Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα περί συνεργασίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο  Αντώνιος Βασιλείου Πολιτευτής & Υποψ. Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων


Προσφάτως και με αφορμή την συνάντηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, φούντωσαν οι φήμες για συμφωνία κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων.
Πολλά κρύβονται πίσω από τις διάφορες αναλύσεις, αλλά ένα είναι σαφές, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα για να ζητήσει τη στήριξη του στην πρόταση νόμου για τα «κόκκινα δάνεια» και την πήρε.
Προφανώς και η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα τρέχοντα θέματα όπως το θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας για το οποίο οι απόψεις των δύο αρχηγών συνέπλευσαν. Δεν θα στηριχθεί η εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας πριν τις εκλογές, επειδή το μόνο που θα προσφέρει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.

Συζήτησαν για τις εξελίξεις που υπάρχουν και για τα διεθνή. Επίσης για τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθάρισαν ο καθένας τις «κόκκινες γραμμές» του.
Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση οδηγεί και στην επόμενη ημέρα, μέσα από τον αλληλοσεβασμό των θέσεων και των δύο κομμάτων, στο να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προοπτικές ενός μεγάλου συνασπισμού, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την απειλή των δανειστών, την απειλή των Γερμανών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από καιρό δήλωσαν ότι έχουν «κόκκινες γραμμές» που είναι αδιαπραγμάτευτες, όπως τα εθνικά θέματα, τα θέματα της Εκκλησίας, της μετανάστευσης, τα οικονομικά, το «πάγωμα» των υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επιτροπή λογιστικού ελέγχου κ.α.
Μπορούν να βρεθούν κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές» για να προχωρήσουν στο αύριο. Αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις θέσεις τις οποίες έχει πχ. για τα τζαμιά, για το διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους, είτε για την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» και το σχέδιο «Ανάν ΙΙ», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συμφωνήσουν. Ούτε λόγος δόθηκε, ούτε αρραβώνας έγινε. Αν δεν τα βρούνε απλά δεν θα συνεργαστούν.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μία επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα είναι οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ με ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα «ανάστασης» της ελληνικής οικονομίας και ο ΠΥΛΩΝΑΣ που θα βοηθήσει τη πατρίδα μας να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία. Όσο πιο ισχυροί τόσο πιο αποτελεσματικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου