Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ (ΣΤΕΛΕΧΗ), ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ...

Πολύ σοβαρό πρόβλημα, υπαρξιακό θα λέγαμε, αντιμετωπίζει πλέον το κόμμα των ΑΝΕΛ, λόγω της παραμονής στην κυβέρνηση που θα εγκρίνει-έστω χωρίς την ψήφο τους-την συμφωνία εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία», έστω "βόρεια", της «μακεδονικής υπηκοότητας και της αναγνώρισης «μακεδονικής γλώσσας» (!) στους Σκοπιανούς.

Τα μηνύματα που παίρνει ο Π.Καμμένος (ο οποίος τάσσεται σαφώς κατά της συμφωνίας, αλλά διστάζει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση), είναι διαλυτικού περιεχομένου σε ότι αφορά το μέλλον του κόμματος και το πολιτικό μέλλον του ιδίου.

Χθες, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ από την Μακεδονία (την κανονική), έστειλαν επιστολή στον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό, με την οποία του ζητούν να άρει την δεδηλωμένη στην κυβέρνηση, προκαλώντας έτσι εκλογές και ευνοώντας τα πάγια σχέδια της ΝΔ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, (από τα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας), στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας.

Όπως είπε, ο ίδιος μαζί με άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, απέστειλαν, στον Πρόεδρο του κόμματος, Π. Καμμένο, επιστολή με την οποία του ζητούν να άρει τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση, επειδή λέει παραβιάζεται βασικός όρος της προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας, που ήταν το θέμα των Σκοπίων.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το τί θα κάνει τελικά ο κ. Καμμένος, θα το κρίνει ο ίδιος και θα κριθεί από τους πολίτες για την στάση του.

Πριν λίγο ο Π.Καμμένος με ένα tweet προσπαθεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες και τονίζει κάτι το αξιοπερίεργο και αξιοσημείωτο:  Ότι «Δεν ισχύει καμιά συμφωνία έστω και αν υπογραφεί αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή όπως γράφει το τελευταίο άρθρο της συμφωνίας.


Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση».
Πώς θα γίνει αυτό, κανείς δεν το ξέρει, αφού ήδη οι βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, δηλαδή οι των ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, αρκούν για να εγκριθεί από την Βουλή (το αν θα ισχύσει είναι άλλη ιστορία).

Έτσι ο Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο Twtter, αναφερόμενος στην σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, έγραψε:
«Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία. Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς (σ.σ.: ;).

Δεν ισχύει καμιά συμφωνία έστω και αν υπογραφεί, αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή όπως γράφει το τελευταίο άρθρο της συμφωνίας. Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση».

Αυτή, από την αρχή είναι η θέση του. Μένει να δούμε πώς η αυριανή υπογραφή του συγκυβερνήτη του θα ακυρωθεί στην πράξη.

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου