελληνικός λαός ότι το ΠΑΣΟΚ, αντί να περάσει σε μία καινούρια εποχή, αντί να απομονώσει όλα εκείνα τα στελέχη τα οποία οδήγησαν στην πρώτη θέση της λίστας της διαφθοράς, αντί να βγάλει από τη μέση εκείνους οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγάλη ληστεία κατά της χώρας, τους προστάτευσε.

Η κ. Γεννηματά, δυστυχώς, επέλεξε να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ., όπως επίσης - όπως λέει η ίδια - την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αυτή που καταδίκασε για πάντα ο ελληνικός λαός.

Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε τη δυνατότητα - μετά την αποχώρηση του Σαμαρά, ο οποίος αναμφιβόλως έπαιζε προσωπικό παιχνίδι - να μεταλλαχθεί σε ένα κεντροδεξιό και δημοκρατικό κόμμα, αντί να αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι αποτελούσαν τους υβριστές του ίδιου του πρώην αρχηγού της και πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, υιοθέτησε τις θέσεις των υβριστών. Έγινε ο καλύτερος συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ. Όπου υπήρχε σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν είτε με τη μορφή του συνηγόρου υπεράσπισης είτε με τη μορφή του νομοθέτη για την απαλλαγή όλων εκείνων οι οποίοι λήστεψαν στην Ελλάδα.

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ., λοιπόν, βλέπουμε ότι ακόμα και με τα πάρα πολλά χρήματα τα οποία επενδύθηκαν σε υβριδικά κόμματα όπως το Ποτάμι, έχουν πλέον στερέψει. Οι δυνάμεις που έχουν απομείνει είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας το οποίο έχει μία σταθερή γραμμή και αποτελεί μία άλλη λύση που μπορούν να επιλέξουν οι Έλληνες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός του ΝΑΤΟ και εκτός της πραγματικότητας - είναι το τελευταίο κομμουνιστικό κόμμα που έχει μείνει πλέον σε όλον τον κόσμο -και η ακροδεξιά λύση της Χρυσής Αυγής, μίας εγκληματικής οργάνωσης, την οποία παρότι αναγνωρίζουμε ως εγκληματική οργάνωση, παρότι δικάζουν και καταδικάζουν τα δικαστήρια, της επιτρέπουν να κατεβαίνει στις εκλογές ως δημοκρατικό κόμμα.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να προχωρήσουμε στο αύριο οφείλουμε πρώτα από όλα να οργανώσουμε το Κίνημα, να είναι Κίνημα ισχυρό, ένα Κίνημα με δομές, ένα Κίνημα από το οποίο θα πηγάζει η εξουσία από τα κάτω προς τα πάνω όχι από τα πάνω προς τα κάτω.

Οφείλουμε να συνεδριάζουμε και να παράγουμε πολιτική, οφείλουμε τις απόψεις μας και το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι από τα καλύτερα προγράμματα τα οποία έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια σε αυτό τον τόπο, να τα στηρίζουμε σε όλα τα φόρα και όχι μόνο στο Κοινοβούλιο.

Οφείλουμε να κάνουμε δημοκρατικές διαδικασίες, διότι τέτοιες δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες να κρατούν ζωντανό το Κίνημα κάθε μέρα.

Οφείλουμε να επαναδιατυπώσουμε ξεκάθαρα την ιδεολογική μας κατεύθυνση και αυτό θα γίνει μέσα από το Συνέδριο. Και να είναι ξεκάθαρο ότι όλες αυτές τις αποφάσεις θα τις εφαρμόζει και η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Όσον αφορά τα σενάρια τα οποία ακούγονται, θέλω να σας πω ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μία έντιμη συνεργασία.

Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά συμφωνούμε στο κύριο, ότι η χώρα πρέπει να φύγει από τη μέγγενη των δανειστών. Η χώρα πρέπει να μπει στην ανάπτυξη. Η χώρα πρέπει να απομονώσει και να τελειώσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, εκείνα τα οποία στήριξαν τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας που οδήγησε στο γκρεμό. Μέχρι τώρα απεδείχθη, ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός των «κόκκινων γραμμών» και του ενός και του άλλου.

Θα το πω ξεκάθαρα, ότι παρότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελέσαμε τον κύριο στόχο στις εκλογές αυτές - ο σκοπός τους ήταν να μην εκλεγούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ώστε να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει δίπλα του είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε το Ποτάμι, αυτή ήταν η αλήθεια, για να έχουν λόγο στη κυβέρνηση - η προσωπική στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μία στάση εντιμότητας απέναντι σε εμάς και αυτό του το αναγνωρίζω δημόσια.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους Βουλευτές μας της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από τους οποίους δεν υπήρχε ούτε μία απώλεια, ούτε ένας δεν έκανε πίσω τη δύσκολη στιγμή που χρειαζόταν στήριξη η Κυβέρνηση. Την ώρα που έφευγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, εμείς ήμασταν εκεί. Ακλόνητοι, σταθεροί και συμπαγείς και αυτό είναι η δύναμή μας.

Αυτή όμως τη στάση, πρέπει να τη μετατρέψουμε τώρα σε μία τεράστια δύναμη. Πρέπει να υποδεχθούμε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, το οποίο είναι πολιτικά ασκεπές. Έχουμε υποχρέωση να αγκαλιάσουμε τους πολίτες εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να μένουν στο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ ή στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν ακροδεξιό συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους εκείνους που πιστεύουν στις πατριωτικές μας απόψεις και μέσα σε αυτούς χωρούν όλοι εκείνοι που στήριζαν το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα.

Πρέπει να φέρουμε κοντά μας τους ανθρώπους του κέντρου και της κεντροδεξιάς, που δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούνται από τον Άδωνη Γεωργιάδη, από τον Βορίδη ή από τον Πλεύρη και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα πλέον στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να φέρουμε όλους εκείνους, οι οποίοι πιστεύουν βαθιά ότι το 2009 η χώρα μπήκε σε αυτήν τη στημένη ιστορία της εξάρτησής της από τους δανειστές, γιατί παρέδωσαν τη χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, σε απόλυτη συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά και πρέπει, κυρίως να εξηγήσουμε ότι από εδώ και πέρα αρχίζει μία καινούρια μέρα.

Υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι μπροστά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με τις τελευταίες επαφές τις οποίες είχα την τιμή να κάνω ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πλέον ο διεθνής παράγοντας και ιδίως οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες έχουν αντιληφθεί ότι ισχυρή Ελλάδα, είναι ουσιαστικά ο μόνος δρόμος για να αποκλείσουν την είσοδο του ισλαμοφασισμού στην Ευρώπη.

Εμείς θα στηρίξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις σε αυτήν την Κυβέρνηση και θα δώσουμε μάχη για να υπάρξουν επενδύσεις. Θα υλοποιήσουμε τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε στον ελληνικό λαό και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι οι μέρες οι οποίες έρχονται μετά από τα τελευταία δύσκολα μέτρα, και με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε τη βοήθεια για τις τράπεζες, θα είναι πολύ διαφορετικές από τις μέρες που ζήσαμε μέχρι χθες.

Ναι, είναι αλήθεια ότι δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε όλα, είναι αλήθεια ότι είναι πολύ βαρύ πλήγμα η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Είναι πολύ βαρύ πλήγμα η βαριά φορολογία, η άδικη φορολογία, στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Όμως, αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε μέτρα τέτοια που θα οδηγήσουν σε μία δόση που έχει σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες πληρωμής των χρεών στους δανειστές. Αυτή τη στιγμή απελευθερώνεται ένα τεράστιο αναπτυξιακό πακέτο, που θα βοηθήσει να βγούμε από τη κρίση, να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Να περάσουμε πλέον στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Να περάσουμε πλέον στην ανάπτυξη. Να περάσουμε πλέον στην ισχυροποίηση της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου