Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, Ή ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΙΣΣΑ;

Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

Καταγγελία- σοκ δικαστικού που αποκαλύπτει πολλά.
«Δέχτηκα παρέμβαση-επίπληξη από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, γιατί δεν συναίνεσα για μειωμένη χρηματική ποινή για Ά. Γεωργιάδη σε αγωγή Καμμένου»
Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», που αναφέρεται σε μια πρωτοφανή καταγγελία εις βάρος του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη, που προχώρησε η πρόεδρος Πρωτοδικών κα Ευαγγελία Γεωργίτση, με αναφορά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, όσον αφορά την εκδίκαση της αγωγής του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου εις βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την κυριότητα του σκάφους «Iliatoras» (του πατέρα του κ. Καμμένου). Για την υπόθεση ο κ. Γεωργιάδης καταδικάστηκε να καταβάλει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου καταγγέλλει «πλούσιο» παρασκήνιο με εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου γύρω από το ύψος του ποσού, σκέλος για το οποίο η ίδια μειοψήφησε ζητώντας την επιβολή 100.000 ευρώ!!!

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά της προέδρου Πρωτοδικών, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, η ίδια κλήθηκε από τον κ. Θεοχαρίδη, ο οποίος την επέπληξε, λέγοντάς της μάλιστα ότι θα έπρεπε να την παραπέμψει για πειθαρχικό παράπτωμα, για τις «αυστηρές συστάσεις» της προς τα άλλα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου σχετικά με το ύψος του ποσού που έπρεπε να επιβληθεί στον υπουργό Υγείας. Σημειώνεται ότι και οι άλλοι τρεις δικαστικοί είχαν αποφασίσει ομόφωνα την καταδίκη του Άδωνη.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρωτοδίκης: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διεπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος είχε δεχθεί ήδη προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. προέδρου δέχθηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο (κατά την άποψή του και όσα προφανώς είχαν υποστηρίξει οι σύνεδροι της συνθέσεως) είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προδιάσκεψης». Όπως σημειώνει η κυρία Γεωργίτση στην αναφορά της, παρά τις εξηγήσεις προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, εκείνος συνέχισε να την επιπλήττει «θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες κατά την άποψή του, με καθιστούν γελοία, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν είμαι σοβαρή δικαστής, ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι εκθέτω με τη συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα και ότι του θυμίζω έναν δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι αυτός ήταν ο μόνος έντιμοςμε αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί».
Σύμφωνα μάλιστα με την αναφορά της κυρίας Γεωργίτση, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου της γνωστοποίησε ότι ήξερε το γεγονός, ότι στο παρελθόν είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση, λόγω καθυστέρησης 18 δικογραφιών και ότι θα έπρεπε να παραπεμφθεί και πάλι, γνωρίζοντας, όπως αναφέρει η πρωτοδίκης, ότι «τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους κρίνομαι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να προαχθώ σε εφέτη».
Πάλι καλά που δεν την έστειλε κατ΄ευθείαν στον Κορυδαλλό. Προφανώς δεν ρώτησε τον «ευτραφή», που είναι ειδικός στο να σοφίζεται νομικά σχήματα, που δικαιολογούν σωφρονιστικούς εγκλεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά έχει φτάσει στα χέρια του υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι και εάν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι η συγκεκριμένη πρόεδρος Πρωτοδικών που προήδρευε του δικαστηρίου δεν τον άφηνε να μιλήσει σχεδόν καθόλου και ότι δεν γνωρίζει την αναφορά, αλλά είναι έτοιμος να προβεί σε αγωγές.

Εναντίον τίνος; Μήπως εναντίον κατά του κ. Θεοχαρίδη, που δεν φρόντισε, ώστε να καταδικαστεί αντί αυτού ο .Καμμένος;  Κύριε Μιχαλολιάκο, τί λες για όλα αυτά;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου