Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ



·         ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ του πρώτου Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο έκανε ρεπορτάζ ρωτώντας γερμανούς πολίτες, για το πώς και με ποιόν τρόπο "βοηθά" η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται από την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται ότι μας δίνουν είναι... λίγα ψίχουλα!!
https://www.youtube.com/watch?v=fDsc3sutUaI#t=133
·         ΣΟΚ! ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όταν ο κάθε απλός ξένος βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια και αγανακτεί σφόδρα, ενώ κάποιοι από εμάς, παρόλη την κρίση και την οικονομική καταβαράθρωση που υπέστησαν τα χρόνια των Μνημονίων, γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και υποστηρικτές των βασανιστών τους.
               https://www.youtube.com/watch?v=GNuLPUJaUzc
·         ΕΝΑ 12ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
Φίλε βολεμένε φίλο-ευρωπαϊστή, εσύ που κάνεις και τον πατριώτη και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, αυτό που καταλαβαίνει και μπορεί να σου εξηγήσει με απλά λόγια και ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Άκου λοιπόν ένα κορίτσι, πραγματικό πατριώτη, να σου πει απλά και σταράτα, πώς μας κλέβουν σε συνεργασία, τράπεζες και κράτος.

https://www.youtube.com/watch?v=Be3hWquy15E
·         Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (σε δέκα λεπτά) 
 Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον
δημιουργό του παραπάνω βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.

Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα) διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών! 
Αν θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του χρέους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη χρήση της δημιουργίας χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών και να επιστρέψουμε στη δημιουργία χρήματος αποκλειστικά μέσω των Κεντρικών (δημόσιων) Τραπεζών. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα τυπώνουν υπερβολικό -πληθωριστικό- χρήμα για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σήμερα βρισκόμαστε στο άλλο άκρο, σε ένα φαύλο κύκλο, όπου η δημιουργία χρήματος κυρίως μέσω των δανείων που χορηγούν οι ιδιωτικές τράπεζες (μαζί με τον τόκο), έχει ως αποτέλεσμα ένα συνεχώς διογκούμενο και αυτοτροφοδοτούμενο χρέος που απαιτεί τη λήψη περισσότερων
δανείων για να αποπληρωθούν τα παλαιά.

https://www.youtube.com/watch?v=NxUrngOQicI
               
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου