Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. Άρτας 19 Σεπτέμβρη 2014

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση»

Η κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων  και στην πελατειακή εκμετάλλευση της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μεθόδευση που συνάντησε τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζόμενων και την πλήρη απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, εκτός από τις, χουντικής έμπνευσης, πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών, τη βία και την καταστολή, χρησιμοποιεί δικαστικές αποφάσεις, που η ίδια με συνεχείς προσφυγές της προκαλεί, για να καταργήσει επί της ουσίας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, ενώ ταυτόχρονα, συζητά με την τρόικα τόσο για την ουσιαστική κατάργηση, και με νέο συνδικαλιστικό νόμο, του απεργιακού δικαιώματος όσο και για την νεκρανάσταση της δυνατότητας των εργοδοτών να κηρύσσουν ανταπεργία (lockout)!


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η ΠΟΕΔΗΝ με σημερινή της απόφαση, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το καθήκον της Αξιολόγησης την Δευτέρα 22/09/2014 έως 31/10/2014 ημερομηνία ολοκλήρωσης των προθεσμιών που ορίζει ο Ν. 4281/2014.

Από την Δευτέρα 22/09/2014 ημερομηνία προκήρυξης της Απεργίας – Αποχής της ΠΟΕΔΗΝ καλύπτονται άπαντες οι Υπάλληλοι, οι Προϊστάμενοι Τμημάτων και οι Διευθυντές να απέχουν από το καθήκον της Αξιολόγησης.

Η ΕΕ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με χθεσινή της απόφαση, κηρύσσει νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.

Επίσης η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες να συμμετέχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας, απέδειξαν εμπράκτως το προηγούμενο διάστημα, την άρνηση της συμμετοχής τους στην διαδικασία της «αξιολόγησης», καταθέτοντας τα φύλλα «αυτοαξιολογησης» μαζικά στο Σύλλογο Εργαζομένων, συμμετέχοντας επίσης μαζικά στην απεργία-αποχή, που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς, από όποια θέση κι αν υπηρετούν (υπάλληλοι προϊστάμενοι διευθυντές), να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την «αξιολόγηση», αφού και οι προϊστάμενοι-εισηγητές καλύπτονται από την απεργία – αποχή των ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕΔΗΝ.

Καμιά Υποχώρηση

Συνεχίζουμε την Απεργία – Αποχή

Η νίκη θα είναι δική μας
Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου