Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΡΟΣ …ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης
Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος υποσχέθηκαν «όχι άλλα μέτρα, όχι άλλα βάρη» για να εξαπατήσουν τόσους όσους χρειάζονταν, να πάρουν  το 2012 τις απαραίτητες ψήφους και να σχηματίσουν την συγκυβέρνησή τους.
Στη συνέχεια και μέχρι πρότινος, το επανέλαβαν αρκετές φορές με ανάλογη επιτυχία, λόγω αφέλειας(;) του λαού μας…
Ως άψογοι  επαγγελματίες της πολιτικής απάτης, καθώς δεν γνωρίζουν και άλλο τρόπο να κάνουν αυτή τη «δουλειά»,  οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έστησαν τις προηγούμενες μέρες το νέο κόλπο «της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτήρηση»...
Θέλοντας λοιπόν να μας πουν, ότι η πολιτική που ακολουθούν είναι πετυχημένη και αποδίδει, έριξαν στην πιάτσα το σενάριο «τέλος το ΔΝΤ, τέλος η επιτήρηση, η υγιής χώρα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές»… Αρκεί βέβαια να βρεθούν οι 180 βουλευτές να ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι να συνεχιστεί η «σοφή και σωτήρια» διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας και να γλυτώσουν από τις επερχόμενες καταστροφικές, γι’ αυτούς, εκλογές.

Όμως, η πραγματικότητα, έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Είναι ακλόνητη και μη αναστρέψιμη!! Όσο κι αν την διαστρεβλώσεις, όσους μηχανισμούς χειραγώγησης κι αν χρησιμοποιήσεις, αυτή θα είναι εκεί και θα σου υπενθυμίζει πάντα την καθαρή αλήθεια και τις υποχρεώσεις σου, που απορρέουν από αυτήν...

 Έτσι λοιπόν, οι δανειστές, ακούγοντας τα παραπάνω συνθήματα, υπενθύμισαν στους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο ότι μπορούν να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εγχώριους αφελείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φύγει η χώρα από τους μηχανισμούς ελέγχου και επιτήρησης. Το επιχείρημά τους είναι ατράνταχτο: «όσο χρωστάτε θα κάνετε αυτό που σας λέμε...»

Τι λένε λοιπόν οι δανειστές:

Η έξοδος στις αγορές, σύμφωνα με το καταστατικό του ESM (του περίφημου μηχανισμού στήριξης: European Stability Mechanism), προϋποθέτει  την ενεργοποίηση της «προληπτικής» πιστωτικής γραμμής, η οποία όμως οδηγεί σε «ενισχυμένη επιτήρηση» και σε «υιοθέτηση μέτρων».
«Εάν υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή, θα υπάρξουν και όροι. Αυτό είναι γεγονός, δεν είναι πρόταση…».
Αυτό ακριβώς ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, μετά το τελευταίο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Και επειδή οι δανειστές δεν είναι  (αφελείς) Έλληνες ψηφοφόροι,  υπενθυμίζουν ότι: «όλα αυτά – καθώς και τους λόγους ότι δεν μπορεί να σταματήσει η εποπτεία — είναι συμφωνημένα  και υπογεγραμμένα από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο…».

Ας δούμε όμως αναλυτικά το πώς μας έχουν «δέσει»…

Στην ιδρυτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) μας δεσμεύουν τα εξής σκληρά άρθρα:

Black diamond (cards)Άρθρο 4 - Ενεργοποίηση της πιστωτικής γραμμής: «Η ενεργοποίηση της πιστωτικής γραμμής γίνεται με πρωτοβουλία του μέλους του ESM – δικαιούχου. Το μέλος έχει τη δυνατότητα (ευελιξία) να ζητήσει άντληση χρηματοδότησης οποιαδήποτε χρονική στιγμή της περιόδου κατά την οποία είναι διαθέσιμη η πιστωτική γραμμή, με βάση τους συμφωνηθέντες όρους. (Το μέλος – δηλ. η Ελλάδα) ενημερώνει τον ESM τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα από την εκδήλωση της πρόθεσής του να αντλήσει πόρους, ανάλογα και με το μέγεθος του ποσού που σκοπεύει να ζητήσει».

Black diamond (cards)Άρθρο 5 – Ενισχυμένη Επιτήρηση: «Όταν χορηγείται προληπτική πίστωση (PCCL: Precautionary Conditioned Credit Line) ή αντλείται ενισχυμένη πίστωση (ECCL: Enhanced Conditions Credit Line), το μέλος του ESM (δηλ. η Ελλάδα), υπόκειται σε ενισχυμένη επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περίοδο διαθεσιμότητας της γραμμής πίστωσης.
Ένα μέλος του ESM υπό ενισχυμένη επιτήρηση, υπό την καθοδήγηση και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενεργεί ευρισκόμενη σε επαφή με την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή (ESA) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (EBSR), όπου ενδείκνυται και με το ΔΝΤ, υιοθετεί μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των πηγών ή πιθανών πηγών δυσκολιών
».

Ως Συμπέρασμα, ας θυμηθούμε την τροποποιημένη λαϊκή παροιμία που λέει:
Οι ψεύτες και ο κλέφτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου