Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Το αίσχος των προσκυνημένων:


Σχεδόν νεκρή η ελληνική αεράμυνα λόγω εμπάργκο στα ρωσικά όπλα και ανταλλάκτικά
Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ Ή ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το 50% της ελληνικής αεράμυνας κινδυνεύει να βρεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στα ρωσικά οπλικά συστήματα, κυρίως δε, όσον αφορά στην αγορά ανταλλακτικών.
Η Ελλάδα «κατάπιε» τις εντολές των ΗΠΑ και «πάγωσε» από το Μάρτιο κάθε απόφαση αφορούσε στη συντήρηση των ρωσικών όπλων, θέτοντας σε κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Ακόμη και η Πολωνία που είναι εξαρτημένη κατά 70% από τα ρωσικά όπλα, τήρησε στην αρχή το εμπάργκο που τις επέβαλαν οι ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας πώς η τακτική αυτή είναι επιζήμια για την ίδια την άμυνα της χώρας, προχώρησε σε αγορά ανταλλακτικών, εν μέσω κυρώσεως σε βάρος της Μόσχας από ΗΠΑ και Ε.Ε.
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση «προσκύνησε» στις ΗΠΑ και πριν καν ξεκινήσουν οι κυρώσεις και το εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας, με αφορμή την κρίση της Ουκρανίας, σταμάτησε όλα τα προγράμματα που αφορούσαν συντήρηση και ανταλλακτικά, για τα ρωσικά οπλικά συστήματα. 
Όταν αφήνεις την Κρήτη, στην οποία εδρεύει η αφρόκρεμα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-16 block 52 plus και η βάση της Σούδας χωρίς αντιαεροπορική κάλυψη, καθώς οι S-300 PMU-1 και τα TOR-M1 δεν λειτουργούν, τότε το εμπάργκο στα ρωσικά όπλα καταδεικνύει ένα έγκλημα σε βάρος της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, για το οποίο ευθύνονται οι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Το ίδιο εγκληματικές είναι οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης για το χατίρι των ΗΠΑ και όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, όταν οι Τούρκοι αναπτύσσουν σχέδια απόβασης στα νησιά και και προκαλούν άμεσα. 
Δείτε την εικόνα την αντιαεροπορικής άμυνας με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί:  
Από τις δύο πυροβολαρχίες των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 η μία δεν λειτουργεί καθόλου, καθώς δεν προχώρησε η επισκευή της, ενώ η δεύτερη υπολειτουργεί. Κι αυτό, τη στιγμή που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η Follow On Support και πέρασε από τη Βουλή, αλλά δεν υπογράφηκε.
Το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση στη φάση της συμβολαιοποίησης της.
Ο φάκελος βρίσκεται στη ΓΔΑΕΕ αναμένοντας την άρση του εμπάργκο. Όποτε αυτή έρθει, που δεν θα έρθει...  
Τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1, τα τέσσερα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι παντελώς εκτός λειτουργίας ελλείψει ανταλλακτικών. Παρατάθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα η λειτουργία με ανταλλακτικά από το Στρατό, ο οποίος είχε FOS, αλλά τώρα κινδυνεύουν και τα 21 συστήματα του Στρατού να βγούν εκτός λειτουργίας.
Τα ανταλλακτικά τελειώνουν, η προγραμματισμένη προμήθεια βλημάτων δεν έγινε ποτέ και οι επιθεωρήσεις είναι στα. αζήτητα. Εκτιμάται πώς αν συνεχιστεί το εμπάργκο στα ρωσικά όπλα, είναι ζήτημα να λειτουργούν 10 από τους συνολικά 25 εκτοξευτές των TOR-M1.
Σημαντικό πλήγμα για την ασφάλεια των νησιών και του Έβρου είναι και η έλλειψη ανταλλακτικών για τα OSA-AKM και τα FAGOT (αντιαρματικά), τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν άσφαιρα. Πρόκειται για συστήματα παλιά και απαιτείται συνεχής ροή ανταλλακτικών, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρά αντιαερματικά-αντιαεροπορικά συστήματα ZU-23-2.     
Όσον αφορά στα Kornet, έπρεπε να ξεκινήσουν οι προμήθειες των ανταλλακτικών σε εφαρμογή της FOS, που έχει περάσει από τη Βουλή και προβλέπει και την αναβάθμιση του, αλλά και αυτό έχει παγώσει μέχρι. νεοτέρας.
Το έγκλημα ολοκληρώνεται με τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς, τα ZUBR, τα οποία βρίσκονται δεμένα στο Ναύσταθμο ελλείψει της προστατευτικής ποδιάς. Πλοία τα οποία προβλέπονται στο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ όσον αφορά στη δύναμης ταχείας αντίδρασης, είναι εκτός λειτουργίας για 2,5 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζουν οι «φούστες».
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή 42 προγράμματα.
Κι όμως ανάμεσα σε αυτά δεν ήταν ούτε ένα ρωσικό.      
Το μόνο θετικό είναι πώς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβλέποντας τον κίνδυνο για την ελληνική αεράμυνα από το εμπάργκο στα ρωσικά όπλα, προβαίνει σε μάταιες ενέργειες για την άρση του από τις ΗΠΑ. Προς τί λοιπόν;
Στο μεταξύ κατάφερε να περάσει από τη Βουλή την προμήθεια δύο εκτοξευτών Kornet με 145 βλήματα για τα έτη 2015-2016 και να τα εντάξει στον ελάχιστο και με περικοπές, προϋπολογισμό.
Σ
ε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα προς τις ΗΠΑ, πώς η αγορά αυτή είναι μακροπρόθεσμη και έως τότε μπορεί να έχουν αρθεί οι περιορισμοί προς τη Ρωσία, "παραμύθι" που οι ΗΠΑ δεν το τρώνε... 
Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου αντέτεινε επίσης στις ΗΠΑ, όπως έπραξε και στην αρχή, το Μάρτιο, πώς δεν μπορεί να γίνει εμπάργκο σε κρίσιμα οπλικά συστήματα για την άμυνα της χώρας. Ακόμη και η Πολωνία που εφάρμοσε αρχικά το εμπάργκο στη συνέχεια το «έσπασε» καθώς, όπως αναφέρεται και στην «Αμυντική Βίβλο» που κυκλοφορεί το 70% των συστημάτων της είναι ρωσικής προέλευσης και κατασκευής.
Η κυβέρνηση ωστόσο πρέπει να επιμείνει σθεναρά και εν ανάγκη να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο στα ρωσικά όπλα, το οποίο τείνει να γίνει καταστροφικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Εκτός και αν έχει εξασφαλίσει από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. αντιαεροπορικά συστήματα, όπως Patriot, που εστάλησαν στην Τουρκία υπό το φόβο της Συρίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές της η Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο πάντως δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στα επόμενα 20 χρόνια...
Η προδοσία και η υποτέλεια των συγκυβερνώντων και των υποστηρικτών τους, δεν έχει τέλος.
Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, είναι κάτι παραπάνω από "άμεσης ανάγκης"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου