Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Μπράβο, Αχμέτ Νταβούτογλου…

Τα αποκάλυψε όλα! Ζωντανά στο TRT
(Πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα, φ. 73   Έκδοση Κέντρου Πομακικών Ερευνών)
Με μία άνευ προηγουμένου έπαρση, αλλά και διπλοπροσωπία, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογου, αποκάλυψε ότι όλη η ιστορία με τις πολιτιστικές …ανταλλαγές, την … αλληλογνωριμία των λαών και την εν γένει πολιτιστική δράση δεν είναι παρά ένα σχέδιο για να προωθηθεί η τουρκική κουλτούρα και οι τουρκικές … αξίες στο εξωτερικό!
Η ομιλία έγινε στο Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ στις 18.4.2014 και μεταδόθηκε   ζωντανά από την Άγκυρα από το κρατικό κανάλι ΤRΤ.
Με προτροπές όχι μόνο στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και πρακτικών εφαρμογών προέτρεψε όλα τα τουρκικά ιδρύματα, όπως το ΤΙΚΑ που δραστηριοποιείται εντονότατα στην ελληνική Θράκη και χρηματοδοτεί πολλά …αναπτυξιακά έργα, να συνεχίσουν εντονότερα τη δράση τους στο εξωτερικό.
Απαρίθμησε Τουρκικά Πολιτιστικά Κέντρα (ακόμα και μέσα στην Αρμενία), παρεμβάσεις της Τουρκίας από την κεντρική Ασία έως και την υποσαχάρια Αφρική, όπου, όπως είπε, σε αυτούς τους λαούς η μουσική παίζει σπουδαίο ρόλο και επομένως η διείσδυσή μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το μουσικό στοιχείο.
Επειδή και στην Ελληνική Θράκη βομβαρδιζόμαστε με πλήθος «πολιτιστικών» πρωτοβουλιών, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι όλα αυτά είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός της Τουρκίας για να επεκτείνει την πολιτική της επιρροή στη χερσόνησο του Αίμου (Βαλκάνια) και για να έχει τα εργαλεία με τα οποία θα μπορεί να πυροδοτήσει αποσταθεροποιητικές εξελίξεις, όταν το κρίνει.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως καραβάνια αδελφοσύνης με δωρεάν γεύματα, τρένα Ειρήνης, φεστιβάλ στα Πομακοχώρια, εμφανίσεις τουρκικών χορευτικών συγκροτημάτων, αθώες δωρεάν εκδρομές στην Τουρκία Πομάκων μαθητών, δωρεάν προσκυνηματικές εκδρομές σε τεμένη της Αδριανούπολης,  Κωνσταντινούπολης και Προύσσας και εν γένει οποιαδήποτε δραστηριότητα (από τη μουσική έως το φαγητό και από τη θρησκεία έως τον αθλητισμό) πίσω από την οποία κρύβεται το τουρκικό κράτος, είναι ΕΧΘΡΙΚΕΣ δράσεις και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζουν όλοι στη Θράκη. Μέχρι και την εθνική Τουρκίας, ήθελαν να μας κουβαλήσουν στη Κομοτηνή για προφανείς λόγους.
Η Ζαγάλισα ήταν η μόνη εφημερίδα που αντέδρασε σε μια τέτοια υστερόβουλη «αθλητική» πρωτοβουλία. Είπαμε τότε, να γίνει και αντίστοιχος αγώνας στην Τουρκία στην κουρδική πόλη του Ντιγιάρ Μπακίρ.
Προσοχή στις αθώες πρωτοβουλίες των γενοκτόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου